reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej marcóweczki!
dziewczyny czekam na męża i jedziemy na IP,niesamowicie boli mnie brzuch,myślę że to skurcze bo co jakiś czas łapie mocniej i nawet jak zmieniam pozycję,aż mnie plecy bolą,mały się strasznie wypycha...normalnie mam pietra,jak coś to dam znać do mcgosi.Próbuje liczyć skurcze ale to wcale nie takie łatwe...dobra muszę się skupić:baffled:

Trzymaj się kochana i dasz radę!!

Jestem bardzo ciekawa jak tam moniskabe- kuecze a jeszcze dziś była na NK :)
No dziewczynki teraz juz marzec więc do dzieła!

reklama
hej, ja też byłam tydzień temu na wizycie i okazało się, że maluszek mało przybrał na wadze bo 350 gram przez 3 tygodnie, i w 35 tc3d miał 2750 ale wszystkie wymiary ma większe o tydzień więc tylko tą wagą się martwię więc rozumiem co czujesz, wiesz może tak nie martw się tym usg, ja też przepływy mam ok, nie paliłam nigdy i nie mam żadnych problemów z ciśnieniem, a co lekarz teraz zalecił ci dalej? mi w sumie nic, pytając się o wagę powiedział, że wszystko ok, i nie mam się niczym martwić bo powiedział, że w przeciągu 2 tygodni i tak urodzę.
Ja mam sie stawic 16 marca na IP, jeśli wczesniej nie dojdzie do porodu. Pani doktor powiedziała, że będzie "chudzinka". Mały ma wszystkie organy dobre i komory w główce też są dobre. Bardziej martwi mnie to łożysko III stopnia i moje nadciśnienie ehh

Aguś dobrze, że sunia się znalazła. Mi moja kiedyś uciekła jak miała cieczkę i też po nocy jej szukaliśmy całą ekipą. Na szczęście nie skończyło się nie chcianymi szczeniakami :)
Mag007 mój mąż też ma opory odnośie seksu. Też nie chce pukać synka w głowe :)
Trzymam kciuki za Moniskabe i Patinke.
Ja dzisiaj byłam w szpitalu. Robili mi ktg i usg. Mój mały ma hipotrofie. Obwód główki na 37 tydzień, wymiar dwuciemienowy na 38 tydzień, a obwód brzuszka tylko na 34 tydzień :( Jego waga na dzień dzisiejszy to 2600 g. Do tego mam łożysko III stopnia. Lekarka mnie pytała czy pale bo u palaczek tak jest. A ja nigdy nie paliłam. W końcu doszłyśmy do tego, ze to przez moje nadciśnienie tak jest. Przepływy niby wyszły dobre, ale i tak mam troche stracha. Dziewczyny nie lekcewazcie nadciśnienia w ciąży bo to naprawde ma zły wpływ na maluchy. Może gdyby u mnie wcześniej stwierdzono i gdybym je wczesniej leczyła to mój synuś byłby większy, a łożysko w lepszym stanie.
Mnie też lekarka nastraszyła łożyskiem III stopnia w 35 tg, oraz zarzuciła, że palę, chociaż ja ani nikt w moim otoczeniu nie pali.:no: Poszłam więc do najlepszego specjalisty od USG w mojej miejscowości na konsultację, a ta mi powiedziała, że stare łożysko (III stopień) może być już od 32 tyg ciąży i to wcale nie świadczy o tym, że źle działa. :no: Podobno kiedyś lekarze próbowali oceniać przydatność łożyska na podstawie stopnia dojrzałości, teraz ważniejsze są prawidłowe przepływy substancji odżywczych oraz odpowiednia ilość wód płodowych.:tak: Dlatego nie powinnaś się tym martwić. Dodam jeszcze, że ja mam całą ciążę raczej niskie ciśnienie niż wysokie- moje najwyższe zanotowane to 120/70.

