reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

my jezdzimy w spacerowce od jakis 3 tygodni w międzyczacie raz wyszlam z nim w gondoli i byl krzyk i stwierdzilam ze moje dziecko juz z tego wyroslo, a spacerowka rozklada się raczej na płasko tam jest taka wkladka dla mniejszych dzieci więc raczej jest ok mam wozek wielofunkc. x-landera a malego zawsze zapinam pasami na razie tylko wyjelam te gąbko co są na ramiona bo byloby mu za gorąco jak przyjdzie jesien i bedzie chlodniej to wtedy je zaloze

reklama
tabasia jaś je 5 -6 razy po 160-180 ml, w dzień co 3,5 godziny, ale potem jak zaśnie ok 22 to śpi do 8-9 :) więc o 9 je, potem ok 12, potem 15, potem ok 18-19 kąpiel i 22 jedzenie , czasami godziny się skrócą i je jeszcze jedną porcję, zależy od humorku.

no i jednak była krótka drzemka ;)
wszystko przez to, że dziś O. wstała o godzinę później niż zwykle i potem wszystko było o tą godzinę opóźnione :)
a co do apetytu, to dzis narzekać na nią nie mogę, jadła naprawdę dużo :) piszę jadła, bo mleka wypiła tyle, co normalnie ;)

pojutrze lecimy. nie wiem, jak to bedzie, ale stresa mam :/

Cześć dla mnie dzień już się zaczął bo mi się spać nie chce Niki smacznie śpi od 21 pewnie zaraz zrobi pewnie pobudkę na jedzonko.
yra245 nasze dzieci mają identyczny schemat jedzeniowy tylko ja kąpię przed 21 karmienie i palulu:tak:
My też jezdzimy u spacerówce od miesiąca rozkłada się prawie na płasko mały zadowolony bo wszystko widzi:tak::tak:
Ja o Nikodema starałam się ponad 8 lat i teraz idę za ciosem pierwsza @ już była więc starania rozpoczęte nad rodzeństwem fajnie by było trafić w dziewczynkę M skakał by z radości.

Dzień dobry!↲My niedawno się obudziliśmy tzn.Franek i ja. Nareszcie z cyca jemy a nie mama musi odciągać i dawać, zmądrzalo maleństwo :) ale pewnie jeszcze mała drzemka będzie póki starsi nie wstaną a widzę że dla nich to środek nocy jeszcze. :)↲Pozdrawiamy.↲ mały ma katarek ciekawe od czego.

Witajcie mamuski..
U nas srednio....maly jakis krzykliwy ostatnio placze ciagle , byc moze przeze mnie bo ciagle sie wkurzam.Dzisiaj zaczniemy jesc zupki , chcialam zaczac wczesniej ale jakos nie mialam weny....tez ostatnio bardzo mało je, zreszta zawsze malo jadl jak zje 150 ml to jest cud !! ale grubasek z Niego sie robi.
Wogole mam meeeeeeeggggaaaa doła. Czuje sie jak wyrodna matka, ciagle sie zloszcze na moje maluszki, krzycze , nie chce mi sie nawet rano do nich wstac poprostu jestem zmeczona zyciem i najchetniej bym gdzies uciekła....nie wiem po co Bog mi dał dzieci skoro sie nie nadaje na matke, nie wiedzialam ze bedzie tak ciezko. Zero pomocy zero rodziny zero przyjaciol , meza to nie obchodzi ze ja nie daje juz rady poprostu jakiś koszmar. Nie wiem co mam ze sobą robić, najchetniej bym przespała dzien ( gdybym mogła oczywiscie ), mam ochote isc jak najszybciej do pracy, ale co to za ucieczka przed wlasnymi dziecmi ? Nie mam ani chwili wytchnienia , zero!! nawet nie chce mi sie łazić na spacer....ehhh musze chyba tak zyc...tylko jak dlugo mam sie meczyc?? A najgorsze jest to ze rodziny nie mamy, przyjaciol takich prawdziwych tez nie ( moj maz ma kolegow a moje kolezanki zostaly w gliwicach ) nikogo nie obchodze...moi rodzice mają mnie w dupie nie odztywaja sie pewnie dlatego ze mam przyjechac i zebym tylko przypadkiem nie chciala do nich przyjsc...po****ni ( sorki za slowo na forum) Dobrze ze mam neta i Was to przynajmniej moge komus napisac co czuje.

