reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Jeju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzień dobry wieczór !! nareszcie!!
wybaczcie ale miałam awarie kompa , potem wgrywanie netu, co chwile cos zle i dopiero teraz udalo sie na dobre wszystko załatwic :)
Tyle sie rozpakowało ze normalnie jestem w takim szoku jak nigdy!!!! nie bylo mnie raptem 3 dni a tu tyle dzidziolków na swiecie..!!!!

Ja sie trzymam jakoś sprzątam, piore chodze po schodach ( bo musze) nawet jeden seks zaliczyłam i moje dziecie nie chce wychodzić. No niech se siedzi jak mu dobrze w brzuchu.

Wybaczcie ale nie dam rady Was nadrobic, ale porodówke przeczytałam.
Byłam wczoraj u sasiadki fryzjerki mam nowe wlosy ( moja czarne z jasnymi pasmekami ) ale mi sie nie podoba i zaraz zrobie sobie inny kolorek zeby były refleksy.
Brzuchol boooooooooooooli strasznie, skurcze czasami, ale nic sie nie rusza dalej.

Ide kąpac synka i jak poloze go spac to wracam do Was i bede czytac co sie działo :))

reklama
Z tymi badaniami dowcipnymi to widac ze u każdego gina inaczej. No nic...

Fiołkowa-a ty wiesz ze ja myślałam ze to jakaś inna dziewczyna zaczęła się na forum udzielać?Nawet nie przeczytałam ze ty to ty, zmienilaś avatar i od razu cie nie poznałam. No ładnie...Ale faktycznbie-zdjątko śliczne:) Jakby każda z nas umieściła w avatarze dwa zdjęcia-jedno sprzed a drugie w ciązy to pewnie co druga byłaby nie do poznania ( ja to na pewno)

no własnie chciałabym uniknąć zostawania na noc w szpitalu. zresztą-jakby mnie babka w rejestracji przywitała tekstem "a gdzie skierowanie" to na bank w pysk bym jej strzeliła. A tego wolałabym uniknąć bo ostatnio histeryczkja się ze mnie zrobiła.

tak w ogóle to godzine temu miałam przykład takiej histerii. Uświadomiła sobie ze mały się nie rusza. Niby byłam rano u gina ale przeciez nie robił ktg, serducha tez nie słuchaliśmy, w ogóle badanie w ciszy było , aż dziwnie. tylko jak przepływy w komorach mózgowych robił to pulsowanie było słychać.
w każdym razie rozryczałam się jak głupia, zadzwoniłam do kliniki i umówiłam się na ktg. Akurat odwiedził nas mój tatoi zaoferował ze mnie zawiezie. A że musieliśmy czekac pół godziny z wyjazdem ( bo ktg dopiero na 16.30) to przez ten kolejne 15 minut płakałam jak bóbr aż...mały zaczął mnie szturchać:-DO Boziu-jak się ucieszyłąm. Tato z moim W uznali mnie oczywiście za histeryczkę bez cienia cierpliwości:baffled:

Ale w dupie to miałam, zaczęłam cieszyc się jak durna,a mały chyba ze mną bo teraz się przeciąga bardzo wyraźnie. Pewnie potrzeba mu było troche matczynych nerwów do pobudzenia:zawstydzona/y:

Mi tez robili posiew jedynie z pochwy:szok:Ładne rzeczy, niby masz wszzuytstkie badania tu okazuje sie ze figa. Maó tego-własnie przejrzałam swoja krtę ciązy i nie miałam robionego HBs!!!:szok: I co teraz? Ostatnio gin mówił ze mam wsie wyniki:wściekła/y:Ale chyba jednak nie:wściekła/y:

Wy wszystkie macie wyniki HBs?

Oj biedna.. Musiałaś sie przestraszyć.. Ja takiej paniki w szpitalu narobiłam jak byłam ostatnio hehe. No ale co, mamy prawo.. Tak kochana, ja nawet dwa razy miałam robione HBs. Na początku ciąży i ostatnio.

