reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie mamy.
Ja właśnie mam problem z tymi pieluchami. Zawsze uważalam, ze najlepsze są pampersy, ale kupiłam jako pierwsze te z belli z wycieciem na pępek i były super. Niestety skończyły się a w prezencie dostałam pampersy więc chcę je zużyć, tylko one ciągle małej zsuwają się z pupy (pępek nam jeszcze nie odpadł i muszę niżej je zapinać).
Co do tych pieluch z biedronki, to moi znajomi bardzo je sobie chwalą. Więc chyba je też spróbuję.

kiedy zaczelyscie dziecko werandowac lub wychodzic na spacer?
Ja wogóle nie werandowałam tylko po 2 tygodniach przeszłam się z małą 2 razy dookoła domu i z powrotem. A teraz chodze na niezbyt dłgie spacerki bo ten wiatr:wściekła/y:...
Dokładnie :tak::tak::tak::tak: pediatra w szkole rodzenia powiedziała, że zanim się zdenerwujemy, że dziecko się napina, to najpierw wstawmy sobie lustro do wc i zobaczmy czy sami tak bez napięcia, lekko i z uśmiechem oddajemy stolec:tak::tak:;-);-);-)
Z tym lustrem rewela!!! Ale moja mała tez czasem płacze przy puszczaniu bączków..niby nie ma kolek ale ma wzdęcia a kupkę robi tylko 1 raz dziennie:dry:
Witajcie mamy.
Ja właśnie mam problem z tymi pieluchami. Zawsze uważalam, ze najlepsze są pampersy, ale kupiłam jako pierwsze te z belli z wycieciem na pępek i były super. Niestety skończyły się a w prezencie dostałam pampersy więc chcę je zużyć, tylko one ciągle małej zsuwają się z pupy (pępek nam jeszcze nie odpadł i muszę niżej je zapinać).
Co do tych pieluch z biedronki, to moi znajomi bardzo je sobie chwalą. Więc chyba je też spróbuję.
dziewczyny a jakich używacie pampersów?????
Wszyscy chwala pampersy a j aich nie znoszę...mam taki sam problem jak e kord bo szczegolnie w nocy małej się zsuwają a poza tym tak naprawdę sa mało chłonne... w jakims stopniu jestem na nie skazana bo dostalam 6 paczek po 92 szt w prezencie:szok:. Ale ja kupiłam sama najpierw BELLI 1 z wycięciem na pępuszek ( są bardzo chłonne) a teraz dostałam Rossmana na wypróbowanie i jestem zadowolona... nie zsuwają się, nie odparzają i sa w miarę niedrogie. Chusteczki tez dostałam z Rossmana ale jeszcze nie używałam. Chusteczek używam Huggies bezzapachowych .

Marciaa skoro wracasz od lekarza po 22 w nocy :szok: to wcale się nie dziwie, że już 1cm rozwarcia masz :-D A tak serio to trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie tak aby Maleństwo miało zdrową psychicznie Mamusie (pisałaś, ze fizycznie ok tylko psychicznie już masz dość czekania) - tylko patrzeć jak się błyskawicznie rozpakujesz :-)

Mnie się jakoś nie śpieszy ... Antonio również twardo zabarykadowany - zakładam, że zdążymy się przeprowadzić, dostane wpis od promotora i ze spokojem podążymy Waszymi śladami na porodówkę :)

Jutro mam wizytę u lekarza ... zobaczymy jak się sprawy mają :-)

śpijcie ładnie Mamusie i Brzusie.

Dziendobry !

U mnie nocka jak zawsze bezproblemowa, tylko na siku to z nocy na noc coraz czesciej ....juz powoli trace cierpliwosc!
Bóle brzucha jak na @ mam od 2 tygodni ale nic poza tym, tzn czasem tak mnie cos łupnie w krzyzu i mniedzy nogami, tak jakby mała chciala sie wepchnac w kanał rodny...ciekawe kiedy u mnie sie cos ruszy..M ciągle pyta: kiedy mi urodzisz Natalkę ?:)

Kupilismy w koncu wózio, X-landera x3, fajowski zielony :) no i kupilam sobie laktator tommee tippee ma ktoras taki ?? reczny oczywiscie :)

dzis mam w koncu luzniejszy dzien, bo ostatnio to wiecznie zabiegana :)

Neska Ty zdaje sie dzisiaj masz CC ?:) trzymam mocno kciukasy, zeby wszystko dobrze poszło !!! no i czekam na relacje z pobytu na Łubinowwj oczywiscie :)

Agus27
Kupilismy w koncu wózio, X-landera x3, fajowski zielony :) no i kupilam sobie laktator tommee tippee ma ktoras taki ?? reczny oczywiscie :)
Fajny wózio, zastanawialam sie nad nim <OK> Kolorek jest superowy! Ja mam laktator TT zobaczymy jak się sprawdzi :)) Podobno jest OK

Naughty- jakoś mi wizyty przypadaja na 20, 21 godzinę a mam kawałek do przejechania ;-) No praktycznie dała mi pozwolenie na rodzenie tylko z badań krwi nie zadowolonaq bo nisie żelazo troche a łykam biofer. Troche wyszłam zszokowana, zdenerwowana po wizycie bo to już tuż tuż a ja nie mogę uwierzyć :)

Nawet podkładke juz podłozyłam pod posciolke bo nigdy nic nie wiadomo ;-) teraz boje sie gdzie kolwiek jechac hihi..

Witam
Wpadam się przywitać i pożegnać i prosić abyście trzymały kciuki:-)

AGUS dzisiaj idę na 20 do szpitala, a cc jutro od rana:tak: dzięki za pamięć:-) Jak wszystko będzie dobrze w sobotę wyjdę może się uwiniesz do tej pory to się spotkamy :-):-):-)

Oczywiście nie wyzdrowiałam, ale powtarzam sobie jestem zdrowa, jestem zdrowa:-D:-D autosugestia :baffled:może w to uwierzę:baffled: Innej metody nie znam:no:

Od godz.13 nie mogę nic ,jeść chyba zdechne z głodu:-D:-D

Trzymam za Was kciuki i życzę szybkich porodów:-):-)

Neska bardzov bym chciala w tym tyg urodzic ale chyba nic z trgo nie bedzie :) najpierw myslalam ze wczesniej urodze bo mi brzuch opadł juz dawno, ale teraz to juz sobie wkrecilam ze przenosze:) wole sie mile zaskoczyc, hehe :) ale moze...kto wie:) fajnie by bylo sie spotkac :)

reklama
Do góry