reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

widze ze Ccaroline napisala to co ja mialam napisac - jak sie dokarmia butelka (sztucnzym) to witaminy K sie dziecku nie podaje.

Ja sie nie stresuej karmieniem - wiem, ze nie mam za wiele mleka i ze jest ono jakies malo tresciwe wiec zanim zachorowalam (na biegunke - bralam do wczoraj leki wiec odciagalam mleko i wylewalam) to dawalam mu swoje sciagniete ale tylko 2-3 razy dziennie bo tylko tyle go udoilam kazdego dnia. Przystawialam tez czasem Adasia na chwile ale to raczej po to zeb yzasnal albo czyms sie zajal - i tak wiedzialam ze pociumka, pociumka troszke wypije ale ze sie nie naje jakso bardzo...

reklama
moj tez takie krostki ma na twarzy i faktycznie szybko znikaja. Wprawdzie nazajutrz pojawiaja sie nastepne ale mam nadzieje ze wszystkei kiedys sie skoncza :-)

Marciaa - wierzyc mi sie nie chce zebys miala do 14 nie urodzic :-) Zlikwidowalas wprawdzie swo jsuwaczek wiec nie wiem na kiedy dokladnie masz termin ale to chyba tuz, tuz???

madzia84 - my tez dzis bylismy na balkonie. jutro tez planuje a w piatek moze jzu krotki spacer :-) o ile pogoda dopisze...

a moj maluch caly czas tylko na cycu i nie wyobrazam karmic go z butelki jakos wiecej zachodu kolo tego mycie wyparzanie przygotowanie mleka a tak wyciagam cycka i jedzenie gotowe :) wydaje mi sie ze pokarmu mam wystarczaco i maly dobrze radzi sobie z jedzeniem z piersi

mam pytanko jak wychodzicie na spacer z dzieciaczkami to bude od wozka macie zwiniętą czy rozłożoną??? bo ja jak jest ladne sloneczko i nie wieje to mam zwiniętą i sie zastanawiam czy to tak dobrze

siema :-D

dziewczyny masakra jakaś...
byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry... młody przybrał na wadze KILOGRAM :szok: w 3tygodnie...
fakt ze jest żarty...w szpitalu potrafił w ciagu jednej doby 200gram przytyć...ech

to przez to dokarmianie...miałam manie że mam mało pokarmu w piersiach i go dokarmiałam...zwłaszcza w Święta...2 dni tylko butle w sumie jadł a tylko nocą cyca...
wczoraj doszłam do wniosku ze koniec... podawałam mu cyce na każde żądanie - nawet co godzine - i w sumie się najadał bo nawet mu sie ulewało.

dronka my stosujemy VitaK - i VitaD :tak: takie w kapsułkach do wyciskania
a na to łuszczenie to kąpiemy go w Oilatu i Musteli na zmiane.:-)

Dronka witaminę K możesz kupić w aptece bez recepty i podaje się ją od 8 dnia życia do końca 3 miesiąca, mnie przynajmniej tak mówiła położna w szpitalu no i położna na wizycie domowej.
A jeśli chodzi o bekanie to może Twoja małą nie łyka powietrza, podobno jak dziecko je piersi to rzadko mu się odbija, częściej natomiast po butelce.Ja znam to z autopsji, bo mój Jaś jak je piersi to rzadko mu się odbija natomiast po butelce zawsze.
a moj malec je tylko piers i beka, nie zawsze ale przewaznie beka.
siema :-D

dziewczyny masakra jakaś...
byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry... młody przybrał na wadze KILOGRAM :szok: w 3tygodnie...
fakt ze jest żarty...w szpitalu potrafił w ciagu jednej doby 200gram przytyć...ech

to przez to dokarmianie...miałam manie że mam mało pokarmu w piersiach i go dokarmiałam...zwłaszcza w Święta...2 dni tylko butle w sumie jadł a tylko nocą cyca...
wczoraj doszłam do wniosku ze koniec... podawałam mu cyce na każde żądanie - nawet co godzine - i w sumie się najadał bo nawet mu sie ulewało.

dronka my stosujemy VitaK - i VitaD :tak: takie w kapsułkach do wyciskania
a na to łuszczenie to kąpiemy go w Oilatu i Musteli na zmiane.:-)

Pawel rowniez przez 3 tygodnie przytyl kilogram, no prawie -> 950 gram.

mam nadzieje, ze jutro uda nam sie do lekarza dojsc z wynikami badan, to bede wiedziala ile wazy po skonczeniu 5 tygodni :-)

a mój niunio sie chyba przejadł cycem bo zaczął kwikać i póżniej straszny płacz :///, w sumie jak nie śpi to zawsze płacze ,czasem smoczek ratuje:)

..chyba na butle przejdę bo ja juz nie moge z tym karmieniem albo sie przejada albo nie wiem już ..

Witam Was w ten piekny słoneczny dzien.Troszke nie wyspana Bartus w nocy daje popalic ma te nieszczesne kolki daje mu herbatke koperkowa.Dzisiaj była połozna dała mi skierowanie do jego lekarza na bioderka za tydz w srode ogólnie podobał sie jej Bartus jak skonczymy mleko Bebilon to mam dawac Bebiko.Dzisiaj lub jutro małego wystawie na balkon przez 10min a potem moge sobie spacerkowac.Akurat mu dałam herbatki koperkowej lubi ja.Dobrego dnia zyczymy;-)

Mój mały tez miał kolki. Teraz juz mu się bardzo rzadko zdarzają bo daję mu kropelki Sab Simplex. Można tez spróbować Espumisanu w kroplach. Maja ten sam skład. Po co się męczycie - sama herbatka koperkowa nie wiele daje.

Patinka1985 - teraz zauwazylam ze nasze dzieci sa w tym samym wieku dokladnie - mam racje - Ty tez urodzilas Wiosennego Barana??? :-D
oj tak ja tez mam wiosennego baranka GŁODOMORKA ;)))))

dziewczyny czy ,któraś z Was brała mże tabletki antykoncepcyjne AZALIA.
ja nie brałam nigdy żadnych a teraz karmie i lekarz przepisał mi właśnie te.

Ja sie dowiem jakie 5 maja. wtedy mam wizytke i bedziemy ustalac.

kamikaa nasz Mały tez ulewa ssiadłym mlekiem hehe ;)

Mój Adaś ważył dzisiaj 4910 g, czyli od najniższej wagi przybrał 1320 g (dzisiaj ma równy miesiąc). Karmię tylko piersią i czasem też się zastanawiałam czy młody się najada, bo np wszędzie mówią, że dziecko powinno ssać co najmniej 15 minut, a on się najada w 5 min :confused:. A tu proszę - waga mówi sama za siebie...

reklama
Do góry