A i wiecie urósł 8 cm
![]()
moj w 6 tyg urósł 11 cm
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A i wiecie urósł 8 cm
![]()
Jasiek tez juz o 20 zasypiaDziewczyny dlaczego tak pozno kładziecie spac dzieci? Inaczej nie chca czy wam tak pasuje? Bo kurcze mi to sie wydaje strasznie pozno jak Hankoka wyjatkowo polozymy po 21Ogólnie o 20-20;30 już zasypia w lozeczku. Jakos wole jej ten nawyk wyrabiac od urodzenia bo nie mam ochoty walczyc z dwulatkiem który z przyzwyczajenia bedzie chciał spac dopiero o 22
Poza tym wieczory rodzice maja dla siebie ;-)
Moja Lenka zaczęła się przekręcać z brzuszka na plecki jak skończyła 3 tygodnie, leżąc na brzuchu ładnie podnosi główkę i jak jest w pionie to też ładnie ją trzyma. Ale podciągana za rączki z plecków do siedzenia nie chciała utzymywać głowy i pediatra skierowała nas do neurologa. Neurolog powiedział, że z dzieckiem jest wszystko ok i żeby się tym nie martwic, bo Mała ma czas, zeby to robic do końca 4 miesiąca.moj mały dzisiaj wywinal numerek z pozycji na brzuszku przekrecil sie na plecki...![]()
nie za wczesnie ?
![]()
Eee ja tam nie wierzę w te pomiary. Mój Adaś jak sie urodził miał 54 cm, 4 tygodnie później 59, a za kolejne 2 tygodnie 57moj w 6 tyg urósł 11 cmchyba bede miec koszykarza a waży juz 4960(w srode tyle wazył 6tydziem) a przy wyjsciu ze szpitala mial 3050 więc rosnie mi kink kong
![]()
Wlasnie urabiam mojego M w temacie przeprowadzki na wieksze mieszkanie![]()
Trudno zmierzyć zwłaszcza, jak dziecko się wierci. U nas na wizycie przed szczepieniem Kuba miał 58 cm, czyli niby urósł od szpitala tylko centymetr, ale po ubrankach już widać, że to nieprawda i na pewno więcejEee ja tam nie wierzę w te pomiary. Mój Adaś jak sie urodził miał 54 cm, 4 tygodnie później 59, a za kolejne 2 tygodnie 57
Karol jak się urodził 57, a na pierwszej wizycie u pediatry 51
Nie strasz nawetmoja tez spac idzie kiedy jej sie chce, a nie mi. zawsze około 20 kąpiel, potem żarcie, ale co z tego. ja rytm trzymam, ale Ola nie ;-)
wczoraj cały późny wieczór przesiedziałam na dafcie :-) nawet znalazłam jedną całkiem interesującą ofertę, ale mój M. zaparł się i nie chce się wyprowadzać... a ja mam juz dość tachania wózka z góry na dół, chciałabym mieć ogródek, to nawet małą mogłabym wystawić w wózku... ale nie przekonasz
dziewczyny, które przezyły juz swój pierwszy okres po porodzie:
czytałam, że ten pierwszy może być "nieco bardziej obfity niz zazwyczaj" i dlatego pytam nietaktownie jak to było u Was????
bo ze mnie leci potwornieco godzinę najdalej muszę zmieniać tampona i podpaskę!!
słabo mi i w głowie się kręci, boję się, że mogę zemdleć czy coś :-(
wiem, że czekałam na @ jak na zbawienie ;-) ale to juz lekka przesada![]()