reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja też się witam nadal w dwupaku,
Ale Dronka się uwinęła, rzeczywiście pisała, że nic nie zapowiada, że w nocy urodzi, w dodatku mąż Dronki od dzisiaj ma urlop, super trafił. Też bym tak chciała szybko i zwinnie i nadal na to liczę.
Co do spania, to ja też ostatnio długo śpię, dzisiaj po 11 wstałam, wydaje mi się że pogoda jest taka senna. A dziś to mnie strasznie nogi bolała, biodra, łydki, ogólnie całe nogi. Opuchliznę też mam, może rano mniejszą, ale chwilę pochodzę i nogi jak baloniki.
Izulka i Maborka miło, że się odezwałyście. Pozdrowienia dla Was i Waszych dzieciątek.
Izulka, trzymam kciuki, żeby się dobrze poukładało, najważniejszze że masz wsparcie wsród bliskich i dasz radę kochana. Lepiej, że teraz się ta sytuacja wyjaśniła i niech koleś spada.
Ja piję teraz kawkę i też szykuję się na Ktg jak co poniedziałek od trzech tygodni. W piątek mam wizytę u gina, mówił mi że raczej nie dotrwam, ale wygląda na to, że się mylił.
Miłego dzionka, potem zajrzę.

reklama

tak apropo bilirubiny moja tez miala podwyzszona i musialam z nia jezdzic na kontrole ale jak zaczela troche spadac to juz nie mowili zbey pryjezdzac... Mała ma juz ponad prawie 4 tyg i jeszcze troche widac na oczkach i skórze...podobno zejdzie...
moniSkaBe tez miałam rozpuszczalne szwy... i rzecz
ywiscie sie rozpuscily:p odrazu poczulam ulge bo mialam problemy z chodzeniem juz nie mowiac o siedzeniu....wr..

takie pytanko... wiecie moze ile przybraly na wadze wasze maluchy? bo u mnie z 3700 przy porodzie po 3 tygodniach bylo juz 4700... czy to nie za duzo? nie za szybko..?

a po jakim czasie Ci sie rozpuscily?
moj przez 3 tyg przytyl 950 gram i pediatra powiedziala, ze ok.
mag ja może kupię tą fridę a głęboko ją się wsadza?

moniskabe odparzona pupkę spróbuj małemu najpierw myć wacikami zmoczonymi w przegotowanej wodzie a jak wyschnie mąką ziemniaczaną posmaruj powinno coś pomóc

a szwy mam juz 3 tydzień i jakoś się nierozpuszcają:/
juz glupieje z ta pupka, na poczatku mialam wrazenie, ze juz sie poprawia.. a teraz znowu gorzej :eek:

ja jem normalnie, tylko ze zmeczenia głowa mnie nachrzania :(

moniskabe słyszałam, że na odparzoną dupkę dobra jest ta mąka ziemniaczana, w sumie co szkodzi spróbować :) ja swojej zasypywałam mąką szyjke, jak jej sie tam potówki zrobiły i pięknie zeszło :)
albo idź do apteki i poproś coś ekstra- np tutaj sa takie spreje do odparzeń u niemowlaków, normalnie się ich nie używa, tylko w razie konieczności. jestem pewna, że w Pl też coś jest :)

Ola zjadła, puściła masę bąków ;) zwaliła wielką kupę, więc mam nadzieję, że pospi spokojnie i obejdzie się bez kolek :/

