reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej!

moj zasypia okolo 21-22 ale np wczoraj zasnal tuz po 20, kapie o 19.30 wiec roznie to bywa z tym jego spaniem, tez moim marzeniem jest zeby spal po 20:tak:

a pogoda naprtawde ch* :angry::angry::angry:

czy wasze dzieciaki tez takie zmierzle przez ta aure?? bo moj przebija samego siebie...:-(

reklama
dziewczyny a jak u was z podnoszeniem główki maluszków? nasz mały podnosi ale tylko na kilka sekund i nie podnosi sie tak wysoko jak tu niektóre maluszki leżąc na płaskim , co prawda jak lezy u nas na klatce piersiowej to trzyma się na rączkach i długo trzyma itp. a jak jest u was?
Yra z moim tak bylo na poczatku, ale kladlam go systematycznie kilka razy dziennie, na chwilke, bo dluzej nie chcial lezec... I jest coraz lepiej, z dnia na dzien wyzej glowke podnosi i dluzej trzyma. Probuj stopniowo :tak:

dziewczyny a jak u was z podnoszeniem główki maluszków? nasz mały podnosi ale tylko na kilka sekund i nie podnosi sie tak wysoko jak tu niektóre maluszki leżąc na płaskim , co prawda jak lezy u nas na klatce piersiowej to trzyma się na rączkach i długo trzyma itp. a jak jest u was?
Kuba już od urodzenia dość wysoko podnosił główkę. Teraz też nie ma z tym problemów - bardzo lubi tak oglądać świat:tak: A na klatce piersiowej to już w ogóle szaleje;-)
Zobacz załącznik 246041

Moja Mała też średnio podnosi główkę jak leży na płasko i jest dokładnie tak jak piszesz, że jak leży na klatce piersiowej to główkę trzyma bardzo długo, mocno i wysoko. A też robię tak jak Tabasia napisała, że kładę ją kilka razy dziennie na brzuszku chociaż na chwilę, bo jej się to za bardzo nie podoba, no i nie ma wyboru musi trenować:-)

moj jak lezy na brzuszku kiepsko jeszcze podnosi głowke ale zadko tak lezy bo nie lubi a jak go trzymam w pionie to prawie cały czas trzyma głowke w gorze.

moj po kapieli ładnie zasypia ale co z tego jak w dzien prawie nie spi - albo drzxemki 5 min ;( , raz na jakis czas przysnie na 1,5 - 2 h i tyle ;(

Moja Basia to wczoraj od godziny 9 do 23:30 prawie w ogóle nie spała, jakieś krótkie drzemki i przez ten czas jadła co godzinę:szok::szok::szok:

Chciałabym, żeby szybciej zasypiała, ale nie ma takiej opcji. Po kąpieli zaczyna jeść, jeść i jeść i tak z reguły zasypia około północy i nieważne czy kąpiel była o 19 czy 20 czy 21:-) Wiem, że jak zacznę karmić po kąpieli to dopóki nie zaśnie to prawie cały czas na cycku z drobnymi przerwami:-)

Marciaa - norma ile dziecko powinno przybrać podczas pierwszych trzech miesięcy to na miesiąc od 500g - 1500g więc rozrzut jest ogromny, Twój Maluch jak najbardziej mieści się w normie więc nie ma się czym przejmować. Moja Basia przez 5 tygodni przybrała 950g, więc też jest ok, chociaż nie aż tak dużo. Każde dziecko jest inne, moja też wisi na cycku całymi dniami i sporo wypija (jak ją zostawiłam, gdy szłam do lekarza, mąż karmił moim odciągniętym mlekiem to ona zjadła 150 ml na raz a po krótkim czasie jeszcze 30 i 90 a nie było mnie raptem 4 godziny a jak wróciłam to się i tak do mnie przyssała i jadła dalej):-) Więc jak na takiego żarłoka przybiera średnio, ale tak jak napisałam wszystko w normie i to najważniejsze:-)

reklama
moj od urodzenia wysoko podnosil i dlugo trzymal głowke.Gdy lezy na brzuszku nawet z 2 minuty jest w stanie glowkę utrzymac.

Do góry