reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

1kkarolaa1 to może jedz na IP skoro caly czas masz skurcze, jestes juz troche po terminie, wiec moze cos sie rozkreci, a jesli nie to moze w szpitalu pomoga Ci sie rozkrecic:tak:

Ja tez nadal w dwupaku, dzis znow powrocily bole podbrzusza jak na @ i generalnie czuje sie bardzo dziwnieeeee:baffled: muli mnie od rana tak jak na poczatku ciazy i Franek od wczoraj jest bardzo flegmatyczny:baffled: ide dzis na usg, wiec moze cos wiecej sie dowiem, co tam sie u malego dzieje, bo jakos sie martwie:dry: w ogole chyba za chwile pojde spac, bo cos naprawde ze mna niebardzo:dry:

reklama
Hej dziewczyny, nie martwcie się że brzuch wysoko, ze nie macie skurczy i czop nie odszedł i zadnego rozwarcia . Ja nic nie miałam z tych oznak i urodziłam expresowo. Na ktg w niedziele max kilka skurczy po 25 % a i w czasie porodu na Ktg tak samo albo i mniejsze skurcze a dało sie ich odczuć:tak:. No i w poniedzialek rano Alanek juz był z nami . A mąz mi mowil ze mialam ze 2 skurcze po 40 % to nic nie czulam a jak pokazało 13 % to wiłam sie z bólu. Dobra idę zaczać skrobac poród ale narazie w wordzie bo mogę nie zdązyć całeog :-D, głodomor jak sie obudzi to nie ma przepros ale matka musi byc z cycem :-D, ktore tez bola ale co tam niech rosnie :-D

A próbowałaś spuścić troszkę kropel...nie będzie potem tak szybko lecialo!
Próbowałam, ale mi bardzo długo to mleko wypływa. Kiedyś mi się zdarzyło przysnąć przy karmieniu i potem musiałam przebierać małego i siebie i w łóżku mokra plama :baffled:. Nawet wkładki mi przeciekają często. Masakra jakaś :baffled:

Może mi któraś powiedzieć czemu moje dziecko nie chce smoczka? ;D
Moje też nie chce :no:

witam :)
Ja również zapakowana :) Lekkie bóle na @ ale to standart. Jutro idę do lekarza. Też jestem senna ale jakoś odpłynąc nie mogę, leń mnie straszny ogarnął. Korzystam póki mozna :)))
do pozniej :)

karola moze jak masz skurcze to sprobuj poszczypac sutki to sie rozkreci przynajmniej tak mi lekarka kazała robic jak sie cos zacznie dziac

moniskabe mój miał odparzony tyłek, smarowałam linomagiem, bephantenem i jeszcze gorzej było. Zaczęłam zasypywać mu dupkę pudrem i się wygoiła wkońcu. A i muszę się pochwalić. Wczoraj, po ponad miesiącu wkońcu odpadł Olkowi kikut!!! :-D Nie ma żadnej ranki po nim tylko malutkiego strupka.
A ja się zastanawiam czy pójść z małym na poziom bilirubiny. Niby pediatra powiedziała, ze wszystko ok. Ale białka w oczkach ma nadal zażółcone. Mamy skierowanie gdbyśmy chcieli sprawdzić sami dla sieibie. Może to jak długo schodzi dziecku żółtaczka zależy jak wysoki poziom bilirubiny miało wcześniej. Mój miał ponad 16, to podobno dużo.

poczekam jeszcze trochę, o 14 jak mąż wróci z pracy jedziemy podstęplować mi legitymację do tego miasta co szpital wiec może zahaczymy wtedy o IP..... a ja tymczasem nie moge sie zebrac zeby sie ogarnac :-:)-:)-( jej.... niech to juz sie skończy....

ciekawe jak tam kaaha...

Hej! Ja tez w dwupaku:/ ale ogolnie w weekend sie troche działo...W sobote podjechalismy z M. na IP bo mialam caly dzien tak twardy brzuch i wogole nie puszczało - lekarz mnie zbadał po czym orzekł ze szyjka nie przygotowana do porodu no a twardy brzuch... może taki byc (cokolwiek to ma znaczyc). Spytal czy chce zostac w szpitalu ale nie zgodzilam sie bo tętno małego w normie wiec pomyslalam ze nie ma potrzeby. No ale wczoraj powtórka z rozrywki i dzis nadal sie ciagnie ten twardy brzuch:/ sama nie wiem juz co o tym myslec. Na 15 mam lekarza wiec zobacze co ona powie?!
Ale trzy dni z rzedu miec brzuch jak kamien to nic przyjemnego!!!

Moniskabe czy Ty pisalas, ze Pawelek mial katar? Co lekarz poradzil, albo co Ty robilas? Bo mojemu wczoraj sie zaczelo :((( Biedactwo nie moze oddychac. Zapuszczam sol fizjologiczna i psikam disnemarem, pozniej odciagam frida, ale malo co wychodzi :(((

no ja zapuszczam sol i odciagam frida. tylko tyle. no i przeszlo.

Mirosia my wlasnie w sobote mielismy badania pod katem bilirubiny no i przy okazji morfologia i mocz.

reklama
Do góry