reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

juustyna: zycze powodzenia w staraniach!
czarnuszka: nie mysl ze jestes wyrodna matka, po prostu masz cholernie ciezko! przydalby ci sie jakis odpoczynek. moze znalazlabys kogos kto by sie zajal dziecmi przez kilka godzin, a ty bys mogla odpoczac? a moze rozejrzyj sie czy z wozkami w poblizu nie jezdza dziewczyny, jak jakies sa to sie sprobuj zapoznac

reklama
mloda mamusia Redan mial usuwana przepuklinke. A ja tu w sumie dla dzieci to widzialam tylko paracetamol i ibuprofen(nurofen)... A swoja droga paracetamol to tu uzywaja jako lek na wszystko!!!hehehehe

No tutaj też używają paracetamolu, ale wydaje mi się, że viburcol jest lepszy no cóż :-) Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze :-) Trzymajcie się :-p

Cześć :)

Wczoraj mieliśmy cięzki dzien. Franek cały czas chciał jeść i tulić sie. Wieczorem byłam wykończona :( M przyszedł z pracyi walnął sie do łóżka a ja usypiałam małego i beczałam:( Ale dzisiaj już jest lepiej.
Teraz napijemy sie kawki i jedziemy do reala na zakupki bo już pusto w lodówce;/ Widziałam w gazetce są wszystkie produkty Avent przecenione i jest miseczka i łyżeczka za 10 zł :)
czarnuszka...jejku szkoda mi Ciebie. Nie jestes wyrodną matka i nie wolno Ci tak myśleć!!!!! Masz na prawde ciężko :( nie masz w nikim oparcia. Ale przetrwasz ten najgorszy czas i bedzie lepiej:) No i czekam na Ciebie Kochana!!!:D Mam nadzieje ze nasze spotkanie jest aktualne :D
młoda mamuska kup ten plaster, zdezynfekuj i zalep to.
Ja uciekam. Yra mam nadzieje ze poszło super:D trzymam kciuki!!:)

dziewczyny ide do pediatry.
Wlasnie przed chwilka zwymiotowal mi strasznie, tak jakby ktos poprostu ze szklanki tak chlustnal.
Poza tym ma cala czerwona buzke obok uszka i cale plecy w wielkich czerwonych szorstkich plamach.
Niech mi pediatra da recepte na mleko i przechodze na mm.
Najleosze jest to , ze nie zjadlam nic wczoraj co mogloby go uczulic.

ide sie szykowac.

dziewczyny ide do pediatry.
Wlasnie przed chwilka zwymiotowal mi strasznie, tak jakby ktos poprostu ze szklanki tak chlustnal.
Poza tym ma cala czerwona buzke obok uszka i cale plecy w wielkich czerwonych szorstkich plamach.
Niech mi pediatra da recepte na mleko i przechodze na mm.
Najleosze jest to , ze nie zjadlam nic wczoraj co mogloby go uczulic.

ide sie szykowac.

Idź idź, nie ma co zwlekać, pewnie dostaniesz Nutramigenę, albo Bebilon pepti, ja osobiście polecam bebilon, dziecko mniej ulewa, niż po nutramigenie...

czesc dziewczyny!
Redanek nie czuje sie za dobrze, jest marudny, apatyczny, tylko by jadl - pewnie nadrabia za wczoraj - i sie tulil....
mloda mamuska dzieki!
czarnuszka oczywiscie, ze nie jestes wyrodna matka!!!Moze znjadziesz kogos na pare godzin, zebys sobie odpocznela?
yra mam nadzieje rozmowa poszla po Twojej mysli!
Tabasia ja tez okropnie boje sie ostatnio latac!Nie moge nic sobie wziac na odwage teraz, nie wiem jak przetrwam i to jeszcze z malym....
MoniSkaBe oby Malemu polepszylo sie jak najszybciej...
Milego Dnia Wszystkim!

