reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj Pawelek jak mial 1,5 miesiaca to sie przekrecal z brzuszka na plecki. A teraz nie chce :-D pewnie by umial, ale nie ma ochoty.

A dzisiaj bawilismy sie grzechotka. jak wsadzilam mu w raczki to machal nia i wkladal do buzi :-)

reklama
wasze dzieci też w pozycji pionowej jak zabieracie rękę to główki odchylają do tyłu i nie potrafią później spowrotem podnieść do przodu???

moniska wow!! mój jeszcze nie umie, i nic nie wkłada sobie do buzi, zabawki także go zbytnio nie interesują,
nie mogę się doczekać kiedy zaczną:)

u mnie coraz bardziej napięta sytuacja w domu , wracam do pracy za mies. lub dwa by coś wynająć:(
najgorsze to że mam problemy ze snem ! mały np jak śpi z rana po karmieniu ja nie moge usnąć dziś męczyłam się 3 godz. i w końcu nie usnęłam a on się już obudził i lipa ze spania,
a w nocy nim zasnę muszą minąć z 2 godz. Bosh masakra jakaś:(( nie wiem czy to normalne, czy tylko ja tak mam:(

wasze dzieci też w pozycji pionowej jak zabieracie rękę to główki odchylają do tyłu i nie potrafią później spowrotem podnieść do przodu???

u mnie coraz bardziej napięta sytuacja w domu , wracam do pracy za mies. lub dwa by coś wynająć:(
najgorsze to że mam problemy ze snem ! mały np jak śpi z rana po karmieniu ja nie moge usnąć dziś męczyłam się 3 godz. i w końcu nie usnęłam a on się już obudził i lipa ze spania,
a w nocy nim zasnę muszą minąć z 2 godz. Bosh masakra jakaś:(( nie wiem czy to normalne, czy tylko ja tak mam:(

Pawelek juz praktycznie sam trzyma glowke, wiec nie musze asekurowac.
Candy a co z maluchem jak Ty do pray pojdziesz?

Witam :) U nas słonecznie, dzieciaki śpią, więc mam chwilkę dla siebie :) i czas na bb :)
Co do smoka, córcia czasami ciąga, ale mam nadzieję, że za bardzo się nie przyzwyczai do niego :)

Dzisiaj kończymy 2 miesiące, jak ten czas szybko leci!! :)

moniska wow!! mój jeszcze nie umie, i nic nie wkłada sobie do buzi, zabawki także go zbytnio nie interesują,
nie mogę się doczekać kiedy zaczną:)

candy z tego co czytam o tobie itp. naprawde masz bardzo ciezko, nie dosc ze w domu masz taka napieta sytuacje, mozesz liczyc sama na siebie to jeszcze maly daje tak ci popalic, niestety ale ja uwazam ze twoj maly chlonie wszystko jak gąbka, przeżywa to na swój sposób, a piszesz nie raz że naprawde jest ciezko i nie wesoło, a maly tak wlasnie na to reaguje, bo np. u nas nie ma takich sytuacji jak u ciebie, ale mysle ze dlatego ze ( odpukac) ale my z moim M naprawde sie dogadujemy, oboje sie nim zajmujemy, oboje bawimy sie z nim we dwojke, i nie ma nerwowoych sytuacji , a jesli sa staramy sie jak najdalej od dziecka,

a nasz maly tez lapie zabawki znaczy sie grzechotke i ciach do buzi

Zobacz załącznik 247243

Mój smoka tez chwilunie pociagnie i juz spi. Jak już nie mam pomysłu, dlaczego płacze, to wtedy smok też pomaga.
Tymon też chciałby już siedzieć, aby móc wszystko oglądać, ale się nie da. Lubi za to byc noszony pionowo na rączkach i się rozglądać, ale jak się zastanawiacie nad pionizowaniem dzieci w tym wieku, to też zaczęłam i nie chciałabym za wcześnie go pionizować.
Jejku, jakoś myślenie mi nie idzie, powróciły mi migreny i tak się męczę na lekach i niekumata jestem

Blueberry77, to chyba Ty pisałaś o tym, że masz wykupiony pakiet w LIMie dla dziecka i męża? Dobrze pamięta? Bo ja tam dziś dzwoniłam i dowiedziałam się, że pakietów rodzinnych nie ma, a dla dziecka kosztuje 1800 rocznie:szok:
Ja mam pakiet w Luxmedzie, ale mogę korzystać też z Promedisu i Medycyny Rodzinnej (z LIMu akurat nie, chociaz też jest w grupie Lux-Med). Za abonament rodzinny płacę miesięcznie 68 zł i mam w ramach tego pakietu karty dla męża, Karola i Adasia. Chłopaki mogą tak samo jak ja korzystać z konsultacji u wszystkich specjalistów, badań, itp. Tylko że ja mam abonament dla siebie wykupiony przez pracodawcę (za niego nie płacę) i ten rodzinny też mam za pośrednictwem mojej firmy wykupiony. Podejrzewam że dla klientów indywidualnych mają inne ceny...

:)
Dziewczyny czy Wasze dziec tez juz sie rwa do siadania? ja zauwazylam to kilka dni temu. Lezy sobie na plasko i nagle i nogi i tułow do gory ciagnie. Z nozkami mu sie udaje, ale gorzej z glowa i tulowiem.
Mój też tak robi :-D. Ale to raczej nie jest wstęp do siadania, bo dzieci siadają z pozycji na czworakach, a do tego jeszcze daleka droga :happy2:.

reklama
moniska no właśnie w tym problem, hmm może mam zgodzi sie dwa razy w tyg. nim zająć na noc, albo jakaś opiekunka, ......a może kogoś poznam...ale do pracy muszę iść:(

jejku to wasze dzieci dużo potrafią :),
czemu mój jeszcze zabawek nie próbuje chwytać ??hmm i nic do buźki nie pcha:// dziwne

yra super zdjęcie:)))

Do góry