reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny ja raz sie pytalam pediatry co robic w przypadku braku kupy itp. to powiedziala ze termometra uzywac sporadycznie, gdyz zaniknie dziecku jezu niewiem jak ona to powiedziala, ale ze rozlegujemy dziecku mozliwosc wlasnego wydalania kupy, ze najlepiej masowac brzuszek , rowerek itp. i robic wszystko aby dziecko samoczynnie wydalalo kupy bez wspomagania bo na dluzsza mete to bardzo szkodzi dziecku

reklama
my dzisiaj pierwsza mało spokojna nocka. malemu chyba za gorąco bo w domu 24 stopnie są...ja dziś rano znowu podłamka..
coś mniej mleka mam :(
maludek juz mniej śpi i coraz bardziej kontaktowy:))

moj zwykle robi kupy jak mu dam herbatke z kopru. Poje go tez zwykla woda i dziek itemu jakis problemow z tym nie mamy.
Mleko NAN Active pijemy i chyba mu sluzy :-)

Marciaa - to przystawiaj czesto albo odciagaj czesto - wtedy sie zwieksza produkcja - podobno :-) Ja tez tak mialam robic n oale czasu brak i dlatego w sumie odpuscilam. Teraz jak moj M wyjedzie (jutro) a ja bede z dwojka maluchow to w ogole nie mialabym czasu na odciaganie.
No to pouzywalam laktatora 2 tygodnie...

moj zwykle robi kupy jak mu dam herbatke z kopru. Poje go tez zwykla woda i dziek itemu jakis problemow z tym nie mamy.
Mleko NAN Active pijemy i chyba mu sluzy :-)

moja niunia ma kolki zazwyczaj nad ranem i kupilismy herbatke hippa i od dzis bede przepajac:0 tylklo tu jest moje pytanie-wiem ze juz byla dyskusja na ten temat ale nie moge znalesc:/ kiedy podajecie herbatki i w jakich ilosciach?? bo na opakowniu jest wg potrzeb czyli ile i jak czesto?? i czy po herbatce moge od razu dac cyca>>??:)

Dziewczyny jak wygladaja wasze pensje na macierzynskim?? bo u mnie pensja jest nizsza niz normalnie o prawie 300zl!!!!!!!!!!!! Fakt w marcu nie wiem z jakiej racji dostalam o 300wiecej w pensji a urodzilam 29marca i sadzilam ze to jakis bonus z okazji narodzin czy cos ale teraz jak mam mniej to mam ochote tam rozpierduche zrobic!! ale moze zorientowali sie ze w marcu za duzo przelali i teraz to wyrownali-bo wiadomo nigdy nic za darmo nie daja:/ a jak u was??

ja pierwszy maciezynski, ktory placil mi zus mialam mniejszy o 60 zł , ze wzgledu na to, iz urodzilam 2 marca, a zwolnienie zaplacone mialam do 4 marca, no i musieli sobie to wyrownac.
A teraz zaplacila mi moja firma, za drugi miesiaci mam o 200 złotych wiecej niz na zwolnieniu i maciezynskim.

reklama
Nam położna powiedziałą, że zielona kupa może być od tego, że długo nie zmienialiśmy pieluchy (tz kupa w niej długo była i do środka dostało się powietrze).
A czy w czasie upałów (dla mnie upał to temp. powyżej 20stopni) dopajacie dzieciaki herbatką? Bo moja Mała zaczęła się budzić na spacerach (u nas 25stopni w czw i pt było) i co 10minut cyca woła, wydaje mi się, że z pragnienia, jak do tej pory wystarczało jej jedzonko przed spacerkiem.

Do góry