reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
bajeczka-czemu to drugie to ostatnie?przecież w ciąży, bez żadnych komplikacji robi się 3 albo 4 USG, ale na pewno nie 2:szok:
Ja już mam za sobą z 6 USG już, no ale dla tego że mam ciąże wysokiego ryzyka:-(
Ano bo ja mieszkam w UK, no i tutaj jesli ciaza przebiega prawidlowo to sa tylko 2 usg. Jak narazie u mnie wszystko w porzadku wiec mi wiecej niz 2 nie zrobia. W 20 tygodniu bede miala to ostatnie.
Zastanawiam sie czy nie pojsc pozniej tutaj na te usg 3D ale to juz prywatnie.

Ano bo ja mieszkam w UK, no i tutaj jesli ciaza przebiega prawidlowo to sa tylko 2 usg. Jak narazie u mnie wszystko w porzadku wiec mi wiecej niz 2 nie zrobia. W 20 tygodniu bede miala to ostatnie.
Zastanawiam sie czy nie pojsc pozniej tutaj na te usg 3D ale to juz prywatnie.
Współczuję.. tylko 2 usg.. ja bym nie wytrzymała..

Na poczatku tez mi bylo ciezko czekac, ale juz teraz jest ok. Musze sie dostosowac. Dobrze ze chociaz u poloznej moge serduszka posluchac.

:-) Ja nie wiem czy od 18 tygodnia ale pamiętam, że tu dziewczyny wklejały jak się liczy te tygodnie ciąży:tak: Może jeszcze raz któras wklei:zawstydzona/y::-)
Ło matko.. 5 miesięcy.. toc to już połowa ciąży;-) Pochwal się brzuszkiem;-):-)

Ja moze zaczne od troche nieprzyjemnej sprawy.
Macie jakies pomysly na pozbycie sie zaparc?
Jem duzo owocow, pije kefir, nie jem czekolady czy nawet ciast typu murzynek i nadal mnie to meczy. Juz nie wiem co robic.
kochana ja to jestem specjalistka od zaparć w ciąży z Julcia miałam to samo, nie żaliłam sie jeszcze na forum ale bardzo bardzo mnie to meczy potrafie 7 dni sie nie załatwiac :( wiec tak, czopki nie działaja a stotuje po kilka dziennie, czasami coś pójdzie w 1 ciązy siostra robiła mi lewatywe i uwaga tez nie poszlo, ostatnio mialam miec skierowanie na lewatywe pod cisnienie ale uwaga coś mi pomogło, zaczełam brać zdesperowana lactuloze ( delikatnie przeczyszczajacy nawet dla niemowlat) oczywiscie nie poszlo, bałam sie brać cos mocniejszego bo w ciązy niby nie wolno ale bylam tak zdesperowana ze kupilam parafine ciekla i tak 2 łyżki wzielam na noc i 2 łyzki rano plus wieczorem 4 lactulozy i dopiero nastepnego dnia rano z czopkami sie odetkało :), przez pare dni brałam juz systematycznie lactuloze ale kiepsko szlo, i dzisiaj byłam i ginekologa i powiedziała mi ze spokojnie moge brać regularnie te parafine jak mam az takie problemy, takze od dzisiaj zaczne po troszku brac reguralnie, a potem najwyżej jak sie poprawi to przejde na lactuloze, ja mam takie zaparcia ze przez 2 dni nic nie jem tylko rosolek na przykład, i czuje sie jak na kacu tak mam organizm zatruty, wiec od dzisiaj parafinka idzie regularnie :) Ty zacznij od lactulozy, to taki syropek pomaranczowy po 8 zl za buteleczke bez recepty no i czopki glicerolowe, dopiero jak bedzie tak tragicznie jak u mnie to siegnij po parafine
pozdrawiam :)

:-) Ja nie wiem czy od 18 tygodnia ale pamiętam, że tu dziewczyny wklejały jak się liczy te tygodnie ciąży:tak: Może jeszcze raz któras wklei:zawstydzona/y::-)
Ło matko.. 5 miesięcy.. toc to już połowa ciąży;-) Pochwal się brzuszkiem;-):-)

No, do 18 tygodnia jeszcze mi brakuje trochę, ale leci ten czas strasznie szybko :-D
A co do brzuszka to nie mam się czym chwalić za bardzo. Co prawda przytyłam ostatnio, ale raczej tak równomiernie po całym ciele i wcale jakoś brzuszek się nie wyróznia. Chyba, że się najem akurat :-D

reklama
Do góry