Hejka!!
Mały jeszcze poleguje w łóżku u rodziców, hehe:)
Ooo właśnie się obudzil i patrzy tymi swoimi wielkimi ślipiami na mamę:D
tata pranie robi w łazience, hehe.
My dzis idziemy na szczepienie. Co do spacerówek to my już od jakiegoś miesiąca jeździmy w spacerówce rozkładanej na płasko robionej z naszego wózka. Gondolkę zdjeliśmy i założyliśmy stelaż spacerówki. Mały uwielbia w niej jeździc bo widzi wszystko dookoła. W gondoli jak sie obudził to płakał a teraz jak się obudzi na spacerze to się rozgląda, uśmiecha i gaworzy:) uciekam nakarmic małego;) I uciekam do taniej odfzieży bo dzis nowa dostawa:)
No i my z M tez się zastanawiamy na d tanią odzieżą tylko dla dzieci:) Moniska nam świetny pomysł podała;) Kupuje się wory po 7 zł a potem sprzedaje na sztuki:)
Czarnuszka Ty bidulko.. Tak mi Ciebie szkoda.. trzymaj się tam jakoś.. Wspólczuję strasznie.. Buziaki:*
dziewczyny jutro jadę na rozmowę w sprawie pracy na dyrektora oddziału trzymajcie kciuki :)
kciuki zaciśnięte:)

czarnuszka głowa do góry ...pamiętasz...mam tak samo jak Ty... mój J nie interesuje się małym (spędza z nim10min dziennie, czasem w ogóle), też nie mam tu nikogo, rodzina daleko...o tyle mam lepiej od Ciebie że moi rodzice są super. Również muszę sobie sama z małym radzić, więc Cię rozumiem i zarazem podziwiam bo ledwo daję radę z jednym a Ty musisz dwoma dzieciakami się zająć ech.
Nie jesteś wyrodną matką, ...ja też czasem z braku sił krzyczę na Mikiego.
Jesteś silną dziewczyną... i mimo że jest cieżko to na pewno dasz rade - w końcu masz cudownych synów - oni w przyszłości będą Ci za wszystko wdzieczni i na pewno Ci wszystko wynagrodzą:tak::tak::tak:

Jeśli chodzi o starania...my staraliśmy sie przeszło 3miechy i chcieliśmy dziewczynkę...ale teraz Mikiego nie zamieniłabym na żadne inne dziecko :-D...ach...dzis mija rok jak test pokazał 2 kreski :-D:-D:-D

reklama
Hejka!!
Mały jeszcze poleguje w łóżku u rodziców, hehe:)
Ooo właśnie się obudzil i patrzy tymi swoimi wielkimi ślipiami na mamę:D
tata pranie robi w łazience, hehe.
My dzis idziemy na szczepienie. Co do spacerówek to my już od jakiegoś miesiąca jeździmy w spacerówce rozkładanej na płasko robionej z naszego wózka. Gondolkę zdjeliśmy i założyliśmy stelaż spacerówki. Mały uwielbia w niej jeździc bo widzi wszystko dookoła. W gondoli jak sie obudził to płakał a teraz jak się obudzi na spacerze to się rozgląda, uśmiecha i gaworzy:) uciekam nakarmic małego;) I uciekam do taniej odfzieży bo dzis nowa dostawa:)
No i my z M tez się zastanawiamy na d tanią odzieżą tylko dla dzieci:) Moniska nam świetny pomysł podała;) Kupuje się wory po 7 zł a potem sprzedaje na sztuki:)
Czarnuszka Ty bidulko.. Tak mi Ciebie szkoda.. trzymaj się tam jakoś.. Wspólczuję strasznie.. Buziaki:*

kciuki zaciśnięte:)

no ja jednak bede kupowala drozsze.. :-)
wczoraj ogladalismy lokal, okolo 60 metrow za 1700 czynsz. Malo. Ale bedziemy jeszcze negocjowac. Moze ze 100 zejdzie.

Dziewczyny wolicie ciuszki na wieszaczkach wycenione czy w koszach na kg?

Do góry