reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ależ ja Cie proszę ! Nie ma mowy o wcześniejszym porodzie .... mamy termin 25.03 i tak niech zostanie ... Gagoda już nas opuściła.

eh a ja nie mam pojęcia co to znaczy małe skurcze ... czujesz coś?

Tu nie ma co sobie wyobrażać tylko narty na nogi i do dzieła heheh

Wiesz co te skurcze to ja czuje tak jakby mnie cos w brzuchu lekko sciskalo i wtedy brzuch sie robi twardy i to trzy,ma jakis czas i potem puszcza.

reklama
Witam:)
U mnie to jednak nie były wody, na ktg wyszło parę skurczy, no ale ginka kazałą czekać na większe
Ale właśnie przed chwilą byłam w kibelku i odszedł mi czop:))) Taki przeźroczysty zabarwiony krwią, nie mogłąm go sobie wyobrazić, ale odrazu go można odróżnić od zwykłego śluzu. Jak myslicie ile to jeszcze może potrwać????
mysz ty coś pisałaś że dwa dni chodziłaś bez czopa?

gaba mojej bratowej czop odszedl w koncu 7 miesiaca, a urodzila 3 dni po terminie, nawet moj gin mowil zeby sie czopem nic nie sugerowac, bo to nic nie znaczy. Chociaz u Ciebie to juz sama koncowka, to moze bedzie lada chwila :)

No to ja właśnie też kłade na boczek z pieluszką pod buzią ;) Super że nie jestem sama z tym problemem. Ale z drugiej strony chyba nie ma w tym nic niepokojącego?
tutaj sobie poczytaj :-) :tak: ->
Ulewanie i czkawka - Noworodek - Rodzice radzą
Dziewczyny a ile pieluszek jednorazowych wam schodzi?
ojej.. duzo. Mi w nocy nawet 5-6. Zalezy ile spi.
a w dzien nie liczylam.
Dolaczam sie do pytania o pieluszki i jaki rozmiar uzywacie? Narazie mam tylko 2 paczki 2-5kg i nie wiem czy nastepne kupic juz 3-6kg czy dalej 2-5kg czy narazie poczekac i zobaczyc jak malutka bedzie rosla......
ja mam druga paczke tych 2-5, bo te 3-6 sa jeszcze za duze.
ja na Twoim miejscu bym poczekala..

O kurde fiolkowa juz rodzi,z tego co pisala nie miala żadnych objawów o_O masakra!!

Gaba oj to u CIebie tez juz niedlugo się zacznie!!!!

Boże chyba tutaj sama zostanę!!!!

A mcgosia cos sie nie odzywa moze rodzi:p

Wama to mnie pocieszyłaś:)
Ale i tak jestem szczęśliwa że coś się dziej, skurcze są, ale na razie nie liczę co ile, zresztą jak nie urodzę w następnym tygodniu, to będzie wywoloanie:) Chociaż wolałabym tego uniknąć:)

nie mam pojęcia, ile pieluszek nam schodzi, ale powiem, ze duuużo :sorry2:
a czasem jest tak, że tylko co nową podłożę, to Ola mi siku robi albo kupę.

reklama
Gaba ja Ci zycze zeby wszystko samo sie zaczelo, obserwuj czy bedziesz miala jeszcze jakies uplawy, no i jak masz sporo skurczy to moze zacznij mierzyc czas. Ja pamietam ze w pierwszej ciazy siedzialam jak na szpilkach.... a dzien porodu jakos nie chcial nadejsc a potem minelo kolejnych 5 dni.... i mialam juz jechac na wywolanie, ale w noc wczesniej samo sie zaczelo.

Do góry