reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czarnuszka przeszłaś najgorszy etap karmienia kiedy to najwięcejkobiet rezygnuje! Nie poddawaj się. Skondultuj się nawet za pieniądze z dobrą laktatorką i niw poddawaj się. Najgorszy czas za tobą. Zobacz ile dziweczyn zrezygnowało wcześniej. Bo każda z nas myśli że karmienie piersią to najlepsze rozwiązanie i najłatwijsze, a jest inaczej. Ja też miałam kryzys karmienia bo duuuuużo dawałam butli, ale jak znalazłam się z Martynką w szpitalu to nie było wyjścia i dawałam tylko pierś i wszystko wróciło do normy. NIe poddawaj się!!!!!!!! A Bebiko to podobno największy chłam jaki można dawać dziecku, najgorsze mleko wg. specjalistów od żywienia. Głowa do góry teraz może być tylko lepiej. Najgorsze za tobą!

reklama
moniSkaBe - podobno efekt wypadania większego włosów bierze sie stąd, ze wcześniej prawie nie wypadają. Przez hormony włosy mniej zaczynają wypadać, a później jak już hormony wracają do normy, to wypadają i te zaległe włosy. Witaminy można brać te co w ciąży.

kolki pokazuja sie w pierwszym miesiacu, zazwyczaj w 2-3 tygodniu i trwja srednio do konca 3 miesiaca. Tez mysle ze jesli nie bylo kolek do tej pory to juz ich nie bedzie.

Tak jak u mnie - tylko ze my spimy sobie w edwoje a M w drugim pokoju i przeskakuje z lewej na prawą , potem z prawej na lewa stronę małego i nieraz zasypiam w czasie karmienia a jak mały zaczyna sie wiercic na nastepne karmienie to budze sie zdiwiona co ja robie na tej stronie ;) i czego moje cycki na wierzchu ;)

hehe to jak bym o sobie czytala.Dzis mąż jak rano do nas przyszedl zanim do pracy wyszedl to mi cycki chował i mnie obudzil:)

Ola tez prawie nie siusia w nocy(nadrabia rano):-) wiec nie zmieniamy pieluchy, no chyba ze jest kupka. Nie odzywam sie do niej i jak do tej pory sie sprawdza, zaraz po jedzonku zamyka oczka i spi.
Karmie ja piersia i tez czesto wydaje mi sie ze sie nie najada bo je krotko i czasem tylko z jednej piersi, ktora wcale nie wyglada na przepelniona mlekiem, ale widocznie sie najada bo nie marudzi i zasypia lub bawi sie wesolo. No i rosnie jak na drozdzach:-). Je raczej regularnie co 2 godzinki, ale na poczatku nie bylo tak wesolo. Spedzala cale godziny przy cycu, ale teraz to juz nie to dziecko:tak:.
A jesli chodzi o zasypianie to bywa roznie. Sa dni, ze zasypia sama i jak ja tylko chce wziasc na rece to jest krzyk, a sa dni ze jest tak zmeczona ze nie moze zasnac i zadne noszenie, lulanie nie pomaga. Lubi smoka i pieluszkie tetrowa przy policzku. W dzien staram sie jej nie klasc do lozeczka (spi w wozku albo na lezaczku), chce zeby lozeczko kojazylo jej sie z noca.

ja przewijam zawsze malego przed karmieniem - jak robilam po, to zawsze sie rozbudzal. ale pierwsza pobudke ma po prawie 6 godzinach snu, a druga nocna po 4. wole przewinac i miec pewnosc ze sie nie obudzi bo za duzo nasika. i tez sie ani do niego nie usmicham, ani nic nie mowie. przewijam, karmie, odkladam do lozeczka i wychodze. prawei zawsze zasypia w ciagu 5 min :) szkoda tylko ze w dzien tak pieknie juz nie jest, ale nie mozna miec wszystkiego :)

reklama
Do góry