moniSkaBe
Fanka BB :)
to samo u nas. Zawsze kolo 5 jest kupa. Jednak dzisiaj wyjatkowo byla o 3.Moja Daga kupsztala wali zawsze nad ranem i nie muszę się tym martwić.Na pewno gdyby z 2 dni nie robiła to szukałabym powodu a tak nie mamy tego problemu:-)
Dzisiaj odsypia te nieprzespane godziny z 2dni ostatnich.Noce przesypia mi całe bez kłopotu.
Młoda Mamusia-to nie jest powód do zmartwień jeśli Amelka ma tak zawsze,nie które dzieci potrzebują mniej snu.Mnie zdziwiła bezsenność córci bo z reguły śpi więcej..no i jak widać dzisiaj wróciła do normy
hehe o tak, do kichania zawsze poduszka. Pawelek jak spi a ja kichne to sie budzi. Na szczescie bez awantury.Ja wczesniej w nocy mialam zawsze nawal i prawie co noc dodatkowe 120ml mi sie sciagnelo, wiec troche mam, ale to juz nie to samo. Ramari a czy Przemek tez sie ostatnio wierci niemilosiernie na piersi?? tak ze polowa cyckla tryska fontanna po pokoju?
Moni27 ja jak kicham to w poduszke czy cokolwiek znajde pod reka, Pola wrecz spazmow dostaje jak przy niej kicham.
Super :-)Dziewczyny u mnie tez juz nie ma tak jak na poczatku z laktacją.W nocy juz nie msze spac z pieluchą bo mnie nie zalewa.Wkladek w dzien tez bym nie musiala miec,jedynie do karmienia.Ale nosze bo czuje sie bezpieczniej.Ale moim zdaniem to poprostu laktacja sie unormowala i juz.Nie ma powodów do paniki!
A my mamy sukces.Maly zasypia sam,i w dzein i w nocy w ciagu 2 min.W swoim lozeczku.Bo mi sie bestia rozwiedla i chcial tylko na lezaczku w dzien spac.Zreszta na noc tez w lezaczku zasypial ale potem go przekladalam.Byly 2 dni histerycznego placzu.Ale teraz jest super!!!!!! widze ,ze spiacy wkladam go do lozeczku daje pielusie,smoczka i w ciagu 2 min odplywa.))
Ja rowniez nauczylam Pawelka zasypiania w lozeczku samemu. Poprostu zdalam sobie sprawe, ze on wazy juz ponad 7kg i lada momentu bedzie mi strasznie ciezko go bujac i kolysac na rekach.
Usypianie zajmuje mu od 5 do 10 minut. Zalezy jak bardzo jest spiacy i ile razy smok wypadnie.
o tak, bebilon duzo lepszy. Ciesze sie ze lepiej je :-)Dałam Bartusiowi ten bebilon pepti i odrazu sie przyssał jest o wiele lepszy od nutramigenu.Moje dziecie praktycznie cały dzien lula,ciekawe jak w nocy bedzie
ja od urodzenia smaruje oliwka J&J rozowa i jakos nie zauwazylam zmian po niej na skorze.a co używacie po kąpieli u dziecka? bo dziś wyczytałam w mam dziecko że to blokuje pory dziecku już w takim miesiącu i że oliwki już nie można, jakieś mleczko albo balsam, więc oliwkę odstawiam.
my dzisiaj idziemy do pediatry, tez mam kropki na dziasle, ale sa one juz 2 miesiace prawie.wama u mnie identyczne kropki na dziąsełku też się zastanawiam co to moze być mam nadzieje że nie plesniawki.
Tez uczę moje dziecko zasypiania bez kołysania na rękach bo wysiada mi kręgosłup, dziś było strasznie, Elena wrzeszczałA WNIEBOGŁOSY, MIMO ŻE LEŻALAM KOŁO NIEJ I JA TULIŁAM
chociaz zauwazylam ze jedna sie powieksza.
ojjj ja tez swoje przezylam odstawiajac malego od piersi. Cale szczescie, ze Pawelek tego nie przezywal bardzo, praktycznie nie zauwazyl zmiany na butelke. Jakby mi plakal i domagal sie cyca to bym nie dala rady. Codziennie ryczalam jak przychodzilo do odciagania pokarmu ...No u mnie to samo żadnego kremu po kąpieli ani oliwkii a skora piękna. I tak samo radzę.↲ A jeśli chodzi o dziewczyny które mają problem z laktacją to wszystko siedzi w Nas. Uwierzcie że dacie radę i że robicie to dla Waszych pociech będzie pełen sukces. Ja też przepłakałam parę nocy mimo że to mój trzeci skarb i z pomocą M. Który mówił że nie ma lepszej mamy na świecie uparłam się i jest O.K.!!!
o tak, jak juz dzieci sie przekrecaja to gabka jest niebezpieczna, bo rodzic traci czujnosc. Ja ostatnio kapie jedna reka przyciskajac brzuszek Pawelka za brzuszek do gabki bo podbija mi sie na lopatkach i pietach i obraca.A co do mam co narzekają że ich dzieci się nie przekrecają to przyjdzie czas i na wasze pociechy. Ja dziś najadłam się strachu tylko Mój mały to już się turla. I dziś w czasie kąpieli, a kąpie go od urodzenia na wkładce z gąbki leżał jak zawsze spokojnie i kiedy szampon nalewałam na rękę to mały odwrócił się na brzuch i opił się wody prawie. Serce mi stanęło ale na szczęście ma jeszcze ten odruch co w brzuszku w wodach płodowych i dal radę się uratować zaczym zareagowałam. Wyrzuciłam wkładkę i kąpie go bez niej od jutra!!!↲A mój Franio śpi od 21.00 do 5.00 a w dzień od 9.00 do 11.00 potem od 13.00do 15.30 i od 18.00 do 20.00 z tym że o 20.00 budze go na kolację i kąpiel.
ccaroline85 kładę małego spać ok 20, ale zanim ja położe się spać tak ok 23 daję mu mleko z kaszką zjada po śpiącemu. Odkładam go i śpi już do rana , a gdy się kręci (jak on to lubi)to daję mu smoczek :-):-)
Robie mu 120 ml mleka i dosypuje ok 2 łyżeczki kaszki.Mleko jest lekko zagęszczone ,ale nie aż tak bardzo gęste :-)
ehh.. tez tak probowalam , ale niestety u nas nie ma zadnych efektow. Maly jak sie budzil po 3-4 h na pierwszy sen, tak budzi sie caly czas.
Dziewczyny idziemy dzisiaj do pediatry nowego. Ciekawe co on powie ...