hej :)CZERNUSZKA pisze tutaj bo tu mnie wpuscilo :)koniec czerwca poczatek lipca jestesmy w jelonce :)kawa stoi nie :)Moja myszka juz 2 nocke przesypia wczoraj od 1 do 5:30 a dzisiaj od 1 do 6:30 mam nadziejeze to normalne i ze tak dobrze pojadla wieczorem ze spi jak zlotko :) W dzien jest bardziej aktywna spi je i krzyczy :)Co do wychodzenia to ja z nia chodze i jak narazie nic nie zalapala :) ftu ftu ftu chodzimy po sklepach po znajomych jest ok :)nie mozna tez przesadzac i chuchac bo potem beda bardzo delikatne .Moja spi jak radio gra jak sprzatam i odkurzam spi i nic ja nie rusza :) maz kiedys wiercil w scianie i spala :)trzeba nauczyc od poczatkuwiadomo nie wolno przesadzac z chalasem ale nie mozna tez chodzic na palcach .A jak wychodzimy na spacer to najpierw ja ubiore body ,bluzeczke ,rajtuzkii spodnie ,zaloze sliniak i jemy :) potem sie odbije i odczekuje jakies 30 min poloze ja tak ze ma glowke wyzej niech wszystko ladnie zleci do brzuszka (co sie uleje to uleje ) robi to juz rzadziej :) potem zakladam buty ,czapke i kurteczke otwieram okno zeby jej nie bylo za goraca ,zakladam buty i idziemy na spacer wszystko inne dla siebie mam juz przyszykowane :)
NoOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale super!!!!!!!!!!!! pewnie ze tak juz nie moge sie doczekac !!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/viburcol-n-czy-ktos-mial-11006/index4.html właśnie mam to kupić bo moja malutka ma OSPĘ.Własnie wróciliśmy od lekarza. Na kolki też polecane, bo ma działanie głównie uspokajające.
Ja to miałam dla Sebka jak był chory i to niby takie uspakajające ale na niego to nie dzialalo:confused: Ale znowu koleznka mi mowila ze jej synkwoi suuper pomaga. Wiec zalezy od dziecka. I na zabkowanie tez to jest . TO jest homeopatyczne wiec bezpieczne dla dzidzi.

Cześć dziewczyny:-):-)

AGUS porodówki nie widziałam :-(
Byłam tylko na takiej sali (robili mi tam ktg) gdzie jest wanna, jakieś piłki, drabinki, łóżka i fotele podejrzewam, że dla mężów. Taka sala na której się czeka na rozwój akcji. I ona faktycznie jest poprzedzielana takimi parawanami.

Ja leżałam w sali dwuosobowej i większość takich jest, ale nie zwiedzałam Łubinowej więc może są jakieś większe.

Mogę Ci jednak polecić ten szpital z całego serca choćby z powodu opieki, położne i panie od noworodków są super.
Ciągle ktoś przychodził i pytał czy wszystko w porządku, nie było problemu ze środkami przeciwbólowymi zwłaszcza po cc gdzie ból był okropny.

Panie od noworodków bardzo pomocne w sprawach karmienia i nie tylko.
Także polecam.
Mój malutki śpi, Igorek u babci tymczasowo a mnie od 3 dni boli głowa przeokropnie chyba po tym cholernym znieczuleniu także jade na przeciwbólowych:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Umowilam sie dzis do lekarza z tym katarkiem, wole sprawdzic czy wszystko ok. Odciagam caly czas frida, ale malo co leci, a slychac, ze zatkany :-( Klade go na brzuszku i podlozylam kocyk pod materac.
U nas tez pobierali krew z pietki. Przyszla polozna i poklula obie stopki, bo nie chcialo leciec. Placzu bylo troszke, ale coz zrobic?

Ionka wspolczuje!! Kolka musi byc straszna, zarowno dla malenstwa jak i dla rodzicow. A czemu bierzesz przeciwbolowe?

Nie pamietam co jeszcze mialam napisac...

hej
zaraz ide na usg glowki ale dzis jak na razie dzien fatalnie

pawelek odparzyl pupke i non stop placze... bidulek a moglam moze tego sudocremu uzywac tak jak chcialam od poczatku...:tak: a w szpitalu namieszali i powiedzieli ze nie, wiec kupilam f18, kolezanka ma jakas super masc robiona w aptece wiec stas podjedzie do niej i zobaczymy bo tak mi szkoda maluszka:-(

ja przemywam mojemu buzie wewnatrz, gazikiem jakos dajemy rade, tak zalecaly polozne:tak:

