reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mag349 u mnie to samo zero objawow od poczatku ciazy, zupelnie nic. Nawet to zmeczenie i to ze spalam na poczatku to mysle dlatego, ze odstawilam kawe.:tak: Ruchow tez jeszcze nie czuje, ale to chyba dlatego ze mam swoja oponke :-p i pewnie pozniej poczuje. Ale mierze sie co tydzien i widze ze brzuszek troszke urosl. Chociaz to.;-):happy2:

Ja mam w końcu normalne lustro w pokoju i jak przez pierwsze 3 miesiące przytyłam tylko 400 gram, to teraz chyba nadrobiłam, bo normalnie lustro mi mówi, że gruba jestem :-D Wagi nie mam, może na szczęscie, zważę się u gina w poniedziałek.
No i ja kawy nie odstawiłam. Co prawda miałam taki zamiar, ale okazało się, że bez kawy nie mogę funkcjonować. Głowa mi pęka o w ogóle jestem nie do zycia. To chyba przez to, że mam niskie ciśnienie (przeważnie takie 90/60 :-D). Ale piję tylko jedną słabą kawkę dziennie (rozpuszczalną oczywiście). Na początku ciazy mogłam pić ja liyrami. Tak samo jak i colę. Na szczęście z colą już mi całkiem przeszło :tak:

Cześć dziewczyny:-)
U mne dziś ponuro i tak siąpi deszcz jak by chciał a niemógł.

mag349 ja przytyłam na razie 2 kg:wściekła/y::wściekła/y:
A to dopiero początek:-(
Wiem na co mnie stać i dlatego boję się o to będzie bo w ciąży z Igorkiem przytyłam 25 kg. Wyglądałam...okropnie:no:JAk oglądałam ostatnio zdjęcia z dnia przed porodem to się nie poznałam . Wyglądałam jak nie ja.

Ja bez porannej kawy do tej pory ani rusz, po prostu nie byłam zdolna czegokolwiek zrobić, na początku ciąży robiłam sobie taką słabiutką z mlekiem. I tak z dnia na dzień coraz słabsza była, raczej woda z mlekiem i doszłam do wniosku że mi to nawet nie smakuje i teraz w ogóle nie pije i żyje:szok:

Nie no, nie uciekne juz :-D:-D:-D Tym bardziej, ze w pracy mnie bardzo oszczedzaja, wiec bede tu do Was zagladac.

Slyszalyscie moze o tym, ze warto pic przed porodem herbatke z lisci malin i brac olej z wiesiolka. Podobno jakos to wplywa na szyjke i na skurcze. Podobno latwiejszy porod moze byc. Ostatnio gdzies to wyczytalam na jakims forum, zaraz znajde to wkleje linka

Nie no, nie uciekne juz :-D:-D:-D Tym bardziej, ze w pracy mnie bardzo oszczedzaja, wiec bede tu do Was zagladac.

Slyszalyscie moze o tym, ze warto pic przed porodem herbatke z lisci malin i brac olej z wiesiolka. Podobno jakos to wplywa na szyjke i na skurcze. Podobno latwiejszy porod moze byc. Ostatnio gdzies to wyczytalam na jakims forum, zaraz znajde to wkleje linka
No to poszukaj tego, chętnie poczytam:tak:

Witajcie!
u mnie dzisiaj słoneczko piekne!:-) Mam kilkudniowe zaległości na forum, postaram się podczytać trochę wieczorem. Miałam wrócić do pracy od wczoraj,ale jeszcze trochę jestem podziębiona i wzięłam tydzien wolnego. Zaraz idę na usg genetyczne , trochę się denerwuję, ale to chyba każda z nas tak miała. Potem dam znac co i jak.
Kilka dni temu kupiłam w H&M jeansy ciążowe, ale się zastanawiam czy nie kupić większych o rozmiar i dzisiaj jeszcze pojdę przymierzyć, a te ewentualnie oddam. Już pomału muszę się przerzucić na inne spodnie, bo wieczorem brzuch większy i spodnie cisną. Ale cały czas się zastanawiam jaką kurtkę będę zimą nosiła, bo specjalnego wyboru chyba nie ma. Może jeszcze zbyt wcześnie? Myślałyście o tym? Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia mamusiom i brzusiom.

Ja niby mam rzeczy, ale nie mam :-p. Narazie są gdzieś u siostry i u mamy. Póki co jeszcze ich nie sprowadzam. Koło grudnia zacznę. Też musze remont najpierw zrobić i jakieś szafy dokupic bo i tak nie miała bym gdfzie rzeczy trzymać

Witam:-)
Hmm, co do szczepionek na grype to nie ma sensu, i tak te szczepionki z tego roku, nie działają na grype w 100%, bo zostały zrobione z wirusów grypy z zeszłego roku, więc jedynie co to można łagodniej przechodzić, ale też nie zawsze....
Dziękuję za tyle propozycji książek, na pewno nabędę i będę czytała do oporu....
Teraz czytam Ciężarówką przez 9 miesięcy, ale zatrzymałam się na swoim tygodniu ciąży, i będę systematycznie czytała wraz z rozwojem maluszka:-)
Mag-ja też praktycznie od początku nie miałam żadnych objawów, i w ogóle jakoś tak nie czuję sie w ciąży ostatnio, chciałabym pójśc na USG, ale gin mówi żeby jeszcze poczekać troche, eh troche znaczy ile?dla mnie każdy dzień to jest wieczność:-(

reklama
ja sobie już upatrzyłam na zime kurteczkę:tak: Słyszałam, że w tym roku zima ma byc lagodna i wcale nie az tak zimno;-)
Dlatego kupuję tansza kurteczkę bo i tak za rok kupie nową;-)jak już nie będe gruba:-D

Do góry