Ja mam sie stawic 16 marca na IP, jeśli wczesniej nie dojdzie do porodu. Pani doktor powiedziała, że będzie "chudzinka". Mały ma wszystkie organy dobre i komory w główce też są dobre. Bardziej martwi mnie to łożysko III stopnia i moje nadciśnienie ehh

ah rozumiem w takim razie, no u mnie też wszystko dobrze, wszystkie wymiary itp. tylko trochę mniej utył, trzymam kciuki :)

ramari - wyobrazam sobei jak musialas sie zmartwic :-( No ale wiesz jak to jest - to sa tylko aparatury do pomiaru i one niekoneicznie musza byc nieomylne... Najwazniejsze ze wszystkie organy Twoj Maluszek ma dobrze rozwiniete :-)

No i nie zdziwilabym sie gdyby AniaSkrzat wyprzedzila MoniskeBe i Patinke...
Ale generlanie to dzis nikt jeszcze nie urodzil... No ale wieczor dlugi... Zobaczymy co to bedzie. Wspolczuje dziewcyznom lezacym w szpitalu na patologii - tez sie musza pewnie martwic :-(

Ja troche skurczy mialam popoludniu, ale takie umiarkowane. No ale ja i tak czekam na Czopa, potem kilak dni i porod :-D Czyli jeszcze ze 2 tygodnie sie pobujam...

Milego wieczoru!!!!!!!!!!!! :-)

ramari - wyobrazam sobei jak musialas sie zmartwic :-( No ale wiesz jak to jest - to sa tylko aparatury do pomiaru i one niekoneicznie musza byc nieomylne... Najwazniejsze ze wszystkie organy Twoj Maluszek ma dobrze rozwiniete :-)

No i nie zdziwilabym sie gdyby AniaSkrzat wyprzedzila MoniskeBe i Patinke...
Ale generlanie to dzis nikt jeszcze nie urodzil... No ale wieczor dlugi... Zobaczymy co to bedzie. Wspolczuje dziewcyznom lezacym w szpitalu na patologii - tez sie musza pewnie martwic :-(

Ja troche skurczy mialam popoludniu, ale takie umiarkowane. No ale ja i tak czekam na Czopa, potem kilak dni i porod :-D Czyli jeszcze ze 2 tygodnie sie pobujam...

Milego wieczoru!!!!!!!!!!!! :-)

a dlaczego czekasz na czopa??? przeciez czasem nie odchodzi...? kurde bo ja to czopa nie widzialam ani nawet sladu... he he

nikt nie urodzil ale aniskrzat ma szanse :tak: a ma ten sam termin co i ja :szok:

jak sobie pomysle ze 2 tygodnie jeszcze to mam dramat!

dziewczyny czekam na męża i jedziemy na IP,niesamowicie boli mnie brzuch,myślę że to skurcze bo co jakiś czas łapie mocniej i nawet jak zmieniam pozycję,aż mnie plecy bolą,mały się strasznie wypycha...normalnie mam pietra,jak coś to dam znać do mcgosi.Próbuje liczyć skurcze ale to wcale nie takie łatwe...dobra muszę się skupić:baffled:

Trzymam kciuki:-)moze tu już?:confused:w każdym bądź razie, daj znać, co i jak:tak::tak::tak:

Boziu, ale mam dziś fatalny nastrój wszystko mnie drażnie i własnie sklęłam przed chwilą B a teraz mi głupio i wstyd no ale mógł mnie nie denerwować.
AniaSkrzat1 Trzymam kciukasy mocno :-)

reklama
hej dziewczyny. ja juz w domku z Igorkiem. dzisiaj wypis o 15. chaos totalny a do tego takie zmiany na forum ze niczego ogarnac nie moge. Dzieki za gratulacje. wstawilam 2 zdjecia mojego wielkoluda. jest naprawde superrrr. narazie tyle ale jak ogarne caly ten harmider na pewno wróce. pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za kolejne mamuski

Do góry