reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja już karmiłam w restauracji w ogródku i na placu zabaw. Ale nie było nigdy dużo ludzi wokół. W knajpie byłam z koleżankami i dziećmi i oprócz nas byłi ludzie tylko przy jednym stoliku oddalonym i pani kelnerka ;-). A na placyku byłam tylko ja z dziećmi i jeszcze jedna znajoma mama :tak:. Ale już mam coraz mniej oporów :-).

reklama
dronka nie wiem jaką masz tę herbatkę z hippa, ja mam taką ułatwiającą trawienie i daję codziennie 100ml małej bardzo smakuje i od tego czasu nie ma problemów ani z kolkami ani z kupą. Z tego co wiem, to tą koperkową podaje się tak samo.

A czy w czasie upałów (dla mnie upał to temp. powyżej 20stopni) dopajacie dzieciaki herbatką? Bo moja Mała zaczęła się budzić na spacerach (u nas 25stopni w czw i pt było) i co 10minut cyca woła, wydaje mi się, że z pragnienia, jak do tej pory wystarczało jej jedzonko przed spacerkiem.
Ja nie dopajam i nie planuję na razie.

dziewczyny uwazajcie z tymi herbatkami granulowanymi, u nas powodowaly najprawdopodobniej kolki malego, to sam konserwant i barwniki tak powiedziala nam pediatra, najlepiej parzyc najzwyklejsze dla dzieci

hej dziewczyny

u nas tez byla wczoraj taka sytuacja ze mlody obudzil sie w parku na spacerze i darl jape ze glodny, kurde karmic w parku pelnym ludzi jak dla mnie masakra!!!!!! mam nadzieje ze nigdy wiecej, on plakal, ja plakalam, od dzis na spacer biore wode albo herbatke, karmie w ostatecznosci;-) co sadzicie o karmieniu w miejscu publicznym?? bo dla mnie to koszmar, nie wiem nie podoba mi sie to i koniec..:baffled::baffled::baffled: a moj stas uwaza ze nie powinnam sie wstydzic heh

od wczoraj pielu****emy i tez kapa:baffled::baffled::baffled:, ja zakladam 2 pieluchy flanelowe i jedna tetrowa zawiazuje bo tak mi pokazala kumpela ale przez to prawie w nic nie mieszcze chlopczyka, boze

czy to pieluchowanie przynajmniej pomoze?????? bo ja sie strasznie martwie...:-(

generalnie wczoraj fatalny dzien, mam nadzieje ze dzis juz bedzie lepeij, maly spi a potem moze na spacerek jak sie pogoda unormuje, milego dnia!

hej
Ja zawsze jak jestem w parku i tez jest na full ludzi to zaslaniam sie w miare mozliwosci wozkiem :) i na ramie pielucha i karmie mala :) dziecko glodne to zle dziecko i jesc dac trzeba :) nieraz widac cyca ale co tam przeciez to jak najbardziej naturalne :)

dziewczyny uwazajcie z tymi herbatkami granulowanymi, u nas powodowaly najprawdopodobniej kolki malego, to sam konserwant i barwniki tak powiedziala nam pediatra, najlepiej parzyc najzwyklejsze dla dzieci

A u nas nie uwierzycie!! Po herbatce koperkowej zaobserwowalam smuzki krwi w kupce! Przez tydzien byl spokoj, podalam herbatke i taka oto reakcja byla...

reklama
Dzięń doberek dziewczynki !!

Wybaczcie ze tak długo sie nie odzywałam ale mamy ten remont i ciagle duzo roboty na dodtake jak jest ładna pogoda to łaze po dworze cały dzień.

Kupki - mój tez robi zielone i wlasnie nie wiem od czego...bez sensu, ale nie mamy przy tym zadnych kolek ani nic !!

Kamikaa- kochanie skoro Twoja niunia nie przybiera na wadze to pewnie ze lepiec dac butle. Wkońcu niuni zdrówko najważniejsze. Ja tez dokarmiam juz wiecej niz jak na poczatku tylko 2 razy Bebikiem 1 - uważam za najlepsze . W nocy jest tylko na cycu ale w dzień prawie po kazdym karmieniu daje jeszcze butle. No i wogole moj co chwila je jedynie na dworze wytrzyma 3-4 godziny a w domu to co 1.5-2 godziny woła jesc. Dokarmiam i wiem ze nie powinno sie karmic czesciej niz co 3 godziny no i w związku z tym ostatnio zaczełam podawać herbatke z Hippa rumiankowa mieszam z kperkową , tylko tej koperkowej daje dosłownie kilka ziarenek bo moj nie ma kłopotów z kupka i kolkami wiec bez sensu by było ciagle mu podawac.

U nas ok!! tak jak napisalam mój mały wie kiedy noc , wie kiedy dzień w nocy pieknie śpi brak kolek normalnie istny Aniołek. W dzień juz malo śpi ale jak idziemy na dwor to wtedy sobie spi całkiem ok. Starszy syn tez ok. Łobuzuje strasznie. Dwóch braci ale sa calkiem inni i z wyglądu i z charakteru.

Z mężem tez ok w miare. Robi mi ta kuchnie i juz nie moge sie doczekać kiedy skonczy.

A co wogole z Agus27 ?? była w końcu czy nie!!??

Do góry