reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wiesz co ja sadze ,ze nikt nie jest tak glupi by 3 miesieczne dziecko wkladac do wozka polsiedząco .Te wszystkie dziewczyny ktorych dzieci jezdza w spacerowkach maja na pewno takie calkowicie rozkladane.Zreszta teraz prawie wszystkie takie sa.Moj glowny wymog wzgledem spacerówki to wlasnie calkowite rozlozenie.
Dokladnie tak, te spacerowki sa rozkladane na plasko. Wiekszosc z nich jest dla dzieci od urodzenia, wiec na pewno dziecku sie nic w nich nie stanie.
I tez Fiolkowa pisze, ze ma taka. Ja nie bralam pod uwage, ze moj tak szybko wyrosnie z gondoli i kupilam kubelkowa i nie moze w niej jeszcze jezdzc, musielismy wiec kupic jeszcze jedna :sorry2:

U nas Alex byl zaplanowany, chcielismy pierwszego chlopca sie udalo :-) A bylo to 30.06-1.07.2009 :-D:-D:-D
A ja dzis mam owulke i moglibysmy sie starac o rodzenstwo, gdyby nie ta cholerna cesarka :hmm:

Yra bedzie dobrze!! Ja tez sie martwilam wizyta w firmie, ale bardzo cieplo mnie przyjeli :)
Jesziesz z Mlodym? Jak nie to wez jakies zdjecia ;)))

reklama
hehe, u nas 14 lipca bedzie rok od testu pozytywnego ;)
no i moja ciąża to było MEGA zaskoczenie ;) bo na jakieś 10 dni przed testem byłam u gina na badaniach, pytam go, czy wszystko ok, bo chcielibyśmy się z mężem starać o dziecko, a lekarz mi na to, że ok i miłego próbowania ;) a ja juz byłam w ciąży ;P z tym, ze ja mu uwierzyłam na słowo i ten test to był dla mnie szok ;)

my 8 miesięcy się staraliśmy nawet wylądowałam w klinice w invictie zrobiłam badania okazała się za wysoka prolaktyna jeden cykl na bromergonie i się udało.

a wiecie co ja miałam za wysoką prolaktynę i miałam zapisany Dostinex i nie zdążyłam go wziąść i zaszłam , także szok:)
yra a jak ta twoja prolaktyna? moja 29 byla

i dziewczynkę chciałam:zawstydzona/y:

a mój Miłosz wczoraj nic a nic mleka!! przeswczoraj przez cały dzień łącznie 70ml i dziś 60 ml tylko,
byłam u 3 lekarzy i mówią że wygląda na zdrowego , ale zrobie badania jeszcze, bo
to dziwne żeby takie małe dziecko zero mleka , no i dalam mu słoiczek dziś to pół zjadł szpinak z ziemnakami i soczek, a wieczorem postaram się wmusić trochę kaszki bo przeciaż musi coś jeść!!:baffled:

a co do spacerówki był wożony od 3 mies. na pół siedząco przez babcię mame D,
na szczepinie nawet dziś nam nie pożyczyła wredna baba, moi rodzice znów dali :sorry2:

Witajcie!
My juz po zabiegu...uffff, mam nadzieje juz po wszystkim, dzieki dziewczyny za kciuki!!!!!!!
Redan byl taki dzielny, dzielniejszy ode mnie, ja to ryczalam non stop. A na zabieg musielismy czekac 3 godz. bo sie okazalo sa mlodsze dzieci od niego, wiec mlody od 2 nad ranem na czczo, a zabieg dopiero o 10.30. Myslalam, ze oszaleje. Ale Redan spokojny byl, troche tylko marudzil....Ma niewielka ranke, ma przejsc do tygodnia. Nie moge go kapac w tym czasie, ani klasc na brzuszku. Nie wiem tylko czy go powstrzymam od turlania sie....Teraz mam tylko go faszerowac paracetamolem....biedulek...
Katrinka gratuluje siostrzenicy!
mloda mamusia dobrze, ze wszystko dobrze z Amelka!I jestes Super Kobieta!Tak se poradzic z M!Trzymajcie sie dzielnie!
Tabasia bardzo fajne te nowe zdjatko....

A my nie planowalismy dzieciatka, taka wpadka z wakacji we Wloszech...:-p. A i marzylam o synie....marzenia sie spelniaja!

A Mlody wazy juz 8 kg!

a wiecie co ja miałam za wysoką prolaktynę i miałam zapisany Dostinex i nie zdążyłam go wziąść i zaszłam , także szok:)
yra a jak ta twoja prolaktyna? moja 29 byla

i dziewczynkę chciałam:zawstydzona/y:

a mój Miłosz wczoraj nic a nic mleka!! przeswczoraj przez cały dzień łącznie 70ml i dziś 60 ml tylko,
byłam u 3 lekarzy i mówią że wygląda na zdrowego , ale zrobie badania jeszcze, bo
to dziwne żeby takie małe dziecko zero mleka , no i dalam mu słoiczek dziś to pół zjadł szpinak z ziemnakami i soczek, a wieczorem postaram się wmusić trochę kaszki bo przeciaż musi coś jeść!!:baffled:

a co do spacerówki był wożony od 3 mies. na pół siedząco przez babcię mame D,
na szczepinie nawet dziś nam nie pożyczyła wredna baba, moi rodzice znów dali :sorry2:

ja miałam straszliwie wysoka po wzięciu tabletki chyba 30 razy większą nie pamiętam dokładnie

my marzyliśmy o chłopcu i o dziwo od początku wiedziałam że to mały i zawsze mówiłam mały mały i 6 listopada w moje urodziny usg pokazało jajeczka najpiękniejszy prezent urodzinowy

candy malutko on ci je naprawde, nasz maly co 3,5 g wciaga 180 ml ale w nocy spi 12 godzin bez jedzenia

Dokladnie tak, te spacerowki sa rozkladane na plasko. Wiekszosc z nich jest dla dzieci od urodzenia, wiec na pewno dziecku sie nic w nich nie stanie.
I tez Fiolkowa pisze, ze ma taka. Ja nie bralam pod uwage, ze moj tak szybko wyrosnie z gondoli i kupilam kubelkowa i nie moze w niej jeszcze jezdzc, musielismy wiec kupic jeszcze jedna :sorry2:

U nas Alex byl zaplanowany, chcielismy pierwszego chlopca sie udalo :-) A bylo to 30.06-1.07.2009 :-D:-D:-D
A ja dzis mam owulke i moglibysmy sie starac o rodzenstwo, gdyby nie ta cholerna cesarka :hmm:

Yra bedzie dobrze!! Ja tez sie martwilam wizyta w firmie, ale bardzo cieplo mnie przyjeli :)
Jesziesz z Mlodym? Jak nie to wez jakies zdjecia ;)))

tabasia ja chce zmienić pracę i jadę na rozmowę w sprawie pracy :)

reklama
U nas córcia planowana :) i bardzo chcieliśmy mieć parkę i jest :)

Natalka po kąpieli usnęła :) śmieszka się z niej robi, a najbardziej śmieję się z braciszka :) Katarek powoli jej mija, ale znowu z apetytem kiepsko zjada co 2 h po 60 ml, jutro dam jej pierwszą marchewkę :)

Do góry