reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U mnie z karmieniem różnie . Raz je co 1,5-2 godz. a wieczorem jak mnie wyciągnie przez 1, 5 godziny przy cycu to śpi 4 godz. Z rana ma problem z przyśnięciem:-(

Ja tez nie mam czasu na nic- na BB oczywiście minutkę mam:-)

reklama
my dziś po kontroli, mały w niecały miesiąc przybrał 1 kg także super, no i po żółtaczce ani śladu, no i dziś podjęliśmy decyzje, że przechodzimy tylko na sztuczny pokarm, swojego mam bardzo mało, z 10 ml może udaje się ściągnąć kilka kropel i koniec, pójdę po tabletki aby zasuszyć tą końcówkę, no i w końcu zacznę brać tabletki na odchudzanie, zacznę smarować się na cellulit itp. wskoczę na solarkę sobie raz i wejdę na dietę po której zejdzie mi kilka kg. no nic jakoś wyrzuty sumienia mi minęły bo mały ładnie przybiera. co do wstawania i robienia butli, dziecko płacze ja wstaję wstawiam butlę do podgrzewacza, idę go przebrać, w między czasie mleko się podgrzeje, a do steryzlizowania mamy sterylizator i bardzo go polecam.

potrzebuje waszej pomocy. nie mogę zamieszczac zdjęć :( mam plik jpeg 485x364 71,1 kb. biorę wybierz pliki i potem wgraj i wtedy pojawia sie czerwony wykrzyknik przy "wadze" zdjęcia. co robic?

Aha, jeszcze chciałam wam napisać, że ja jem naprawdę wszystko na co mam ochotę - żurek z białą kiełbasą, ćwikłę z chrzanem, zupę jarzynową z brukselką, czekoladę... i nie widzę żadnego wpływu mojej diety na dziecko :no:

kochana witaj w klubie,ja w swieta zajadalam sie sernikiem:D ciastem z galaretką.JEm pomidorówkę,jajka,mleko,czekoladę tez jem.No doslownie wszystko (procz smazonego i ostrych przypraw)

A wczoraj odpadl kikutek a uzylam doslownie 5 razy gazików leko:)

Dzieki dziewczyny. Ja juz na głowe dostaje. Mam nadzieje, ze do 14 sie uwine bo jak nie to chyba padne ze strachu na tym wywoływaniu....
Młody juz dojrzały jest i może smiało wyłazic ale nie chce!

Cześć Kochane.Dopiero teraz pisze,ale predzej nie mogłam.Synus jakis nie spokojny jest w nocy niemógł zasnac dzisiaj tez teraz spi,ale non stopa sie budzi nie ma gorączki.Te krostki co pisałam raz są a raz ich nie ma mysle ze to są potówki.Taka sliczna pogoda jest oby tak dalej bo juz niedługo chciałabym iśc z malutkim na spacerek.Dobrego dnia Wam życze;-)

ja tam z nocnym robieniem butelki nie mam problemu: woda już gotowa, podgrzewam ją w mikrofali, wsypuję proszek i gotowe :) zajmuje mi to może minutę :) no i nie wygotowuje butelek, tylko używam sterylizatora :)
Ola w nocy śpi 3-4 godziny, więc spoko, a ja już przestałam nastawiać sobie budzik, bo to mnie tylko stresowało, a tak dziecko mnie budzi jak zaczyna stękać ;)
teraz też śpi, a miałyśmy iść na spacer... pójdziemy troszkę później ;)

Ola próbuje łapać przedmioty :D jakoś lewą rączką lepiej jej to idzie, ale na tym etapie nie ma to żadnego znaczenia ;)

wczoraj postanowiłam ją zacząć przyuczać do chodzenia samej spać ;) marudziła, ale w końcu załapała o co kaman ;) co prawda nie spała, ale leżała sobie grzeczniutko i cichutko :) juz się robi za ciężka do lulania... a czasem walczy ze snem i trzeba ją nosić godzinę.

mogłaby się już obudzić... ;)

Ja tak samo robie woda juz jest,mleko wsypac i tylko mikrofala szybko sie robi.Bartus jak jest głodny to normalnie az nerwowy,a i tez mnie budzi do picia,a spi równe 3godz jak w zegarku;-)

reklama
Do góry