reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej :)
czyzbym pierwsza dzisiaj byla? :-D

kurcze, a ja znowu wracam do ryzu, makaronu z ziolami i pasztetu. Bez mleka i przetworow. Mamy znowu wysypke i nie wiem od czego.
Ehh... coraz mniej mi sie to podoba...

reklama
a moj mały szkrab od 6 na nogach a ja padnieta bo spałam 3 godzinki na dodatek pada deszcz i jest strasznie ponuro. Nic tylko leżec cały dzien w łozku:)

raczki to jeszcze nic , jak pozniej umiluje sobie wkladanie pilotow do telewizora do buzi to dopiero jest ciekawie hehe
moja jakas tak specjalnie nie siedzi z tymi raczkami w buzi, a pamietam ze Bartosz ich nie wyjmowal

dziewczyny czy ktoras z was uzywam bebilon comfort na kolki i wzdecia?

bo jednak doczytalm ze mleko bebilon pepti na ich stronie jest rowniez na kolki, malego kolki mecza nadal do 24 nawet codziennie, rece mi opadaja, juz niewiem sama, moze faktycznie zmienimy mleko na to co zapisala nam pediatra, na bebilon pepti

ciekawe jaka jest roznica pomiedzy bebilon pepti ( na recepte) a komfort wzgledem kolek?

ja uzywalam comfort, ale jedynie narobilam sobie wiekszych problemow, bo trzeba bylo do tego mleka wieksze smoczki uzyc i pozniej wyszlo ze maly nie byl w stanie tak szybko polykac i mu non stop zalewalo plucka. tydzien starsznie sie meczylismy az wpadlam ze to wina smoczkow. niby z gazami nie mial problemow przy tym mleku, kupy w miare robil, ale teraz jak je odstawialm to tez jest dobrze, wiec nie wiem czy to mleko pomaga czy po prostu organizm dojrzal.

Witam dziewczynki długo mnie nie było ale troszke czasu zajeło mi dojście do siebie po cc :tak: i opanowanie sytuacji baby w domu :tak: nie omineła mnie też mała deprecha :zawstydzona/y:
Teraz juz jest lepiej chociaż kolejny tydzień znów przyniesie sporo emocji i stresu, pamiętacie jak w ciązy moja niunia miała stwierdzona wade układu moczowego, niestety we wtorek jedziemy na diagnostyke do szpitala w Krakowie i prawdopodobnie operacje :-(
To takie dziwne bo na zewnątrz wogóle nie widać żeby Olci coś dolegało, jest jak każdy dzieciaczek, je, śpi, płacze, kupka, rośnie :tak: no ale niestety operacja jest konieczna i im szybciej tym lepiej. Pozostaje wierzyć że operacja będzie pomyślna i moja córeczka szybko wróci do siłek i zdrówka ale nie zmienia to faktu że strasznie sie o nią boje, jest jeszcze taka malutka a tu 2,5 godzinna operacja, narkoza :-(
Z tego całego stresu niestety pokarmu dalej mam nie wiele i Olczi jest na butli ale najważniejsze że rośnie i przybiera na wadze :tak:
Pozdrawiam Was mamuśki i marcowe dzieciaczki :tak:

reklama
Ja używam bebilon Comfort ale nieststy kolki nadal są:/ regularne zawsze nad ranem ... moze gdybym tylko bebilonem karmila problem by zniknal ale dokarmiam ja moze 100ml na dobe:)

co do raczek w buzi moja tylko je "odnajduje" gdy ja pionizuje do odbekniecia...ale dla mnie to uroczy widok i zawsze mi sie japa cieszy jak ćlamka rączki swoje:)

Do góry