reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniska ta robiona masc to może taka z witamina E???

nam przepisala 2 - z wit A i z wit E... powiedziała że sterydową przepisze jak te nie pomogą :baffled:

e_kord a nie odczekujesz jeszcze jednego dnia po szczepieniu z tym spacerem? :sorry:
Wiesz co pierwsze słyszę, że trzeba odczekiwać ze spacerem po szczepieniu. Ja wczoraj to spacerkiem wracałam z przychodni tj. pół godziny i mała jeszcze spala na balkonie z 1,5h. A dzisiaj na spacerze była dwa razy. Jak dziecku nic nie jest to na spacer trzeba iść.

reklama
Ja byłam wózkiem na szczepieniu i tuż po poszliśmy na spacer, żeby mały zasnął i się uspokoił. Pierwsze słyszę, że nie można. Wczoraj i dziś też oczywiście byliśmy, bo taka piękna pogoda:tak:

wlasnie zalecil i nawet nie wiem jak to robic... jutro dopiero kolezanka ma mi pokazac jak to robila...:tak:
Na pampersa zakladasz pieluszkę tetrową zlozona w prostokąt. Czyli robisz tak: pieluchę tetrową składasz szwami do siebie i jeszcze na pół, a potem konce do siebie. Taką pieluszkę podkladasz pod pupę tzn. ten miękki koniec złożonej pieluchy i przekładasz ją do przodu. Od razu zauważysz jak nóżki są szerzej rozłożone. Najlepiej nościć na to body, bo dobrze trzyma pieluszki.

wlasnie zalecil i nawet nie wiem jak to robic... jutro dopiero kolezanka ma mi pokazac jak to robila...:tak:

Mnie lekarka kazała tak na wyrost, bo mała drobna i pokazała tak: pieluchę FLANELWą w prostokąt, tak jak napisała e-kord, a na to w trójkąt złożoną tetrówkę, najpirw do góry ten zczy, co między nóżkami, potem boczki, maluch wygląda w tym jak mała pszczółka;-):-D

reklama
Witam się słonecznie. U nas nocka nawet spokojna, ale nie potrafię powiedzieć jak często mała jadła, bo juz nie patrzę na zegarek. Pogoda dzisiaj piekna więc zapowiada się miły spacerek.
Miłego dnia życzę!

Do góry