Witam dziewczyny nie odzywalam sie bo bylam w szpitalu. Chcialam wam powiedziec ze w koncu urodzilam!!:) 26 tak jak mialam termin o godz 19:10 zaczely mi odchodzic wody a nasze malenstwo przyszlo na swiat 27 mara o godz 12:25:) z waga 3250 i 55 cm dluga, porod silami natury, corcia ma na imie Oliwia. Prosze o dodanie mnie do listy rozpakowanych:) jak bede miala wiecej czasu to was nadrobie i opisze swoj porod, ael uprzedzam, ze nie bylo latwo. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzmam kiuki za te jeszcze w dwupaku:)

Witam się nadal 2 w 1:baffled:

maborka- Super, że sie odezwałaś, byłam ciekawa co tam u Ciebie:tak:, Dobrze, że wszystko w porządku:blink:

Zaraz jadę do szpitala na KTG no i zobaczymy co mi powiedzą.

1kkarolaa1- nie strasz tym masażem szyjki, moja też nie przygotowana:no:, mam nadzieje, że położna mi dziś nie zafunduje takiej przyjemnosci:dry::wściekła/y:

Brzuch też mam twardy, ale nie przez cały czas. Często się napina a potem puszcza, nie jest to dla mnie uciążliwe.

Dronka już się rozpakowała, kiedy wreszcie będzie kolej na mnie:crazy:

Ja już dałam zielone światło Antoniowi - zalke od promotora mam, indeks oddany do dziekanatu :-) Przeprowadzka ukończona ! :tak:

W piątek byłam na ktg i cyt. "na poród to nam się nie zapowiada" ... czekamy zatem :blink:

Pani położna doradziła seks "do końca" - łyżeczkę oleju rycynowego - mocną kawkę.

czekam na wieści Monia84 :-)

No i nie poszłam spać, nie mogę się ułożyć i nie mogę spać:zawstydzona/y: Kurcze dronka poszła jak burza:-D wczoraj jeszcze pisała, że nic nie zapowiada porodu a tu prosze jaka niespodzianka:-D mam nadzieje, ze mnie mój Franco też tak zaskoczy:tak:
ja twardnienie i spinanie brzucha to mam od 2 albo 3 miesiecy, teraz głownie w nocy lub w dzien jak chodze. Lekarz powiedzial mi, ze to skurcze przepowiadajace i macica sie trenuje:tak:Dzis w nocy to skurcz poszedl mi na calym brzuchu, nie mogla sie dotknac - bolało i kuło strasznie, ale po kilku minutach przeszło. Generalnie to ja na to spinanie i twardnienie przestalam zwracac uwage :sorry2:

Ja też już przestałam się ekscytować spinaniem ... tylko noce mam fatalne - dzisiaj zasnęłam na dłużej około 6 :baffled: Już sama nie wiem co mnie boli, czasem żołądek czasem brzuś i plecki - suma summarum chodzę spać z wampirami :-(

Witam dziewczyny nie odzywalam sie bo bylam w szpitalu. Chcialam wam powiedziec ze w koncu urodzilam!!:) 26 tak jak mialam termin o godz 19:10 zaczely mi odchodzic wody a nasze malenstwo przyszlo na swiat 27 mara o godz 12:25:) z waga 3250 i 55 cm dluga, porod silami natury, corcia ma na imie Oliwia. Prosze o dodanie mnie do listy rozpakowanych:) jak bede miala wiecej czasu to was nadrobie i opisze swoj porod, ael uprzedzam, ze nie bylo latwo. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzmam kiuki za te jeszcze w dwupaku:)

Gratuluję !!! :-):-):-) szybciutko wróciliście do domku

reklama
Wróciłam z kontroli w szpitalu. Na szczęście położna mnie pocieszyła. Główka jest już nisko wyczuwalna i szyjka przepuszcza jeden palec, może nawet w nocy się ruszy:tak:. Jutro z rana mam przyjechać jakby nic się nie działo, dadzą mi jakieś zastrzyki by szybciej było. Do spotkania z maluszkiem coraz bliżej :-) Trzymajcie za nas kciuki.

naughty&happy- W czwartek u mnie też jeszcze nie było widać żadnego postępu, a zbadała cię? Bo u mnie na KTG tez skurczy brak, ale szyjka się już przygotowuje:tak:

Do góry