reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Się rozpisałyście!!

Kingusia super ze z twoja małą wszytko ok :)
Peperka mi powiedzieli w rejstracji ze po 38tc robią KTG..a tez rodze na Inflandziej:) ty juz mialas ktg i bez problemu cie zapisali.....ja w sumie jeszcze tydzien do 37tygodnia :) ale juz sie nie moge doczekać!!

ja dzis mialam drugie ktg, tak mi lekarz kazal chodzic. jak sie zapisywalam przez telefon to powiedziala kobieta ze po skonczonym 37 tc - ale jak ci lekarz powie inaczej to tez sie zapisz. ja powiedzialam ze lekarz kazal mi sie zapisac i tyle. w sumie nikt tego tak nie sprawdza szczegolowo. teraz zapisuje sie od razu na miejscu w informacji na nastepny tydzien i tam juz sie nie dopytuja. w sumie to oprocz posluchania serca dziecka nic specjalnego - najpierw czekasz troche w kolejce (bo przewaznie jakies opoznienia sa), a potem 20 min na jednym boku lezysz, dosc niewygodna pozycja jak na moj gust, szczegolnie jak nie ma sie poduszki pod brzuchem :) i na koniec idziesz do lekarza obok zeby obejrzal wydruk (ja akurat chodze do mojego lekarza na oddzial). na takich wizytach w szpitalu spedzilam ostatnio 3 godziny, a dzis 2 ..

reklama
peperka- może masz i rację, że powinnam się zgłoscić. Niby nic się nie dzieje- już sama nie wiem...
A na Inflanckiej też kiedyś myślałam żeby rodzić, ale jakoś zrezygnowałam.

e_kord - no to mężuś widzę przeżywa. Mój też przeżywa, ale nie dzwoni tak często. Ciekawe, czy urodzimy przed, czy po terminie...

ewcia30- ja nie mam skierowania na KTG i gin mi powiedział, że w szpitalu i tak by mi nic nie dało to skierowanie. Też chodzę do niego prywatnie.

Ale mi się bimbol wierci. Mam obcego w brzuszku! AAAAAAAAAA:szok:

A z tym posiewem to też sama nie wiem. Na szkole rodzenia mówili że w ich szpitalu trzeba posiew z pochwy i odbytu.
W moim szpitalu, który wybrałam tylko z pochwy. Zapytałam ostatnio gina dlaczego mi nie zrobił i z odbytu. A on na to, że jak są bakterie tu to i tam też są.
Ale widać wyniki jednej z Was zaprzeczyły jego teorii. I bądź tu mądry... Może jeszcze szybko powinnam prywatnie to zrobić...

dziewczyny spokojnie z tym rodzeniem, osobiście moim zdaniem to najwczesniej mozna rodzic po skonczonym 38 tygodniu, a jak wczesniej to zawsze moze sie okazac ze są jakies komplikacje a to plucka albo skrzela nie są do konca rozwiniete lepiej zeby te bobaski jak najdluzej do tego 40 tygodnia wysiedzialy w brzuszkach

candy no masz racje... tylko wlasnie to koncowe czekanie chyba najgorsze:D

najlepsze w nocy to sie z 5 razy budzilam bo wydawalo mi sie ze wody mi odeszly hahaha:X zaczynam miec halucynacje:p

Dziewczyny, spokojnie:tak: Ciąża nie od parady trwa 40 tygodni. Nie narzekajcie, że lekarze powstrzymują skurcze. Gdyby pozwolili na poród w np 36 tc, a okazałoby się, że potem będzie coś z dzieckiem nie tak, to kogo byście winiły? Jak babka jest przed terminem, a z dzieckiem nie dzieje się nic złego, to po co je wyciągać? Przecież wiadomo, że im dłużej jest w macicy, tym lepiej:tak:

A ja właśnie nagadałam się z Siostrą, która wróciła z Krakowa. Mieszka tam i pracuje i rzadko się widujemy. Nawet nie wiem, czy przyjedzie, jak Kubol się urodzi.
A on sam funduje mi dziś już 3 czkawkę, w tym pierwsza była o 4 rano:baffled::laugh2:

Wiem, ze najlepiej jak sie dzieciaczki w terminie rodza, ale skoro w 36 tc powstrzymuja skurcze to kiedy sie one zaczna ponownie? A potem terminy mijaja i nic si enie dzieje i to nie lekarz przezywa tylko my. Mojej kolezance gin powiedzial ze od 32 tc moga pojawiac sie pierwsze delikatne skurcze i nie ma w tym nic zlego.

Wiem, ze najlepiej jak sie dzieciaczki w terminie rodza, ale skoro w 36 tc powstrzymuja skurcze to kiedy sie one zaczna ponownie? A potem terminy mijaja i nic si enie dzieje i to nie lekarz przezywa tylko my. Mojej kolezance gin powiedzial ze od 32 tc moga pojawiac sie pierwsze delikatne skurcze i nie ma w tym nic zlego.
No oczywiście, ale jest różnica między skurczami porodowymi, a przepowiadającymi. Te ostatnie na pewno nie są powstrzymywane, tylko te porodowe.

ciaza trwa 40 tygodni i podejrzewam ze lekarze tego sie trzymaja, zreszta byla juz dyskusja na ten temat przy okazji sprawy kamikii:tak:

skonczony 36 tydzien to moze naprawde za wczesnie...
sama chcialabym juz urodzic ale jak widze i czuje tez jeszcze musze poczekac...

ja powiem tylko tyle...Leczenie i diagnozy zostawmy lekarzom! :-D

Cześć dziewczyny popołudniowo:-)
Ja też właśnie wróciłam z wizyty od lekarza i jak się spodziewałam nic się nie szykuje w najbliższych dniach. Brzuch wysoko, szyjka nie ruszona, ogólnie dzidzia na wczasach:-D nigdzie się nie wybiera, dobrzej jej tam:tak::-D
Za dwa tyg mam jechać do szpitala na ktg, ale wypisała mi już zaświadczenie, potrzebne do becikowego, tylko chyba i tak muszę czekać do porodu żeby z niego skorzystać.

Jeśli chodzi o badanie podwozia na wizycie, to ja miałam na każdej razem z usg.

fiołkowa- zmieniłaś fotkę, ładnie wyszłaś:tak:

reklama
Do góry