reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja byłam z małym tylko na usg bioder i tyle. Teraz zamierzam wybrać się do alergologa, bo nie podoba mi się wysypka, podejrzewam jednak skazę białkową, a ten Bebilon Pepti wywołuje u Kuby zaparcia, więc trzeba zastosować coś innego.
Nie chcę wynajdywać u niego żadnych dolegliwości. Lekarka na badaniu przed szczepieniem stwierdziła, że wszystko w porządku, więc i ja tak uważam. Jest zdrowym, wesołym i żywym niemowlęciem i niech tak zostanie:tak:

u mnie tak samo ,nie zazywal jeszcze zadnych lekartw procz jednego czopka po szczepionce.Najmniejszego katarku nie mial.Wysypke mial po pomidorze a tak to chlop jak dąb.

A u pediatry bylam tylko na patronazowej wizycie i przed szczepieniem:)

reklama
Ja byłam z małym tylko na usg bioder i tyle. Teraz zamierzam wybrać się do alergologa, bo nie podoba mi się wysypka, podejrzewam jednak skazę białkową, a ten Bebilon Pepti wywołuje u Kuby zaparcia, więc trzeba zastosować coś innego.
Nie chcę wynajdywać u niego żadnych dolegliwości. Lekarka na badaniu przed szczepieniem stwierdziła, że wszystko w porządku, więc i ja tak uważam. Jest zdrowym, wesołym i żywym niemowlęciem i niech tak zostanie:tak:

tylko nie daj sobie wcisnąc jakis mega lekarstw, ja mam wlasnie takie doswiadczenie z alergologami, ze sterydy wala na wszystko co popadnie:/ ja chyba dzięki ajentce rozszyfrowalam co szkodzi Mlodemu - BANANY! wczoraj byl jak dla mnie jedyny dzien bez banana i dzis juz wysypka na brzuszku jest mniejsza i zbladla

ja usg brzuszka i główki miałam w szpitalu przy wyjściu robione, usg bioderek zrobiłam sama bez gadania pediatry choć mówiła, że dla swojego spokoju możemy zrobić, badanie krwi całą morfologię miałam robioną przy okazji sprawdzenia żółtaczki. także jak widzicie wszystko generalnie robili mi sami bez mojego proszenia, aż szok no nie jak na naszą służbę zdrowia.

tylko nie daj sobie wcisnąc jakis mega lekarstw, ja mam wlasnie takie doswiadczenie z alergologami, ze sterydy wala na wszystko co popadnie:/ ja chyba dzięki ajentce rozszyfrowalam co szkodzi Mlodemu - BANANY! wczoraj byl jak dla mnie jedyny dzien bez banana i dzis juz wysypka na brzuszku jest mniejsza i zbladla

Mysza ale alergeny podobno utrzymuja sie nawet do 2 tygodni..

Hehe, też powinnam się obrazić, bo i moje posty pozostają bez odpowiedzi ;)
Ja moje dziecie bardzo szybko zrozumiałam, może i pomogła mi lektura książki " jezyk niemowląt" bo bez strachu zaczęłam być mamą.
To,że dziecie leży sobie w łóżeczku godzinę przed zaśnieciem, to normalne, u mnie potrafi leżeć i dłużej.

Hehe, też powinnam się obrazić, bo i moje posty pozostają bez odpowiedzi ;)
Ja moje dziecie bardzo szybko zrozumiałam, może i pomogła mi lektura książki " jezyk niemowląt" bo bez strachu zaczęłam być mamą.
To,że dziecie leży sobie w łóżeczku godzinę przed zaśnieciem, to normalne, u mnie potrafi leżeć i dłużej.

dokładnie, mój też czasem godzine lezy zanim zasnie, gada do siebie, do karuzelki, ziewa w glos, smieje sie i w koncu zasypia, moj to wrecz zaczal sie domagac, zeby klasc go do lozeczka, bo chce spac! Wtedy liczy tylko na to, ze bede go glaskac po glowce, tego tez sie domaga, no i wloze mu smoka do buzi, zeby za minute mogl go wypluc ;)

Mysza ale alergeny podobno utrzymuja sie nawet do 2 tygodni..

mogą sie tyle trzymac, ale nie musza z tego co gdzies tam wyczytalam. Poza tym wysypka mu nie zniknela, a jedynie zbladla jak na razie. No i musze sie przyznac, ze ja naprawde duzo tych bananow pochlanialam ostatnio :/

:)
Iza ja kiedys tez mialam torbiel w piersi i sama sie wchlonela.. podobno przez to ze bralam tabletki anty. Glowa do gory :) to nie musi byc nic strasznego.

Dziewczyny czy Wasze dziec tez juz sie rwa do siadania? ja zauwazylam to kilka dni temu. Lezy sobie na plasko i nagle i nogi i tułow do gory ciagnie. Z nozkami mu sie udaje, ale gorzej z glowa i tulowiem.

reklama
Nie dam, nie dam :tak: Ja jestem lekarskie dziecko i nie wmówią mi byle czego;-) A od sterydów jak najdalej!

Do góry