reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się po przerwie.
Mam nadzieję że znowu do was wrócę, bo zdaje się że opanowałam małą. Skończyły się wycia w niebogłosy. Jej co ja przeżyłam. Pobyt u mamy dużo mi dał. Wróciłam do domu i przyzwyczajam się do obowiązków.
Neska zazdroszczę zrozumienia malucha. Moja Martynka wydaje mi się być trudnym dzieckiem. Nikt nie potrafi mi dać konkretnych rad. No cóż dziś np. sama leżała godzinę w łóżeczku nim zasnęła. Czy to normalne?

reklama
Wiesz co mi pomogło w zrozumieniu małego??? Ta książka którą polecały dziewczyny czyli "Język niemowląt"
Niektóre opinie autorki uważam ,że są wzięte z kosmosu, ale w tym miejscu naprawdę mi pomogła.
Błażej jest typowym średniaczkiem wg kryteriów Tracy Hogg i jej plan u nas się sprawdził:-):-)

Miałam ale podarowałam siostrze. Muszę do niej wrócić. Martynka śpi mi juz 2 dzień w ciągu dnia 2 razy po 20 min. Masakra.

No to mnie też nie pozostaje nic innego jak się obrazić bo mi dziewczyny nie odpowiadają na posty :oo::oo::oo:
Iza nie świruj.

gosia- odwracam jej głowkę, czasem tak spi, a czasem przewraca sama jak jej wygodniej. nie chcę popadać w paranoję ;)

słuchajcie, a te wszystkie usg to główki, to brzuszka, to badanie moczu to normalna procedura dla każdego dziecka??? albo konsultacje z neurologiem, kargiologiem, okulistą??? idziecie tam, bo macie jakieś podstawy do niepokoju, czy tylko "tak sobie"?

Ja byłam z małym tylko na usg bioder i tyle. Teraz zamierzam wybrać się do alergologa, bo nie podoba mi się wysypka, podejrzewam jednak skazę białkową, a ten Bebilon Pepti wywołuje u Kuby zaparcia, więc trzeba zastosować coś innego.
Nie chcę wynajdywać u niego żadnych dolegliwości. Lekarka na badaniu przed szczepieniem stwierdziła, że wszystko w porządku, więc i ja tak uważam. Jest zdrowym, wesołym i żywym niemowlęciem i niech tak zostanie:tak:

A moje dziecie chyba odsypia wczorajsze szczepionkowe przezycia, bo je, spi i sika, bawil sie dzis ze mna zaledwie 1,5 godziny i to wlasciwie nie ze mna, a z mata edukacyjna:tak:A moze to Pearl Jam na niego tak dziala usypiajaco, bo od rana słuchamy:eek:

reklama
gosia- odwracam jej głowkę, czasem tak spi, a czasem przewraca sama jak jej wygodniej. nie chcę popadać w paranoję ;)

słuchajcie, a te wszystkie usg to główki, to brzuszka, to badanie moczu to normalna procedura dla każdego dziecka??? albo konsultacje z neurologiem, kargiologiem, okulistą??? idziecie tam, bo macie jakieś podstawy do niepokoju, czy tylko "tak sobie"?

dobre pytanie ionka, bo zaczynam sie czuc jak wyrodna matka co to dziecko tylko do pediatry prowadza i to tez niechetnie:-p

Do góry