reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

miejmy nadzieję ze agus rodzi. ktora oprócz niej i marci jeszcze w dwupaku?
mnie długo nie było. miałam troche problemów, bo 4 dni gorączki nie wiadomo od czego. strasznie się wymęczyłam. ani zapalenia piersi nie było, ani nie byłam nacinana, z gardłem też ok. dziwne. Pani doktor zbadała też maluszka i na szczęscie jemu nic nie jest. uff.... na początku pomagały mi czopki z paracetamolem. teraz jest już ok. i wiecie co? doszłam do wniosku ze to przez podpaski naturella. ten rumianek to nie dla mnie widocznie. właśnie goraczka zaczeła mi się jak dwa razy je założyłam. teraz zakładam bella i jest ok :)) tak się ciesze.

reklama
jej...widzę, że nie tylko ja mam problemy z karmieniem:sorry::sorry::sorry:

nie wiedziałam, że to będzie takie trudne

no i nie wiedziałam że przy Małym nie będę miała na nic czasu - a tak bym chciała zaczac juz normalnie wygladać:eek::eek::eek:

Aha, jeszcze chciałam wam napisać, że ja jem naprawdę wszystko na co mam ochotę - żurek z białą kiełbasą, ćwikłę z chrzanem, zupę jarzynową z brukselką, czekoladę... i nie widzę żadnego wpływu mojej diety na dziecko :no:

jak sie butla karmi, szczegolnie w nocy i chce sie szybko miec jedzenie to jest prosty sposob - wczesniej do butelki nalewamy letniej wody np. 60 ml jesli chcemu miec 90, a jak sie dziecko obudzi to z termosu wrzatek dolewamy. mieszanke tez mozna sobie odmierzyc wczesniej do pojemniczka jakiegos i tylko przesypac.

moje dziecko uzaleznilo sie od suszarki do wlosow niechce mi w dzien spac, jak jest na spacerze do spi pieknie, ale w domu nie chce spac i spi dopiero jak wlacze mu suszarke do wlosow a jak wyłącze to zaczyna marudzic

Aha, jeszcze chciałam wam napisać, że ja jem naprawdę wszystko na co mam ochotę - żurek z białą kiełbasą, ćwikłę z chrzanem, zupę jarzynową z brukselką, czekoladę... i nie widzę żadnego wpływu mojej diety na dziecko :no:

ja mam tak samo:)) (tfu,tfu,żeby nie zapeszyć)

a zagrożenie kolkami jest do 3 czy 4 miesiąca ukończonego przez dzidzie??

hej hej.
widze ze nie tylko ja mam problemy z karmieniem. U mnie roznie jest raz lepiej raz gorzej. W nocy było ok budził sie co 2 godziny ladnie zjadl i spał. No a w dzień jak nie śpi to co pol godziny przy cycku ale na 2 minuty i koniec. No trudno jakos to bedzie. Tak bardzo bym chciala wziac sie za siebie zobie nie wyobrazacie. Lato sie zbliza a ja bede chodzila w dlugich spodniach i t-shirt - ach ...ale wstyd !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
hej mamusi (te przyszłe równiez )
Juz nie dziwi mnie fakt ze tutaj taka cisza;-), normalnie moj szkrab daje tak popalic ze ledwo zyje :-p, ciagle tylko mama mama i cyc. Nawet nie wiem kiedy poprasowac, no w sumie teraz bym mogla ale nie chce mi sie okropnie :sorry:. Nie wiem chyba mam troche za malo mleka ale mam go przetrzymac na tym przejsciowym a mowia ze jak pojawi sie wlasciwe to bedzie ok. Pomeczymy sie jeszcze z tydzien i zobaczymy.Choc jak naciskam to wiecznie cos leci. W nocy spi ładnie -budzi sie co 2-3 h a nieraz i dluzej ale w dzien to ciagle przy cycku wisi. A jak usnie to cwaniak budzi sie zerka czy cycek bliako i jak jest to spi dalej jak go nie ma to darcie japki :-D i takim o to sposobem musze z nim spac:-), dopiero jak juz przespi ze 30 min moge ryzyklowac wstaniem.
A wczoraj nam kikutek odpadł- chyba troche mu pomoglismy spiochami przy zdejmowaniu ale i tak ledwo ledwo wisiał :tak:
Missis- zycze dwóch kreseczek :tak:
Marcia - a Tobie szybkiego rozpakowania :tak:

Do góry