reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie mamy.
Ja właśnie mam problem z tymi pieluchami. Zawsze uważalam, ze najlepsze są pampersy, ale kupiłam jako pierwsze te z belli z wycieciem na pępek i były super. Niestety skończyły się a w prezencie dostałam pampersy więc chcę je zużyć, tylko one ciągle małej zsuwają się z pupy (pępek nam jeszcze nie odpadł i muszę niżej je zapinać).
Co do tych pieluch z biedronki, to moi znajomi bardzo je sobie chwalą. Więc chyba je też spróbuję.

kiedy zaczelyscie dziecko werandowac lub wychodzic na spacer?
Ja wogóle nie werandowałam tylko po 2 tygodniach przeszłam się z małą 2 razy dookoła domu i z powrotem. A teraz chodze na niezbyt dłgie spacerki bo ten wiatr:wściekła/y:...
Dokładnie :tak::tak::tak::tak: pediatra w szkole rodzenia powiedziała, że zanim się zdenerwujemy, że dziecko się napina, to najpierw wstawmy sobie lustro do wc i zobaczmy czy sami tak bez napięcia, lekko i z uśmiechem oddajemy stolec:tak::tak:;-);-);-)
Z tym lustrem rewela!!! Ale moja mała tez czasem płacze przy puszczaniu bączków..niby nie ma kolek ale ma wzdęcia a kupkę robi tylko 1 raz dziennie:dry:
Witajcie mamy.
Ja właśnie mam problem z tymi pieluchami. Zawsze uważalam, ze najlepsze są pampersy, ale kupiłam jako pierwsze te z belli z wycieciem na pępek i były super. Niestety skończyły się a w prezencie dostałam pampersy więc chcę je zużyć, tylko one ciągle małej zsuwają się z pupy (pępek nam jeszcze nie odpadł i muszę niżej je zapinać).
Co do tych pieluch z biedronki, to moi znajomi bardzo je sobie chwalą. Więc chyba je też spróbuję.
dziewczyny a jakich używacie pampersów?????
Wszyscy chwala pampersy a j aich nie znoszę...mam taki sam problem jak e kord bo szczegolnie w nocy małej się zsuwają a poza tym tak naprawdę sa mało chłonne... w jakims stopniu jestem na nie skazana bo dostalam 6 paczek po 92 szt w prezencie:szok:. Ale ja kupiłam sama najpierw BELLI 1 z wycięciem na pępuszek ( są bardzo chłonne) a teraz dostałam Rossmana na wypróbowanie i jestem zadowolona... nie zsuwają się, nie odparzają i sa w miarę niedrogie. Chusteczki tez dostałam z Rossmana ale jeszcze nie używałam. Chusteczek używam Huggies bezzapachowych .

Marciaa skoro wracasz od lekarza po 22 w nocy :szok: to wcale się nie dziwie, że już 1cm rozwarcia masz :-D A tak serio to trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie tak aby Maleństwo miało zdrową psychicznie Mamusie (pisałaś, ze fizycznie ok tylko psychicznie już masz dość czekania) - tylko patrzeć jak się błyskawicznie rozpakujesz :-)

Mnie się jakoś nie śpieszy ... Antonio również twardo zabarykadowany - zakładam, że zdążymy się przeprowadzić, dostane wpis od promotora i ze spokojem podążymy Waszymi śladami na porodówkę :)

Jutro mam wizytę u lekarza ... zobaczymy jak się sprawy mają :-)

śpijcie ładnie Mamusie i Brzusie.

Dziendobry !

U mnie nocka jak zawsze bezproblemowa, tylko na siku to z nocy na noc coraz czesciej ....juz powoli trace cierpliwosc!
Bóle brzucha jak na @ mam od 2 tygodni ale nic poza tym, tzn czasem tak mnie cos łupnie w krzyzu i mniedzy nogami, tak jakby mała chciala sie wepchnac w kanał rodny...ciekawe kiedy u mnie sie cos ruszy..M ciągle pyta: kiedy mi urodzisz Natalkę ?:)

Kupilismy w koncu wózio, X-landera x3, fajowski zielony :) no i kupilam sobie laktator tommee tippee ma ktoras taki ?? reczny oczywiscie :)

dzis mam w koncu luzniejszy dzien, bo ostatnio to wiecznie zabiegana :)

Neska Ty zdaje sie dzisiaj masz CC ?:) trzymam mocno kciukasy, zeby wszystko dobrze poszło !!! no i czekam na relacje z pobytu na Łubinowwj oczywiscie :)

Agus27
Kupilismy w koncu wózio, X-landera x3, fajowski zielony :) no i kupilam sobie laktator tommee tippee ma ktoras taki ?? reczny oczywiscie :)
Fajny wózio, zastanawialam sie nad nim <OK> Kolorek jest superowy! Ja mam laktator TT zobaczymy jak się sprawdzi :)) Podobno jest OK

Naughty- jakoś mi wizyty przypadaja na 20, 21 godzinę a mam kawałek do przejechania ;-) No praktycznie dała mi pozwolenie na rodzenie tylko z badań krwi nie zadowolonaq bo nisie żelazo troche a łykam biofer. Troche wyszłam zszokowana, zdenerwowana po wizycie bo to już tuż tuż a ja nie mogę uwierzyć :)

Nawet podkładke juz podłozyłam pod posciolke bo nigdy nic nie wiadomo ;-) teraz boje sie gdzie kolwiek jechac hihi..

Witam
Wpadam się przywitać i pożegnać i prosić abyście trzymały kciuki:-)

AGUS dzisiaj idę na 20 do szpitala, a cc jutro od rana:tak: dzięki za pamięć:-) Jak wszystko będzie dobrze w sobotę wyjdę może się uwiniesz do tej pory to się spotkamy :-):-):-)

Oczywiście nie wyzdrowiałam, ale powtarzam sobie jestem zdrowa, jestem zdrowa:-D:-D autosugestia :baffled:może w to uwierzę:baffled: Innej metody nie znam:no:

Od godz.13 nie mogę nic ,jeść chyba zdechne z głodu:-D:-D

Trzymam za Was kciuki i życzę szybkich porodów:-):-)

Neska bardzov bym chciala w tym tyg urodzic ale chyba nic z trgo nie bedzie :) najpierw myslalam ze wczesniej urodze bo mi brzuch opadł juz dawno, ale teraz to juz sobie wkrecilam ze przenosze:) wole sie mile zaskoczyc, hehe :) ale moze...kto wie:) fajnie by bylo sie spotkac :)

reklama
Do góry