reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Przypomniało mi się że według tych początkowych usg, to termin miałam na 12 marzec, bo potem to różnie było, mam nadzieję że się sprawdzi:)

O kurde fiolkowa juz rodzi,z tego co pisala nie miala żadnych objawów o_O masakra!!

Gaba oj to u CIebie tez juz niedlugo się zacznie!!!!

Boże chyba tutaj sama zostanę!!!!

A mcgosia cos sie nie odzywa moze rodzi:p

a rzeczywiscie Mcgoski dzisiaj nie widac...tez pewnie rodzi:-D kazda urodzi tylko ja nie..moze do wrzesnia bede czekac:-p

dzięki dziewczyny za pamięc i troskę hahaha... jeszcze nie rodzę...ale i moich objawó też nie opiszę zeby nie zapeszyć....

byliśmy na zakupach ze znajomym - w prezencie sprawił nam Nianię Elektroniczną...później posiedzieliśmy trochę u nas aż w końcu wybraliśmy sie do niedawno otwartej knajpki na "praską bułkę z pieczarkami" - chłopaki w sumie mnie wyciagnęli bo chcą abym urodziła w końcu hihihi:-D

jednak melduję się 2w1 :dry:

fiołkowa trzymam kciuki...
już nie będę powtarzać jaki ten świat jest niesprawiedliwy echhhhhhhh...

kobity - DRAMAT!

ja już po wizycie, babka naprawdę spoko
wprawdzie trochę miną odstrasza, ale uśmiałam się u niej - jak nigdy:-D

ale nie o to, nie o to....
stwierdziła, że:

1. Szymek to Mały na pewno nie będzie:no:
2. Na szczęście głową ułożony, tylko coś mu się nie bardzo spieszy, wrrrr...
3. Szyjkę mam do kości miednicznej i na bank przenoszę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, chociaż - jak stwierdziła - z porodem to jak z wojną - nigdy nie wiadomo, kiedy się zacznie

trochę mnie boli, bo w badaniu była mniej delikatna niż mój gin, ale co tam

w ogóle rozbroiła mnie tekstem, że nienawidzi ludzi, którzy traktują kobietę jak "wydalacza płodu" i potem nakazują babkom karmić piersiom, bo w przeciwnym razie traktują je jak złe matki

nie wiem, czemu chodzi opinia, że ona jest okropna w obyciu
ja tam miałam ubaw:-D
zwłaszcza, jak przy płaceniu nazwała mego M bankomatem

w ogóle ona jest ordynatorem naszej porodówki i myślę, że fajnie byłoby trafic na nią przy rodzeniu (w razie gdyby mojego gina nie było na dyżurze)

a fiołkowa to farciara:-D:-D:-D:-D

brawo ! :-D dosyć, ze bielizna jest to jeszcze zadbane ogrody i szponki pomalowane ... to sie nazywa zadbana kobieta w ciąży ... i do tego jaka wysportowana heheh - wiem co mówię, przedwczoraj modelowałam sobie fryzurkę na małej oraz pedicure robiłam. Mój Miły ze zdziwieniem zapytał "sama sobie pomalowałaś?" a ja "nie, kosmetyczka wyszła przed sekundą" :-D:-D:-D

hehe, trza jakoś wyglądać - jeśli to w ogóle możliwe w 9 miesiącu:dry:

Mag a skąd ta baba wie w jakich majtach się przychodzi? Przecież i tak je ściągasz hihi. Ale lekarka, co za pomysły?

Ugotuję sobie zaraz pierogi ruskie ale z paczki, i mam trochę zupy od wczoraj także mi to wystarzy, a mąz dzisiaj w Bydgoszczy i Toruniu, to coś tam sobie zje.

no właśnie nawet tych majtek w końcu nie zobaczyła:-D

pierogi...mniaaaaaaaaam:zawstydzona/y:
zaraz wyslę M do sklepu po kupne:-D

ja zeszlej zimy mieszkalam jeszcze w chamonix mont blanc..wiec wyobraz sobie ze ledwo przezylam tegoroczny sezon..niedosyc ze z daleka od wszystkich, od Alp..to jeszcze w gdańsku...:///..moglabym chyba sobie jedynie na biegówkach po ulicach popierniczac:d

zazdroszczę kochana:zawstydzona/y:
tu Francja, tam rodzice w Szkocji - światowa kobitka z ciebie:-D

dzięki dziewczyny za pamięc i troskę hahaha... jeszcze nie rodzę...ale i moich objawó też nie opiszę zeby nie zapeszyć....

byliśmy na zakupach ze znajomym - w prezencie sprawił nam Nianię Elektroniczną...później posiedzieliśmy trochę u nas aż w końcu wybraliśmy sie do niedawno otwartej knajpki na "praską bułkę z pieczarkami" - chłopaki w sumie mnie wyciagnęli bo chcą abym urodziła w końcu hihihi:-D

jednak melduję się 2w1 :dry:

fiołkowa trzymam kciuki...
już nie będę powtarzać jaki ten świat jest niesprawiedliwy echhhhhhhh...

No ciekawa jestem jakie objawy masz :-p Ale skoro nie chcesz zapeszać trzymam kciuki!! :)

Dolaczam sie do pytania o pieluszki i jaki rozmiar uzywacie? Narazie mam tylko 2 paczki 2-5kg i nie wiem czy nastepne kupic juz 3-6kg czy dalej 2-5kg czy narazie poczekac i zobaczyc jak malutka bedzie rosla......
Ja jade już 5 paczkę 2-5 kg pampers i bella i jak na razie to będę jeszcze te używała bo 3-6 są zbyt duże mimo że mała ma ponad 3 tygodnie!
!
Dziewczyny a ile pieluszek jednorazowych wam schodzi?
W nocy do 3 a w dzień to zależy ile kupek wpadnie ale około:tak: 6-7

reklama
No u mnie Carroline bylo tak ze urodziłam 4 dni przed terminem poprzednio..czyli powinnam jutro:-D ale jutro ide na uczelnie wiec slabo...;-) ale jak sobie przypominam, na porodówke trafilam z mega skurczami, regularnymi, takimi ze nie mialam sily stac podczas skurczu, mowic i krzyczec juz chcialam..a sie okazalo ze rozwarcie nie teges..znaczy minimalne jakies:// to niech mnie zlapia chociaz skurcze....Juz musze to miec za soba bo 27 mam na uczelni wazny dzien no i musze byc..a tu mi sie plany pomalu krzyzuja..:cool2: ach ta córka moja...:blink:

Do góry