reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Z racji tego, iż zaczynamy 40 tc a dzidzi nie widać, postanowiłam wypróbować olej rycynowy na wywołanie porodu. Nie byl taki straszny z sokiem pomarańczowym- dało radę wypić.
Domyślam się, dzisiejsza noc będzie przes....ana, ale mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Brzuch mnie tylko pobolewa, i nie tak, jak pisałam, nie wiem, czy to TE bóle, czy nie.
Jeżeli jutro się nie zamelduję, to będzie znaczyło, że albo śpię po przebieganej do kibelka nocy, albo , co mam nadzieje nastąpi, będę przeć na porodówce :)
Trochę przeraża mnie ta myśl o porodzie, ale tak czy siak, wyjścia już nie ma ;)

Ja pilam koktajl z olejkiem rycynowym, 2 i pol lyzki olejku, sok pom., sok malinowy, migdaly siekane, miod.

Powiem Wam ze z tym przeczyszczeniem u mnie byla lipa, nic a nic mnie nie przeczyscilo :no: Jedyne co to po 4,5 h od wypicia pojawily sie czeste skurcze, takie nawet co 3 min, niektore co 2 min, ale co z tego jak po 8h przeszly.....I to bylo 2 dni temu, obudzilam sie w czwartek i juz zadnych skurczy, nic a nic nie zapowiada porodu, do terminu 2 dni :baffled: chyba bym musiala codziennie to pic zeby wkoncu urodzic...

reklama
ja pije te liscie malin, seks tez uprawiam, oleju w domu nie mam, nie wiem moze zakupie...:tak:

mi naprawde nic nie pomaga,a co gorsze nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie, powiem wam ze mi to sie nawet bzykac juz nie chce:-p:-p:-p, ja chce urodzic!!

Ja pilam koktajl z olejkiem rycynowym, 2 i pol lyzki olejku, sok pom., sok malinowy, migdaly siekane, miod.

Powiem Wam ze z tym przeczyszczeniem u mnie byla lipa, nic a nic mnie nie przeczyscilo :no: Jedyne co to po 4,5 h od wypicia pojawily sie czeste skurcze, takie nawet co 3 min, niektore co 2 min, ale co z tego jak po 8h przeszly.....I to bylo 2 dni temu, obudzilam sie w czwartek i juz zadnych skurczy, nic a nic nie zapowiada porodu, do terminu 2 dni :baffled: chyba bym musiala codziennie to pic zeby wkoncu urodzic...

Mnie tam olej zawsze przeczyszczał, a co do wywołania porodu... nie wiem, spróbować nie zaszkodzi, a już coś z tego wyjdzie

ja pije te liscie malin, seks tez uprawiam, oleju w domu nie mam, nie wiem moze zakupie...:tak:

mi naprawde nic nie pomaga,a co gorsze nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie, powiem wam ze mi to sie nawet bzykac juz nie chce:-p:-p:-p, ja chce urodzic!!

Wiesz co, mnie to się bzykać też nie chce, ale to dlatego, że nie mam kondycji i brzuch mnie boli i placy napierd...ją

Tez mi sie wydaje ze sprobowac warto, kolezanka od wypicia olejku urodzila w 4 h....tzn od tego koktajlu ktory pilam ja...na jednego dziala a na drugiego nie, ja to sie czuje jakby mnie nic nie mialo ruszyc.

KARALAJNA - chyba tez masz termin na niedziele 7 marzec tak jak ja? Sex na mnie tez nie dziala nic a nic, kurcze ja nawet cwicze fizycznie (tyle ze od II trymestru ciazy wiec moze sie organizm przyzwyczail), pracuje, sprzatam, wiec jak nie urodze w czasie to chyba zwariuje.....

a ja jutro jade na zdjecie szwow.
5 doba po porodzie. W sumie jeszcze mnie tam cos ciagnie, ale kazali to jade.

w poniedzialek musze zalatwic polozna. Myslicie ze da rade przez telefon?

dziewczyny mam nawał pokarmu.. czuje sie strasznie, cycki mi zaraz odpadna.
Ledwie podleczylam brodawki, a teraz to. Zwariuje. :eek:

Tez mi sie wydaje ze sprobowac warto, kolezanka od wypicia olejku urodzila w 4 h....tzn od tego koktajlu ktory pilam ja...na jednego dziala a na drugiego nie, ja to sie czuje jakby mnie nic nie mialo ruszyc.

KARALAJNA - chyba tez masz termin na niedziele 7 marzec tak jak ja? Sex na mnie tez nie dziala nic a nic, kurcze ja nawet cwicze fizycznie (tyle ze od II trymestru ciazy wiec moze sie organizm przyzwyczail), pracuje, sprzatam, wiec jak nie urodze w czasie to chyba zwariuje.....

tak mam termin na 7 marca ale obawiam sie... ze nic z tego!!!! jak na razie wszystko w jak najlepszym porzadku!! i wlasnie mysle ze sobie ze seks moze i pomaga ale jak cala ciaze nie ograniczalismy sie to moze po prostu dzidzius sie przyzwyczail... :-p

no nic trudno jutro wypad do sklepow, kolejna proba;-)

a ten olej to musze przemyslec...

reklama
mqgosia, wiem że że na rozwarcie sex dobry, ale ani ja nie mam ochoty ani mój M by nie chciał, więc zostają jakieś domowe sposoby,, albo czekanie

Do góry