reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dronka witaminę K możesz kupić w aptece bez recepty i podaje się ją od 8 dnia życia do końca 3 miesiąca, mnie przynajmniej tak mówiła położna w szpitalu no i położna na wizycie domowej.
A jeśli chodzi o bekanie to może Twoja małą nie łyka powietrza, podobno jak dziecko je piersi to rzadko mu się odbija, częściej natomiast po butelce.Ja znam to z autopsji, bo mój Jaś jak je piersi to rzadko mu się odbija natomiast po butelce zawsze.

reklama
Dronka83 ja po Oliatumie stosowałam oliwkę tak do 2 tygodni jak się urodził bo też się łuszczył jak wąż ale teraz już nie potrzebujemy.

a i jescze jedno do tych co stosują OILATUM do kąpieli!! Bojuz po nim ni epowinna sie stosowac oliwki a pomimo tego małej strasznie skóra schodzi-zwłaszcza na przegięcinkach jak wąż zrzuca skóre..czy wam też lnieją dzieci?? Bo dzis posłalam M po oliwke i bede kremowac bo patrzec nie moge na tego węża:sorry2:
Ta skórka musi się złuszczyć, więc najlepiej daj jej spokój ;-). A jak ci bardzo przeszkadza, to polecam kremik Oilatum Soft - o wiele bardziej skuteczny niż oliwka :tak:

Dronka - z witaminą K to tak jak Burza pisze. Od 8 doby do 3 miesiaca:tak:. A w wypisie ze spzitala nie zapisali ci tego?
Mojej małej też sie nie odbija i sobie odpóściłam. Tez karmię tylko piersią
No i moja mała też sie łuszczy. Nam lekarka przepisała robioną maść. Dzisiaj ja odbiorę. ALe powiedziała, ze to sie poprostu musi złuszczyć. A do kąpieli kazała dodawać oliwę z oliwek (razem z Oilatum które uzywamy na stałe). No i tak ja kąpiemy :sorry2:

Dziewczyy wielkie dzieki:-)
Burza dzieki nie wiedzialam ze wit K jest bez recepty:dry: juz zamawiam;-)
Mrozik nam nic nie przepisali w szpitalu:-(a ta krweka leciala 5 dni wiec dzis musze kupic i zapodac malej wit!! bo dzis mala ma 9 dni:sorry2:
Carroline ja tylko piersia karmie-wczoraj byl wyjatek bo sobie wkrecialam ze nie mam pokarmu ale JEST:-D

Własnie robie zakupy na doz.pl i nie wiem jakiej firmy zamowic ta wit K:confused: bo niektore sa z wit D a wy jakiej macie firmy??

Dronka- my stosujemy Oilatum i na początku tezOli skórka schodziła- podobno to normalne- a teraz jest śliczna i dobrze nawilżona i nie stosuje żadnych oliwek. tylko puder w fałdkach, bo jej się okropnie odparza :/

moje dziecię ma już swoją "rutynę dnia" ;) budzi się ok.9:30, je śniadanko, potem sie bawimy i około 11:30 znowu odlatuje ;) śpi godzinkę i około 13 znowu je ;) a ja w czasie tej godzinki lecę sie myć, jeść, ogarnąć dom itp ale słabo mi się to udaje :/

Witam Was w ten piekny słoneczny dzien.Troszke nie wyspana Bartus w nocy daje popalic ma te nieszczesne kolki daje mu herbatke koperkowa.Dzisiaj była połozna dała mi skierowanie do jego lekarza na bioderka za tydz w srode ogólnie podobał sie jej Bartus jak skonczymy mleko Bebilon to mam dawac Bebiko.Dzisiaj lub jutro małego wystawie na balkon przez 10min a potem moge sobie spacerkowac.Akurat mu dałam herbatki koperkowej lubi ja.Dobrego dnia zyczymy;-)

reklama
dziękuje dziewczynki za pocieszenie. dzwonilam do poloznej i powiedziala ze mam nie dokarmiac tylko przystawiac tak jak dziecko chce nawet co chwile. No a ja sie jej pytam a co jak gdzies musze isc i mnie nie bedzie dluzej niz pol godziny to powiedziala ze wtedy jak musze to zebym mu dala mleko.
No nic jakos to bedzie. Dam rade. Jeszcze z dwa miesiace bym chciała karmic jezeli mi sie uda. Sebusia 4,5 miesiaca karmilam ale z dokarmianiem jakos wytrwalam tak długo teraz mam nadzieje ze jeszcze troche pokarmie.
Ale wiecie co ....mam ochote przestac karmic i wziac sie za siebie w sensie ze za swoje ciało:baffled:Nawet wstyd mi jest sie przed mezem rozebrac. Chowam sie jak sie przebieram. Niekiedy spalismy sobie nago a teraz spie w koszuli jak babcia i nie daje sie dotknąc. Straszna mam traume przez to :(:baffled::-:)-:)-(

Do góry