reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzięki kochana :**

Wiecie co, z jednej strony juz bym chciala urodzic, ale jak np wczoraj wieczorem mialam takie pojedyncze skurczyki to sie tsak przestraszylam ze mnie brzuch rozbolał...moj M cał czas mowi ze jestem twarda baba ze sląska, hehe a wczoraj pyta co kochanie pękasz? :)

reklama
My używamy Pampersów, bo te Dada są za duże (albo może w naszej biedronce nie ma rozmiaru 2-5 kg:confused: ). Ale jak tylko Kubek podrośnie, to będzie Dada, bo stoi wielkie opakowanie;-)
W ogóle pieluchy idą jak woda, normalnie znikają w oczach:szok:
Ale mój M kupił ostatnio Pampersy w Rossmanie za 25 zł -43 sztuki, więc chyba tanio.

A ja mam pytanie co do karmienia: czy Waszym dzieciom wystarcza jedna pierś? U nas zazwyczaj tak, ale czasem Kuba ssie z jednej przez ok 40 min, a potem dalej jest głodny. Przystawiam go do drugiej i wystarczy mu z 5 min, a potem zasypia. Nie wiem, czy to jest spowodowane tym, że wydaje mi się, że z lewej piersi jakoś łatwiej "leci" i tam jest jakby więcej pokarmu:confused:

Dobra kochane lece ogarnac domek i po jakies zakupki na obiad, wpadne pozniej miłego dzionka
Neska jeszcxze raz powodzonka kochana :***

Witajcie :)

Piękna pogoda, mały na razie śpi i mam chwilę dla siebie.
Oj, dał mi trochę popalić w nocy...

Hej:)

Już goście pojechali, 1,5h posiedzieli a sprztania na pol dnia:/ hehe standard!!
A ja dzis po KTG troszkie sie martwie niby wszytko ok...wg lekarza zapis prawidlowy ale podczas badania na 3 razy zniknęlo tetno małej:( nie wiem czy to przey to ze moze gdzies "uciekła" i urzadzenie ni emoglo znaleść go czy mała stracila tetno!! bo jak lezalam przestalam slyszec mała i sie odkrecilam a na ekranie pustaka i za chwile znowu tętno sie pojawilo i nie wiem co o tym myslec:( gdyby bylo cos nie tak pewnie by mnie zatrzymali ale lekarz ktory to ogladal to chyba za wiele juz nie widzi na oczy - qrza twarz jeszcze takich staruchów zatrudniaja w szpitalach wiec nawet nie spytalam sie go bo jak wyobrazilam sobie jego zrzednieta mine to mi sie wszystkiego odechcialo!!
Nie martw się, ja miałam to samo przy ktg. Wystarczy, że dziecko trochę się przesunie i aparat traci sygnał. Na pewno wszystko jest dobrze:tak:

Mam zmartwienie..a już tak dobrze było.Wpadła znienacka do mnie położna środowiskowa i okazało się,że:
-mała ma fizjologiczną żółtaczkę i muszę ją obserwować czy na tułowiu nie będzie bardziej żółta.
-spadła sporo z wagi(położna stwierdziła to po skórze na nóżkach) i uważa,że mam za mało pokarmu skoro w nocy nie mam twardych piersi(jak ciągle małą przystawiam to jak mam mieć twarde?).Ja myślę,że mam za chude raczej mleko bo dopiero od 2dni zaczęłam jeść normalnie w miare.
-no i moja blizna po cesarce źle wygląda i muszę iść do gina po antybiotyk!:wściekła/y:Szlag...
Oj, współczuję... Ale z tym pokarmem to faktycznie bez sensu. Ja też mam w nocy miękkie piersi, a jakoś leci z nich dużo mleka:confused:
Blizna też na szczęście w porządku, goi się jak na kocie, czego bym się w życiu nie spodziewała, bo mam 2 inne pooperacyjne blizny i są wstrętne:baffled:
Nie wiem tylko, co z tymi "odchodami", bo raz mam malutko, raz więcej... Dziwne to jest:confused:
Ale położna ma przyjść w tym tygodniu, to zapytam.

No i ja wczoraj byłam u gina i co?...nic :wściekła/y: z szyjka jak bylo tak jest, skrocona, rozwarcie nawet mniejsze niz bylo:wściekła/y: tylko maly ladnie wstawiony glowka czeka na porod. Jak nie urodze (a pewnie nie) to za tydzien znow do gina i dostane skierowanie do szpitala:zawstydzona/y:
U mnie kolejna noc koszmarna od 22 do 1 skurcze, na poczatku co 5 minut, a pozniej co 10 i cisza, niestety nie czulam zbytniej ulgi jak puszczaly, bo maly zaczynal kopac niemilosiernie i prezyc sie, no i zaczynaly mnie plecy bolec, wiec mialam przez kilka godzina na zmiane skurcz, plecy, skurcz, plecy, a od 1 cisza sie zrobila i zasnelam:-( teraz cale podbrzusze boli i zdretwiale, oto skutek nocnych meczarni:dry:

Jeny adelina to chyba jakis koszmar przezyla w tym szpitalu!

A ja mam pytanie co do karmienia: czy Waszym dzieciom wystarcza jedna pierś? U nas zazwyczaj tak, ale czasem Kuba ssie z jednej przez ok 40 min, a potem dalej jest głodny. Przystawiam go do drugiej i wystarczy mu z 5 min, a potem zasypia. Nie wiem, czy to jest spowodowane tym, że wydaje mi się, że z lewej piersi jakoś łatwiej "leci" i tam jest jakby więcej pokarmu:confused:

Olek też woli lewą pierś i jakoś tak bardziej ze smakiem z niej je i też nie wiem czemu. Ale też odnoszę wrażenie, że w niej jest więcej pokarmu :confused:

Witam dziewczyny, ja jak zwykle rano sie powtarza, ale coz, oczywiscie u mnie ciszai spokoj. Termin na piatek a tu nic sie nie dzieje. Niby wiem, ze wszystko moze zaczac sie nagle, ale jakos juz w to nie wierze, moj Mąż zreszta tez. Dobrze, ze chociaz pogoda ladna to sobie zaraz na spacerek pojde. Trzymajcie sie!

reklama
Witajcie dziewczęta:-)
Na forum to już chyba ostatnie niedobitki się turlają:-D To jest straszne, napewno nikt nie chciał przenosić ciąży, a na pewno nie ja:no: No i moje najgorsze przypuszczenia się spełniły- mam już chyba 30 kg na plus:szok:- piszę chyba, bo na szczęście waga się popsuła i nie mogę już kontrolować przyrostu masy:sorry2:
Jak się Julka w końcu nie urodzi, to chyba zwariuję- nie mam już siły:no: i widzę, że wy też.
Dzisiaj KTG, ale nie mam większych nadziei, że się coś dzieje- nic nie czuję:-(

neska11- powodzenia!:tak:już niedługo zobaczysz dzidzię:tak:

Do góry