reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

marti8
nic sie nie stresuj :) bedzie dobrze .
Uffffff ja juz po usg i tez sie zawsze denerwuje a nie potrzebnie :)
Moja kruszynka rosnie ma juz ponad 3 cm :) dwie raczki i nozki i piekne bijace serduszko jejku juz ja tak bardzo kocham :) i juz nie moge sie doczekac spotkania z nia po drugiej stronie brzuszka i niech boli ile chce dam rade :)

Kochane ja was opuszczam ale tylko do niedzieli ,jedziemy nad jeziorko bo piekny weekend ma byc i tak pogrilowac odpoczac :)
Zycze wam milego spokojnego i szczesliwego weekendu dbajcie o swoje malenstwa i zero stresu oki :)
Buziole
Ach fotki mi nie dal gin bo limit juz wyczerpany na fotke musze poczekac do 2 trymestru czyli od OM nie cale 2 tg :) chyba ze za oplata nastepnym razem dostane zapytam :)

reklama
Ach jaka jestem szczesliwa ,czuje sie tak spokojnie tak blogo bo wiem ze dzidzia rosnie jakie to piekne uczucie :)
A jakie to musi byc piekne jak juz zaczne ja czuc te pierwsze ruchu ,dziewczyny opisuja ze to tak jakby sie mialo motylki w brzuszku :)ach musi byc nie samowite uczucie :)
Ale sie rozmarzylam zagladam tam na ten link co wam wkleilam i patrze na te malenstwa jak one juz tam buszuja piekny widok cud taki maly cud :)

Idę szykować sie, niedługo wychodzę na usg...
3majcie kciuki
Buziaki
Juz mocno trzymam kochana bedzie dobrze tez zobaczysz swoje malenstwo i piekne bijace serducho :) nie trzeba sie denerwowac i mysl tylko musi byc dobrze i bedzie :tak:ach ja ciezko mi was zostawiac na ten dlugi weekend ,najchetniej bym kompa zabrala ale tam w Belgi bedzie to drogo kosztowac bo inaczej to licza dlatego nie ryzykujemy i komp w domu zostaje wrrrrrrrrrrr

Witam Marcowe Mamusie.
Mam pytanko: ile centymetrów mierzą wasze dzidzie, bo mi ostatnio
lekarz powiedział, że moja dzidzia ma 4,71 cm - a czytałam w książce o ciąży,
że w 12 tygodniu powinna mieć ok. 6,3 cm i tak się zastanawiam czy moja dzidzia nie jest za mała czy może nie ma na to reguły?:cool:
Nawet w opisie suwaczka jest podane 6 centymetrów...

karrrolina wydaje mi sie że jeżeli twoja dzidzia była by zamała to lekarz by ci o tym powiedział. Napewno wszystko jest w porządku :tak: nie martw się.

Dziewczynki mam pytanko czy któraś z Was miała już usg na którym mierzy się przyzierność karkową? Bo ja mam za 2 tyg jak będe w 12 tyg i zastanawiam się czy to jest standardowe usg które każda z nas będzie miała czy tylko mnie coś takiego wymyśliła?

kamika super też się cieszymy że dzidzia tak zdrowo rośnie:tak::tak::tak:

dziś dzień dobrych wiadomości więc czekamy na same super wieści:-D

u nas dziś szczególny dzień:tak::tak::tak:

mamy dziś 5 ROCZNICĘ ŚLUBU a ja mam imieninki więc szykuje się imprezka raczej spokojna ale już 21 osób się zaanonsowało:-D:-D:-Dmam nadzieje, że dam rade się uśmiechać:happy2: bo czasami ciężko...