Ech u nas dni coraz lepsze jesli chodzi o spanie, chociaz uspic go w dzien to makabra. ale wczoraj spal non stop od 11 do 15.30 z przerwami na jedzenie:tak: Dzis juz tez zasnal, za to noce koszmarne, budzi sie co dwie godziny na jedzenie, chyba nie dojada, zreszta ja czuje, ze mam cyce coraz bardziej puste:-( Najgorsze jest to, ze nie wiem jak mam wrowadzic bebilon pepti, bo samego nie chce pic, a ja nie mam co odciagnac laktatorem tak jestem przez niego wydojona:-(
Zastanawial sie czy mimo tego iz jest alergikiem nie zaczac mu mieszac bebika HA z bebilonem pepti moze zaskoczy:confused:

co o tym myslicie?

Nie pisalam wczesniej, ale młoda mamusia i heronek trzymałam kciuki za Wasze maluchy:tak:

mysza m dzięki :-) Co do mlek to możesz spokojnie spróbować je mieszać, ale pepti też jest hipoalergiczne, u mnie się mieszanka nie sprawdziła, dziecko zacżeło ulewać, i w tej chwili jestem na bebilonie pepti, i problem ulewania zniknął.

Witajcie mamuski..
U nas srednio....maly jakis krzykliwy ostatnio placze ciagle , byc moze przeze mnie bo ciagle sie wkurzam.Dzisiaj zaczniemy jesc zupki , chcialam zaczac wczesniej ale jakos nie mialam weny....tez ostatnio bardzo mało je, zreszta zawsze malo jadl jak zje 150 ml to jest cud !! ale grubasek z Niego sie robi.
Wogole mam meeeeeeeggggaaaa doła. Czuje sie jak wyrodna matka, ciagle sie zloszcze na moje maluszki, krzycze , nie chce mi sie nawet rano do nich wstac poprostu jestem zmeczona zyciem i najchetniej bym gdzies uciekła....nie wiem po co Bog mi dał dzieci skoro sie nie nadaje na matke, nie wiedzialam ze bedzie tak ciezko. Zero pomocy zero rodziny zero przyjaciol , meza to nie obchodzi ze ja nie daje juz rady poprostu jakiś koszmar. Nie wiem co mam ze sobą robić, najchetniej bym przespała dzien ( gdybym mogła oczywiscie ), mam ochote isc jak najszybciej do pracy, ale co to za ucieczka przed wlasnymi dziecmi ? Nie mam ani chwili wytchnienia , zero!! nawet nie chce mi sie łazić na spacer....ehhh musze chyba tak zyc...tylko jak dlugo mam sie meczyc?? A najgorsze jest to ze rodziny nie mamy, przyjaciol takich prawdziwych tez nie ( moj maz ma kolegow a moje kolezanki zostaly w gliwicach ) nikogo nie obchodze...moi rodzice mają mnie w dupie nie odztywaja sie pewnie dlatego ze mam przyjechac i zebym tylko przypadkiem nie chciala do nich przyjsc...po****ni ( sorki za slowo na forum) Dobrze ze mam neta i Was to przynajmniej moge komus napisac co czuje.
oj biudulka strasznie współczuje ci tej sytuacji

a ja szczerze powiem od kilku dni jestem wyczerpana maly mnie czasem po prostu wkurza i najchętniej gdzies bym uciekla od niego zeby po prostu pobyc troszke sama i odpocząc od tego a teraz sie jeszcze przeprowadzilismy i mam mase roboty i wszystko na mojej glowie w domu jeszcze nie wszystko rozpakowane i poukladane mąz chodzi do pracy i ja caly czas sama i juz nie wyrabiam nie mam czasu na odpoczynek

reklama
eh wróciłam jestem padnięta ale nawet zadowolona, okazało się że teraz co robię na stanowisku kierowniczym w moim banku to robię wszystko a w tej nowej pracy miałabym mniej obowiązków i większa kasa normalnie bekowe co, no ale jeszcze jeden etap rozmów, jakieś scenki sprzedażowe itp. i rozmowa z koordynatorem regionu, eh długa ta procedura no ale zobaczymy jaki będziesz efekt.

Do góry