Hejooo:)

Ja wrocilam od gina nic nowego sie nie dowiedzialam.Mały siedzi wysoko:tak::tak::tak:rozwarć itp brak/To dobrze bo mamy kupe czasu.Kazał przyjsc za 2 tyg,wtedy mam nadzieje,poznam date cc.Aha no i mam miec ostatnie usg.Ogolnie sie ciesze bo przez 3 tg tylko 0.5 kg na plus:D Mały ze mnie wysysa.No i zdarzyl sie cud morfologia mi podskoczyla z 10.3 na 11.3!!! a dodam,ze przestalam jesc falvit mame i wyniki mam od razu lepsze.Teraz zamiast tabletek piję dziennie kubusia:-)

Ciekawe jak tam laski w szpitalu mam nadzieje,ze dadza radę.

Przcezytalam was ale juz nie mam sil pisac lece na MAJKE:)

Oj biedna.. Musiałaś sie przestraszyć.. Ja takiej paniki w szpitalu narobiłam jak byłam ostatnio hehe. No ale co, mamy prawo.. Tak kochana, ja nawet dwa razy miałam robione HBs. Na początku ciąży i ostatnio.

Panikary ciążowe jesteśmy hehe. Ale takie nasze prawo, nie?

O w morde to jutro rano dzwonię do lekarza co mam robić z tym HBs. Chyba ze wynik HBs jest wpiasmy w złą rubryczkę tj. WR. To jedyne wytłmaczenie. No nic-jutro dzwonię i się dowiaduję.

widze ze temat Hbs-ów ja nawet nie wiedzialam czy mi robili hehe... ale tak:) w polowie stycznia:) jejku.. jaki czlowiek nieswiadomy jak nie sprawdzi..:)

moja dzidzia sie cos ruszyla i normlanie ciagnie mi brzuchol w dol caly czas i fika i rozciaga sie.. a ja juz nie wiem jaka mam przyjmowac pozycje zeby nie bolalo... masakra..
tylko skurczy malo... cos czuje ze sobie jeszcze poczekam na tą moją córe

dziewczyny czekam na męża i jedziemy na IP,niesamowicie boli mnie brzuch,myślę że to skurcze bo co jakiś czas łapie mocniej i nawet jak zmieniam pozycję,aż mnie plecy bolą,mały się strasznie wypycha...normalnie mam pietra,jak coś to dam znać do mcgosi.Próbuje liczyć skurcze ale to wcale nie takie łatwe...dobra muszę się skupić:baffled:

Cholercia, tylko że co skurcz to mocniejszy.. Ja pikole.. Nerki i kręgosłup mnie do tego tak nadupia***ją że szok.. I gazy mam ;| a to najśmieszniejsze hehe ;D

Ania, trzymaj się kochana! :)

reklama
Aguś dobrze, że sunia się znalazła. Mi moja kiedyś uciekła jak miała cieczkę i też po nocy jej szukaliśmy całą ekipą. Na szczęście nie skończyło się nie chcianymi szczeniakami :)
Mag007 mój mąż też ma opory odnośie seksu. Też nie chce pukać synka w głowe :)
Trzymam kciuki za Moniskabe i Patinke.
Ja dzisiaj byłam w szpitalu. Robili mi ktg i usg. Mój mały ma hipotrofie. Obwód główki na 37 tydzień, wymiar dwuciemienowy na 38 tydzień, a obwód brzuszka tylko na 34 tydzień :( Jego waga na dzień dzisiejszy to 2600 g. Do tego mam łożysko III stopnia. Lekarka mnie pytała czy pale bo u palaczek tak jest. A ja nigdy nie paliłam. W końcu doszłyśmy do tego, ze to przez moje nadciśnienie tak jest. Przepływy niby wyszły dobre, ale i tak mam troche stracha. Dziewczyny nie lekcewazcie nadciśnienia w ciąży bo to naprawde ma zły wpływ na maluchy. Może gdyby u mnie wcześniej stwierdzono i gdybym je wczesniej leczyła to mój synuś byłby większy, a łożysko w lepszym stanie.

hej, ja też byłam tydzień temu na wizycie i okazało się, że maluszek mało przybrał na wadze bo 350 gram przez 3 tygodnie, i w 35 tc3d miał 2750 ale wszystkie wymiary ma większe o tydzień więc tylko tą wagą się martwię więc rozumiem co czujesz, wiesz może tak nie martw się tym usg, ja też przepływy mam ok, nie paliłam nigdy i nie mam żadnych problemów z ciśnieniem, a co lekarz teraz zalecił ci dalej? mi w sumie nic, pytając się o wagę powiedział, że wszystko ok, i nie mam się niczym martwić bo powiedział, że w przeciągu 2 tygodni i tak urodzę.

Do góry