reklama
dziewczyny a czy wyciskacie waszym dzieciaczom mleko z sutków?(dzieci na piersi)ja bylam w szoku jak lekaraka wycisnela przy mnie malemu mleko,otatnio tez mu dosc sporo wycisnelam,lekarka powiedziala,ze jezeli tego mleka zgromadzi sie tam duzo to malenstwo moze to bolec,konsekwencją czego jest marudzenie i płacz.Dziecko czuje to co my podczas nawalu mleka.
i dlaczego te maje skrzaty same siebie nie karmia cycami???
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
No ja też nie łapię :/ Moja Natalka od urodzenia ma nabrzmiałe sutki, ale pediatra mówiła abym nic nie robiła.
no u dzieci moja kazala wyciskac*ale tak gora raz na miesiac,z zachowaniem odpowiedniej higieny) bo jezeli tego mleka sie bardzo duzo zgromadzi to moze powodowac to bol.I ostatnio wycisnelam i bylo tego dosc sporo,az sie zadzwilam.Co wiecej moja mama 3 dzieci wychowala i jak to zobaczyla byla w szoku.Ale dotyczy to dzieci ktore sa karmione piersią.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
A mnie położna powiedziała, że lekarze starej daty wyciskali to mleko, ale teraz się tego nie robi i kazała robić okłady z altacetu. Lekarka też nie kazała wyciskać, tylko robić okłady z ciepłej oliwy przed kąpielą. Ja wybrałam altacet i obrzęk zszedł.Candy te sutki go bolą,bo tam sie tego mleka za duzo gormadzi,i dziecko czuje nawal w sutkach i go to boli,dlatego kazala wyciskac to mleczko
hej
mam pytanie w srode nie moglam karmic caly dzien cycem bobylam po narkozie :/ i zrobilam test odciagnelam mleko i wstawilam do lodowki i rano u gory bylo mleko a na dole woda :/ co to oznacza ? ktos mi kiedys cos o tym mowil ale nie wiem kto albo gdzies czytalam i teraz nie pamietam o co tam chodzilo
Potrzeslam butla i zas bylo mleko ale czemu podeszlo do gory i na dole byla taka woda :/
mam pytanie w srode nie moglam karmic caly dzien cycem bobylam po narkozie :/ i zrobilam test odciagnelam mleko i wstawilam do lodowki i rano u gory bylo mleko a na dole woda :/ co to oznacza ? ktos mi kiedys cos o tym mowil ale nie wiem kto albo gdzies czytalam i teraz nie pamietam o co tam chodzilo
Potrzeslam butla i zas bylo mleko ale czemu podeszlo do gory i na dole byla taka woda :/
reklama
nie jestem na 100% ale to chyba oznacza ze mleko nie jest wartosciowe i moze moje dziecko caly czas bylo glodne ale moze dlatego nie przybieralo na wadze teraz dostaje od 2 tg butle rano i wieczorem a od srody nawet czesciej bo pod moja nieobecnosc byla karmiona butla i chyba jej lepiej podchodzi
juz zaczynam miec dosc tego karmienia cycem i teraz jeszcze to :-(
CZARNUSZKA ty sie znasz ta tych mlekach jak to jest pomocyyyyyyyyy
Myszka jest dzisiaj strasznie nieznosna jest spiaca na maxa a nie chce spac i co chwila ryk i powoli dostaje tez szalu bo nic nic nie mozna porbic nawet na kibel nie moge isc w spokoju a taka kochana byla
juz zaczynam miec dosc tego karmienia cycem i teraz jeszcze to :-(
CZARNUSZKA ty sie znasz ta tych mlekach jak to jest pomocyyyyyyyyy
Myszka jest dzisiaj strasznie nieznosna jest spiaca na maxa a nie chce spac i co chwila ryk i powoli dostaje tez szalu bo nic nic nie mozna porbic nawet na kibel nie moge isc w spokoju a taka kochana byla