Y
yra245
Gość
a co używacie po kąpieli u dziecka? bo dziś wyczytałam w mam dziecko że to blokuje pory dziecku już w takim miesiącu i że oliwki już nie można, jakieś mleczko albo balsam, więc oliwkę odstawiam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja kąpałam ale w oilatum na stopową skórę, jeśli chcesz to zostało nam tego jeszcze troszkę i mogę ci przesłać to wypróbujesz czy działa
podaj proszę dokładny adres na prv to jutro włoże do paczki i wyślę :-)Bardzo bym prosiła jakbys mogła.
U nas też brak postępów w tym kierunku. Kuba potrafi przewrócić się tylko na lewy bok i wtedy czasem mam wrażenie, że za sekundę będzie na brzuchu, ale nie...Czy sa jeszcze dzieciaczki ktore nie umieja sie przekrecac z pleckow na brzuszek i odwrotnie? bo nie wiem czy powinnam zaczac sie martwic
My używamy Emolium już od jakichś 2 miesięcy i działa wyśmienicie - wszystkie krostki Kubie ładnie poschodziłyCzy któraś z Was kąpała swojego bobaska w emolium emulsja dokąpieli skóra atopowa?Bartek ma na brzuszku te plamki suche placki i drapie sie na główce az do krwi i jest strasznie nerwowy bo go strasznie swedzi.
Po kąpieli smarujemy się Emolium emulsją specjalną, ale to z zalecenia lekarza. Wcześniej była oliwka Bambino i Kuba miał śliczną skórę dopóki nie ujawniła się skazaa co używacie po kąpieli u dziecka? bo dziś wyczytałam w mam dziecko że to blokuje pory dziecku już w takim miesiącu i że oliwki już nie można, jakieś mleczko albo balsam, więc oliwkę odstawiam.
Ja od urodzenia Przemka niczym nie smaruje i ma piękną skóre. Kąpałam na początku płynem do kąpieli hippa, a teraz nivei. Ja wyszłam z założenia, że nie będę smaować, zeby skóra się nie przyzwyczaiła i u nas to działa. Nawet na początku jak małemu schodziła skórka z nóżek i rączek pytałam położnej czy i czym smarować, a ona na to, ze ta skóra musi po prostu zejść i żeby nie smarować.a co używacie po kąpieli u dziecka? bo dziś wyczytałam w mam dziecko że to blokuje pory dziecku już w takim miesiącu i że oliwki już nie można, jakieś mleczko albo balsam, więc oliwkę odstawiam.
Ja wczesniej w nocy mialam zawsze nawal i prawie co noc dodatkowe 120ml mi sie sciagnelo, wiec troche mam, ale to juz nie to samo. Ramari a czy Przemek tez sie ostatnio wierci niemilosiernie na piersi?? tak ze polowa cyckla tryska fontanna po pokoju?
Młoda mamuśka moja Ola w dzień robi sobie z 3 drzemki tak po 30 min nieraz po godzinie, także mało śpi w dzień.
Widze że dzisiaj większość dzieciaczków rozdrażniona, moja Ola właśnie zrobiła giga afere bo przysypiała a mnie się kichneło darła się że szok bidulka chyba się wystraszyła.
Zycze miłej niedzieli
No u mnie to samo żadnego kremu po kąpieli ani oliwkii a skora piękna. I tak samo radzę.↲ A jeśli chodzi o dziewczyny które mają problem z laktacją to wszystko siedzi w Nas. Uwierzcie że dacie radę i że robicie to dla Waszych pociech będzie pełen sukces. Ja też przepłakałam parę nocy mimo że to mój trzeci skarb i z pomocą M. Który mówił że nie ma lepszej mamy na świecie uparłam się i jest O.K.!!!Ja od urodzenia Przemka niczym nie smaruje i ma piękną skóre. Kąpałam na początku płynem do kąpieli hippa, a teraz nivei. Ja wyszłam z założenia, że nie będę smaować, zeby skóra się nie przyzwyczaiła i u nas to działa. Nawet na początku jak małemu schodziła skórka z nóżek i rączek pytałam położnej czy i czym smarować, a ona na to, ze ta skóra musi po prostu zejść i żeby nie smarować.
Może też spróbuj nie smarować? Może Twój synek też wcale nie potrzebuje?
mój spi łącznie tak 4-5 godzin, czasem tylko 3...zależy od dnia,póki nie nauczyłam go samemu zasypiać w łóżeczku to też mi spał po pół godziny ale teraz jest git
naughty ja juz na szczescie moge pic kawe, ale tylko jedna dziennie a tak wogole witaj.
Toladnie spia wasze maluszki, Polcia roznie zasypia, zazwyczaj robi sie spokojniejsza i to moj znak ze chce spac.
A ja cos czuje ze mi sie mleko konczy, pomimo ze mala jest tylko na piersi, moja produkcja spadla i to bardzo, musze w dzien rozmrazac to co nazbieralam przez ostatnie miesiace.... zastanawiam sie tylko dlaczego tak jest, bo z mlodszym mialam podobnie, bardzo ciezko bylo mi utrzymac laktacje po 4 miesiacu... im wiecej o tym mysle tym mniej mam mleka.
mazia gratuluje sukcesu z usypianiem.
A co do laktacji to niestety u mnie jest zamalo mleka zeby Pola byla usatysfakcjonowana, wiec to napewno nie unormowanie, tylko jaks kryzys... no nic sproboje to zwalczyc i jakos wywolac mocniejsza laktacje.