reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kochane, ale mi się wada pogłebiła.. miałam 3 lata temu w jednym oku 0,5 a w drugim 0,7 a teraz mam w jednym 2,0 a w drugim 2,5.. ;/ Katastrofa.. Jeszcze mam się zgłosić na drugie badanie za miesiąc.. I wtedy już dostane szkła.. :(

Martwie się cholercia bo skurcze mam a dzidzi od rana nie czuje.. :( Chyba pojade na KTG.. Ale zaś boję się że mnie zostawią na patologii.. Jejku.. I nie wiem co robić.. :( Boje sie o maleństwo.. Ale może zacznie się ruszać za chwile.. Wiecie może jak obudzić maluszka? Boję sie.. ;(

Nie martw się tą wadą, ja też kiedyś miałam 0,5...teraz dużo więcej niestety, ale da się przyzwyczaić do szkieł...na pocieszenie, podobno na starość wada się wyrównuje;-).....aaaa...ja nie badam wzroku w ciąży, bo przeczytałam w książce, że wtedy wada może się chwilowo pogłębić....po porodzie powraca do normy, więc nie ma sensu na ten czas kupować nowych szkieł:tak:

Witam Was kochane!

Pewnie troszkę dziwnie tak przyłączać się na sam koniec ale tak naprawdę to jestem tu prawie od początku. Już myślałam że pobije jakiś rekord ale poddałam się. Już piszę o co chodzi. Podczytuję Was jakoś od października ale od 1 strony, niedawno wprowadziłam 40 postów na stronę i tak zakończyłam na 466 stronie, no i doszło do mnie że nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobić. Nie czytałam na bieżąco tylko cały czas byłam w tyle. BB był ciekawszy niż książki i tak codziennie po kilkanaście stron. Mój M się śmiał że do porodu nie nadrobię no i się sprawdziło. Jakoś żal mi było omijać to co napisałyście, bo zawsze coś ciekawego szło się dowiedzieć, a ile mam przepisów :-). No ale w końcu stwierdziłam że czas się przedstawić. Termin z OM 11.03. Spodziewamy się synka o imieniu Marcel, mama Agnieszka tata Marek. To tak w razie gdyby ccaroline zechciała nas dodać do listy marcóweczek. Tak sobie myślę że jakbyście zrobiły mi quiz z wiedzy o marcówkach to wypadłby całkiem nieźle. :zawstydzona/y: Przepraszam jeśli przynudziłam. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko. :tak:

Witamy stałą bywalczynię forum:tak::tak::tak::-D:-D:-D

reklama
Nie martw się tą wadą, ja też kiedyś miałam 0,5...teraz dużo więcej niestety, ale da się przyzwyczaić do szkieł...na pocieszenie, podobno na starość wada się wyrównuje;-).....aaaa...ja nie badam wzroku w ciąży, bo przeczytałam w książce, że wtedy wada może się chwilowo pogłębić....po porodzie powraca do normy, więc nie ma sensu na ten czas kupować nowych szkieł:tak:

Dlatego mam powtórkowe badanie za miesiąc. A poza tym ja już przed ciążą miałam takie problemy jak teraz..

Ja też dziś kupiłam te waciki Leko. A dziewczyny jak używać soli fizjologicznej ? Do oczek to chyba na płatki kosmetyczne , a jak nosek tym przemywac ? Patyczkami kosmetycznymi ? I jak to często robić?
Oczka i bużkę przemywam przegotowaną ciepłą wodą używając większych gazików jałowych .Płatki kosmetyczne trochę zbyt sztywne ,żeby oczka obmyć. A nosek czyszczę solą wpuszczając do dziurki noska kropelkę.Sól rozpuszcza zanieczyszczenie, jeżeli nadal coś tam zalega to rożkiem z gazika wyciągam delikatnie. A czyszczę tylko gdy nosek widocznie przytkany .Milenka kataru nie ma ale czasem mleczko się cofnie i nosek przytka.

Hehehe witam, witam:-D:-D:-D

Teraz już będę na bieżąco.:tak:

Maluszka mozesz pobudzic np jedzac cos slodkiego alo kwasnego (na moja myszke to dziala) ewentualnie zmieniaj pozycje, poloz sie lub wstan, mozesz jeszcze delikatnie poszczypac sie po brzuszku. I nie martw sie na pewno wszystko jest ok.

Dlatego mam powtórkowe badanie za miesiąc. A poza tym ja już przed ciążą miałam takie problemy jak teraz..

Wiem sama, że to nic przyjemnego. Też się zdziwiłam, gdy kiedyś przez przypadek trafiłam do okulisty a się okazało, że okulary muszę nosić....ale w końcu się przyzwyczaiłam...bo nic innego nie pozostaje...

ajentka83 witamy na forum :tak: i nie na koniec jeszcze troszke z nas zostało :-D

A ja ide lulki bo jakaś zmęczona dzisiaj jestem i nic mi sie nie chce :zawstydzona/y:
Także spokojnej nocki dziewczynki, chociaż pewnie jak jutro wejde na forum to będą kolejne marcowe dzieciaczki :-D

reklama
zawsze pozostają soczewki kontaktowe, ja używam, są specjalne na dzień i na noc, można używać nawet miesiąc bez zdejmowania, super sprawa, bo dla mnie zdejmowanie było problemem, a te soczewki można makijaż zmywać itp. używam ponad rok i jestem bardzo zadowolona

Do góry