reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Izula może to pogorszenie wzroku ma związek z ciążą.Nieraz tak jest że w tym czasie wzrok się pogarsza a potem wraca do normy. Dobrze że niedługo masz kolejną wizytę to się okaże co i jak. Na razie się nie martw:-) Teraz to oby dzidziuś szczęśliwie przyszedł na świat:-):-)

Patinkakrk może tym razem to już serio i maluszek zdecyduje się wyjść:-)

reklama
dziewczyny czy każda z was posiada skierowanie do szpitala w związku z porodem?

Ja nie mam skierowania.

Kochane, wiem że macie dość mojego marudzenia, ale wiecie co? Chyba pojade na IP.. Ja mam łożysko 3st.. Tak wyszło na badaniu jak byłam w szpitalu 18 lutego.. A teraz przeczytałam że to źle.. Że mogą być jakieś gorsze przepływy.. Że coś tam.. :( Ze powinno się co tydzień badać przepływy.. A to już 2 tygodnie minęły a ja mam niesprawdzone.. I co teraz?????

Ajentka83, witam :):*

Ja też dziś kupiłam te waciki Leko. A dziewczyny jak używać soli fizjologicznej ? Do oczek to chyba na płatki kosmetyczne , a jak nosek tym przemywac ? Patyczkami kosmetycznymi ? I jak to często robić?

Ja nie mam.:no: Moja lekarka jak byłam u niej wczoraj to powiedziała że skierowanie dostanę na wywołanie w 40 t i 5 d jeśli do tego czasu nie urodzę. Oby tak nie było :szok: A tak to nie ma rejonizacji i szpital musi Cię przyjąć, no chyba że będą mieli jakiś nadmiar rodzących.

Pewnie troszkę dziwnie tak przyłączać się na sam koniec
Jaki koniec, to dopiero początek :-D

Ja nie mam, nie jest potrzebne.

Kochane, wiem że macie dość mojego marudzenia, ale wiecie co? Chyba pojade na IP.. Ja mam łożysko 3st.. Tak wyszło na badaniu jak byłam w szpitalu 18 lutego.. A teraz przeczytałam że to źle.. Że mogą być jakieś gorsze przepływy.. Że coś tam.. :( Ze powinno się co tydzień badać przepływy.. A to już 2 tygodnie minęły a ja mam niesprawdzone.. I co teraz?????
Ja też mam trójkę już od dawna. Taka kolej rzeczy...

Ja też nie mam skierowania, mimo że mam zaplanowaną cesarkę.

Ja w 35t1d miałam łożysko - II st. dojrzłości. Nie pytałam czy to ok.:baffled: Wiecie jak to jest?

Witam nową marcową mamę:-)

Ja nie mam.:no: Moja lekarka jak byłam u niej wczoraj to powiedziała że skierowanie dostanę na wywołanie w 40 t i 5 d jeśli do tego czasu nie urodzę. Oby tak nie było :szok: A tak to nie ma rejonizacji i szpital musi Cię przyjąć, no chyba że będą mieli jakiś nadmiar rodzących.

widze ze z Poznania jestes :) gdzie planujesz rodzic??

reklama
Blueberry77 racja:tak::-D Poród tuż za rogiem, jakoś strach mnie ogarnął i myślę sobie czas się odezwać zawsze będzie raźniej.:-) U mnie mały pchał się na świat w 36 tyg. Tętno mu skoczyło, zatrzymali mnie na 3 dni w szpitalu z nieregularnymi skurczami, rozwarciem na 1 cm i skróconą znacznie szyjką. Moja lekarka twierdziła że w ciągu 2 tygodni mogę urodzić i co.... i narazie wielka D..., wczoraj na wizycie okazało się że rozwarcie nic nie postąpiło, no szyjka skrócona w 2/3, dziś znów skurcze nieregularne. W trakcie pobytu w szpitalu napatrzyłam się na wywoływanie i ja nie chceeee, męczarnie, niektóre nawet 2, 3 podejścia co drugi dzień. Mam nadzieję że synuś zechce wyjść wcześniej. :tak:

Do góry