Wiesz co pierwsze słyszę, że trzeba odczekiwać ze spacerem po szczepieniu. Ja wczoraj to spacerkiem wracałam z przychodni tj. pół godziny i mała jeszcze spala na balkonie z 1,5h. A dzisiaj na spacerze była dwa razy. Jak dziecku nic nie jest to na spacer trzeba iść.moniska ta robiona masc to może taka z witamina E???
nam przepisala 2 - z wit A i z wit E... powiedziała że sterydową przepisze jak te nie pomogą
e_kord a nie odczekujesz jeszcze jednego dnia po szczepieniu z tym spacerem?
reklama
Y
yra245
Gość
my tez dzis po szczepieniu odrazu na spacer, to chyba bardziej dotyczy gdy dziecko gorączkuje
Na pampersa zakladasz pieluszkę tetrową zlozona w prostokąt. Czyli robisz tak: pieluchę tetrową składasz szwami do siebie i jeszcze na pół, a potem konce do siebie. Taką pieluszkę podkladasz pod pupę tzn. ten miękki koniec złożonej pieluchy i przekładasz ją do przodu. Od razu zauważysz jak nóżki są szerzej rozłożone. Najlepiej nościć na to body, bo dobrze trzyma pieluszki.wlasnie zalecil i nawet nie wiem jak to robic... jutro dopiero kolezanka ma mi pokazac jak to robila...
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Ja pisałam, że się nie pielu****e profilaktycznie. A jeżeli jest problem, to trzeba słuchać lekarza...ktoras z was pisala ze teraz sie juz nie pielu****e...? to jak zalatwia sie ten problem z bioderkami? bo my niestety mamy...:-(
Myszencja82
Fanka BB :)
wlasnie zalecil i nawet nie wiem jak to robic... jutro dopiero kolezanka ma mi pokazac jak to robila...
Mnie lekarka kazała tak na wyrost, bo mała drobna i pokazała tak: pieluchę FLANELWą w prostokąt, tak jak napisała e-kord, a na to w trójkąt złożoną tetrówkę, najpirw do góry ten zczy, co między nóżkami, potem boczki, maluch wygląda w tym jak mała pszczółka;-)
k_aralajna
Ja pisałam, że się nie pielu****e profilaktycznie. A jeżeli jest problem, to trzeba słuchać lekarza...
a profilaktycznie, to zle zapamietalam...;-)
no nic dzieki dziewczyny za rady, jutro sprobujemy ale wcale mi sie ten pomysl nie podoba...
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
a profilaktycznie, to zle zapamietalam...;-)
no nic dzieki dziewczyny za rady, jutro sprobujemy ale wcale mi sie ten pomysl nie podoba...
Ja tez pielu.....,mały nie bardzo to lubi,ale co zrobic jak trzeba.Bartus ma niedojrzałe bioderka temu w razie czego musimy pieluchowac,a to pomaga
silvii28
Ja podawałam: 3 razy dziennie po 5 kropelek, a że nie było poprawy to zwiększyłam dawkę do 3xdziennie po 10 kropelek (wg zaleceń lekarza)czy któraś z was podaje espuminsan? w jakich dawkach?
reklama