miłegoo słonecznego dnia

rybka wszystkie najlepsiejszego dla ciebie i maluszka :) dobrze ze wszystko juz w porzadku

ja w ogole wczoraj jechalam pociagiem i byl taki tlok i jak szukalam wolnego miejsca to pozulam sie slabo (pospiech zprzedzialami miejca zero ) i zdarzylam powiedziec jednemu panu zeby mnie lapal jak cos bo mis ie slabo zrobilo no i fik!!! :szok:obudzilam sie jak mnie baby stare wciagaly do przedzialu swojego i klnely na siebie ze glupie nie wifdzialy ze kobieta w ciazy i ze miejsca nie ustapily ale pobiegla do konduktora i konduktor mnie zlapal za chabety :-D i sru do pierwszej klasy do przedzialu dla kobiet ciezarnych wygonil panow i mnie polozyl i siedzial ze mnsa chwile masakra ... az sie wystraszyblam czy z dzidzia wszystko ok ale brzuszek nie boli plamien nie ma to mysle ze jeszt dobrze :tak:kurcze ale taks ie wystraszylam ze nie wnikam a ten biedny pan co nie lapal to mniejszy o de mnie o polowe i chyba z dwa lata starszy pewnie tez sie nastraszyl a mi juz brzuch widac i w ogole haha jaja jak nie wiem.... myslicie ze dzidzi moglo to zaszkodzic .?? doslownie na niecala minutke stracilam przytomnosc :confused::baffled: poprostu tak mam ze w dusznych pomieszczeniach i jak ludzi duzo jest czy po bieganiu czy innym wysilku to mi sie slabo robi no ale myslalam ze znajde jakies siedzace miejsce a moglam isc od razu do konduktora zeby mi dal ten przedzial... glupia ja no ale niemyslalam ze mnie to spotka... z reszta mam tachykardie zatokowo komorowa i przy wysilku i w dusznych pomieszczeniach fik zawsze robilam.... o tym mojemu lekarzowi tez musze wspomniec bo jak im przy porodzie naturLNYM BYM FIKNELA TO NIE WIEM CO BY BYLO... MUSI BYC CC...

reklama
rybka wszystkie najlepsiejszego dla ciebie i maluszka :) dobrze ze wszystko juz w porzadku

ja w ogole wczoraj jechalam pociagiem i byl taki tlok i jak szukalam wolnego miejsca to pozulam sie slabo (pospiech zprzedzialami miejca zero ) i zdarzylam powiedziec jednemu panu zeby mnie lapal jak cos bo mis ie slabo zrobilo no i fik!!! :szok:obudzilam sie jak mnie baby stare wciagaly do przedzialu swojego i klnely na siebie ze glupie nie wifdzialy ze kobieta w ciazy i ze miejsca nie ustapily ale pobiegla do konduktora i konduktor mnie zlapal za chabety :-D i sru do pierwszej klasy do przedzialu dla kobiet ciezarnych wygonil panow i mnie polozyl i siedzial ze mnsa chwile masakra ... az sie wystraszyblam czy z dzidzia wszystko ok ale brzuszek nie boli plamien nie ma to mysle ze jeszt dobrze :tak:kurcze ale taks ie wystraszylam ze nie wnikam a ten biedny pan co nie lapal to mniejszy o de mnie o polowe i chyba z dwa lata starszy pewnie tez sie nastraszyl a mi juz brzuch widac i w ogole haha jaja jak nie wiem.... myslicie ze dzidzi moglo to zaszkodzic .?? doslownie na niecala minutke stracilam przytomnosc :confused::baffled: poprostu tak mam ze w dusznych pomieszczeniach i jak ludzi duzo jest czy po bieganiu czy innym wysilku to mi sie slabo robi no ale myslalam ze znajde jakies siedzace miejsce a moglam isc od razu do konduktora zeby mi dal ten przedzial... glupia ja no ale niemyslalam ze mnie to spotka... z reszta mam tachykardie zatokowo komorowa i przy wysilku i w dusznych pomieszczeniach fik zawsze robilam.... o tym mojemu lekarzowi tez musze wspomniec bo jak im przy porodzie naturLNYM BYM FIKNELA TO NIE WIEM CO BY BYLO... MUSI BYC CC...

to nie tylko ja mam zjazdy:-):-):-) ty w pociągu ja nawet w szpitalu:tak::tak::tak:ale z dzidzią powinno byc ok ja często mdleje w ciąży ale niby taka moja uroda

Do góry