reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a co używacie po kąpieli u dziecka? bo dziś wyczytałam w mam dziecko że to blokuje pory dziecku już w takim miesiącu i że oliwki już nie można, jakieś mleczko albo balsam, więc oliwkę odstawiam.

reklama
Witajcie:-)

My dziś wróciliśmy z "wakacji" na wsi - znów uciekaliśmy przed upałami. A dziś od rana leje i ochłodziło się do 15 stopni, ale ja to wolę niż 37 stopniową duchotę:tak:
Znów Was nie nadrobię:no: Czytam tylko pierwszą i ostatnią stronę.
Czy sa jeszcze dzieciaczki ktore nie umieja sie przekrecac z pleckow na brzuszek i odwrotnie? bo nie wiem czy powinnam zaczac sie martwic
U nas też brak postępów w tym kierunku. Kuba potrafi przewrócić się tylko na lewy bok i wtedy czasem mam wrażenie, że za sekundę będzie na brzuchu, ale nie...

Czy któraś z Was kąpała swojego bobaska w emolium emulsja dokąpieli skóra atopowa?Bartek ma na brzuszku te plamki suche placki i drapie sie na główce az do krwi i jest strasznie nerwowy bo go strasznie swedzi.
My używamy Emolium już od jakichś 2 miesięcy i działa wyśmienicie - wszystkie krostki Kubie ładnie poschodziły:tak:

a co używacie po kąpieli u dziecka? bo dziś wyczytałam w mam dziecko że to blokuje pory dziecku już w takim miesiącu i że oliwki już nie można, jakieś mleczko albo balsam, więc oliwkę odstawiam.
Po kąpieli smarujemy się Emolium emulsją specjalną, ale to z zalecenia lekarza. Wcześniej była oliwka Bambino i Kuba miał śliczną skórę dopóki nie ujawniła się skaza:dry:

Ja od urodzenia Przemka niczym nie smaruje i ma piękną skóre. Kąpałam na początku płynem do kąpieli hippa, a teraz nivei. Ja wyszłam z założenia, że nie będę smaować, zeby skóra się nie przyzwyczaiła i u nas to działa. Nawet na początku jak małemu schodziła skórka z nóżek i rączek pytałam położnej czy i czym smarować, a ona na to, ze ta skóra musi po prostu zejść i żeby nie smarować.
Może też spróbuj nie smarować? Może Twój synek też wcale nie potrzebuje?

wama u mnie identyczne kropki na dziąsełku też się zastanawiam co to moze być mam nadzieje że nie plesniawki.
Tez uczę moje dziecko zasypiania bez kołysania na rękach bo wysiada mi kręgosłup, dziś było strasznie, Elena wrzeszczałA WNIEBOGŁOSY, MIMO ŻE LEŻALAM KOŁO NIEJ I JA TULIŁAM

Ja wczesniej w nocy mialam zawsze nawal i prawie co noc dodatkowe 120ml mi sie sciagnelo, wiec troche mam, ale to juz nie to samo. Ramari a czy Przemek tez sie ostatnio wierci niemilosiernie na piersi?? tak ze polowa cyckla tryska fontanna po pokoju?

To jak u mnie - pociagnie chwile puszcza i wtedy cala buzka w mleku i tak sie bawi kilka razy a potem wszystko brudne - po ok 2 min zaczyna ssac dopiero .
Młoda mamuśka:) moja Ola w dzień robi sobie z 3 drzemki tak po 30 min nieraz po godzinie, także mało śpi w dzień.

Widze że dzisiaj większość dzieciaczków rozdrażniona, moja Ola właśnie zrobiła giga afere bo przysypiała a mnie się kichneło :tak: darła się że szok bidulka chyba się wystraszyła.
Zycze miłej niedzieli :)

Moj w dzien spi identycznie - 3 drzemki po 30 min , nieraz padam bo nie ume sie sam zabawic , mata to max 5 min ale ogolnie zabawki go nie interesuja - no moze ok 1 min. a ma ich chyba wiecej niz dzieci w przedszkolu, lezaczek jest ustawiony w pozycji siedzacej i tez na krotko posiedzi , chyba ze na dworze.

A dzis u nas tragedia- "deszcz" a my tak fajnie do tej pory spedzalismy czas na dworze na kocyku pod ruszajacymi sie listkami .No i sie przyzwyczail do tego, a dzis nie bylo jak wiec byl strasznie marudny, ubralam go jak przestalo na chwile padac i wyszlismy na troszke na raczkach to az piszczal z radosci.
To ja juz cche znowu te upaly- przynajmniej moje dziecko grzeczne ;)

A ja kawusie - ropuszczalna pije- 1 dziennie , odzwyczailam sie od prawdziwej , ale moje dziecko to chyba jest mega zdrowy chlop- jak narazie nic mu nie zaszkodzilo a jem wsyzstko ;), aby kapuste unikam - ale tylko dlatego ze jakos nie mam na nia ochoty.

Ja od urodzenia Przemka niczym nie smaruje i ma piękną skóre. Kąpałam na początku płynem do kąpieli hippa, a teraz nivei. Ja wyszłam z założenia, że nie będę smaować, zeby skóra się nie przyzwyczaiła i u nas to działa. Nawet na początku jak małemu schodziła skórka z nóżek i rączek pytałam położnej czy i czym smarować, a ona na to, ze ta skóra musi po prostu zejść i żeby nie smarować.
Może też spróbuj nie smarować? Może Twój synek też wcale nie potrzebuje?
No u mnie to samo żadnego kremu po kąpieli ani oliwkii a skora piękna. I tak samo radzę.↲ A jeśli chodzi o dziewczyny które mają problem z laktacją to wszystko siedzi w Nas. Uwierzcie że dacie radę i że robicie to dla Waszych pociech będzie pełen sukces. Ja też przepłakałam parę nocy mimo że to mój trzeci skarb i z pomocą M. Który mówił że nie ma lepszej mamy na świecie uparłam się i jest O.K.!!!

reklama
mój spi łącznie tak 4-5 godzin, czasem tylko 3...zależy od dnia,póki nie nauczyłam go samemu zasypiać w łóżeczku to też mi spał po pół godziny ale teraz jest git

jak to zrobiłaś???u nas na to nie ma szans...a Natalka wczoraj nie spała od 9 do 24:szok:i była nie do wytrzymania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:a tak w ogóle w dzień to śpi łącznie maks. 2-3 godz. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy: za to noce przesypia:sorry2::tak:

naughty ja juz na szczescie moge pic kawe, ale tylko jedna dziennie a tak wogole witaj.

Toladnie spia wasze maluszki, Polcia roznie zasypia, zazwyczaj robi sie spokojniejsza i to moj znak ze chce spac.

A ja cos czuje ze mi sie mleko konczy, pomimo ze mala jest tylko na piersi, moja produkcja spadla i to bardzo, musze w dzien rozmrazac to co nazbieralam przez ostatnie miesiace.... zastanawiam sie tylko dlaczego tak jest, bo z mlodszym mialam podobnie, bardzo ciezko bylo mi utrzymac laktacje po 4 miesiacu... im wiecej o tym mysle tym mniej mam mleka.

mazia gratuluje sukcesu z usypianiem.
A co do laktacji to niestety u mnie jest zamalo mleka zeby Pola byla usatysfakcjonowana, wiec to napewno nie unormowanie, tylko jaks kryzys... no nic sproboje to zwalczyc i jakos wywolac mocniejsza laktacje.

właśnie, może to kryzys Kryzys laktacyjny - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
PS. na laktację polecam też Karmi;-);-):tak::tak:

Do góry