reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

O ludziska, próbowalam Was nadrobic tj. wpisy od 9.00 i coś źle pozaznaczalam "cytuj" i wcięło mi gdzies te posty na które mialam odpowiedzieć:((
Wróciłam od gina i moje marzenia jednak sie nie ziszczą:( Nie chciał mnie ciąć w tym tyg.Podobno nie może bo umawiać cc mogą tylko na 7 dni wstecz od terminu z OM. Więc musze czekać jeszcze tydzień...A tak w ogóle to jestem strasznie zamotana u tego gina. Chciałam sprawdzic szyjkę i czy nie ma rozwarcia i z tego wszystkiego zapomnialam mu o tym powiedzieć.

A widsze ze większośc z was ma sprawdzane podwozie co jakiś czas. A u mnie nie, chyba ze sama poproszę. Jak byłam w 32 tc to pytalam czy procedury się zmieniły w tym zakresie, to powiedziano mi ( 3 lekarzy niezależnie) ze teraz nie bada sie pacjentek w ciąży dowcipnie. Dopiero przed samym porodem no i na samiutkim początku ( pobiera się wymaz na cytologie itd). Dziwne, nie?...No i dzisiaj kolezanka mi mówiła ze faktycznie jakieś rozporzadzenie wyszło w tym zakresie. Chyba poszukam z ciekawości...

Wiktorek ma już 3670g:) więc niemały chłopak:)

No i ktg mam zrobic w tym tygodniu. Ale wkurza mnie ze tak późno, to tez chyba jakieś najnowsze wymysły. Juz kiedys pisałyśmy o ktg, ze kiedyś dużo wczesniej się na nie chodziało a teraz dopiero w 39tc. Mały jakos niemrawo sie dzisiaj rusza, gin nie robił ktg i się martwie trochę. Chyba zwwerbuję zaraz męża i pojade do szpitala. Wy dostałyście jakies skierowanie na ktg do szpitala czy mozna jechac bez? Bo nie wiem a wmojej klinice ktg jest płatne więc wolalabym jechac do normalnego szpitala.

No iteraz nie pamiętam co komu miałam napisać. Sorki.

reklama
W sumie dziwnie że patince dali feneterol, przecież on jest na powstrzymanie skurczy, a w którym ona dokładnie jest tygodniu?
A przypomniało mi się co do liczenia tygodni ciąży, ja teraz jestem w 39 tygodniu, ale w szpitalu patrzą na skończony tydzień i to biorą pod uwagę, czyli jestem w 38 tygodni cały ten tydzień

patinka ma skonczone 36 tyg wiec moze jeszcze za wczesnie...

mag007 i mysz witajcie w klubie ja spokoje też dotrwam do terminu a co gorsza to mówi że dusze prawdopodobieństwo że przenoszę :///

ps mag nie powinnaś się tak przemęczać dobrze że nic wam sie naie stało ..

hej dziewuszki!! ja po weekendzie na uczelni ledwo zyje..wczoraj jeszcze do nocy jarek malował przedpokoj, zalalismy przez pralke sasiadów..normalnie tragedia://

jak pisalam wam bylam w piatek u ginekologa i mowila mi o tym ze jest malo wód, no i ze jak cos sie bedzie dzialo to mam wpadac do niej zaraz..no i tak patrze teraz ze mam bardzo wodnista, w zasadzie tylko wodnista wydzielne na majtach:(( malutka sie rusza caly czas ale zaczyna panikowac..jesli ta ilosc sie zwiekszy wieczorem pojade chyba na IP..a tearz moze wybiore sie do apteki po ten test bob safe na rozpoznanie saczacych sie wod..poza tym non stp łapia mnie skurcze, ale za cholere nie chca byc regularne!!!

czytam co u was i iwdze ze u nas na forum non stop sie dzieje:) jak nie jedna to druga do szpitala..ach jeszze miesiac i wszystkie bedziemy po :) a przypomnialo mi sie wlasnie jak pisałysmy " O NIEMOZLIWE TYLKO MIESIAC ZOSTAL DO SWIAT BOZEGO NARODZENIA" :D tyle czasu juz minelo..ach..

p.s. Caroline pozwoliłam sobie zanotowac twój numer telefonu w razie czego ;)

patinka ma skonczone 36 tyg wiec moze jeszcze za wczesnie...
Wiecie jak mnie denerwuje takie powstrzymywanie skurczy przez lekarzy brrr
ja bylam w szpitalu ostatnio (mialam skonczony 35 tc) i tez mi dali cos na powstrzymanie bo na ktg wyszly jakies minimalne skurcze. Jak poszlam do pielegniarki po wenflon (nie wiem jak to sie pisze:p) to sie wsciekla i mowi ze ci lekarze to tak wymyslaja, ze juz na tym etapie to nic wielkiego by sie nie stalo jak bysmy urodzily.

ewcia moja koleżanka pojechałą do szpitala i powiedziałą że nie czuje ruchów , no i zrobili jej ktg, tylko że zostawili na noc. Ja jak byłam dwa razy w szpitali z bólami brzucha to też mi robili ktg, no i na ostatniej wizycie też miałam ktg, a jeszcze mam mieć w tym tygodniu, ale to u swojej lekarki, ale bez badania, tylko samo ktg, a potem to co, sama nie wiem

Witam :) ja wkoncu wrociłam od lekarza.. normlanie masakra, naczekalam sie ponad 2 godziny...:confused2: ja nei wiem po co tyle bab do niego chodzi hehehe :D:rofl2:

w badaniu wyszło ze rozwarcie 2cm moze wiecej.. ale nie chcial mnie juz meczyc...(jejku jak to boooli ) no i glowka dosc nisko jest wody zachowane a szyjka sie wygładza.. tak ze pozostaje mi czekać i czekać.. i nie wiadomo ile... :zawstydzona/y::dry:
juz mi sie niechce czekac... moj mi caly dzien dzis pisze ze mam urodzic bo termin..bla bla.. jakby to takie latwe bylo i na zawolanie hehe:tak::rolleyes2:

kaaha no mnie też denerwują z tym powstrzymywaniem skurczy, ja byłam ostatnio w 36 t 1 d w szpitalu z bólami brzucha i miałąm lekkie skurzcze to zwiększyli mi dawkę feneterolu, a trzy dni później kazali całkowicie odstawić, a teraz to nie wiem kiedy urodzę, pewnie po terminie

ciaza trwa 40 tygodni i podejrzewam ze lekarze tego sie trzymaja, zreszta byla juz dyskusja na ten temat przy okazji sprawy kamikii:tak:

skonczony 36 tydzien to moze naprawde za wczesnie...
sama chcialabym juz urodzic ale jak widze i czuje tez jeszcze musze poczekac...

reklama
Witam :) ja wkoncu wrociłam od lekarza.. normlanie masakra, naczekalam sie ponad 2 godziny...:confused2: ja nei wiem po co tyle bab do niego chodzi hehehe :D:rofl2:

w badaniu wyszło ze rozwarcie 2cm moze wiecej.. ale nie chcial mnie juz meczyc...(jejku jak to boooli ) no i glowka dosc nisko jest wody zachowane a szyjka sie wygładza.. tak ze pozostaje mi czekać i czekać.. i nie wiadomo ile... :zawstydzona/y::dry:
juz mi sie niechce czekac... moj mi caly dzien dzis pisze ze mam urodzic bo termin..bla bla.. jakby to takie latwe bylo i na zawolanie hehe:tak::rolleyes2:

ale masz juz bliżej niż dalej , szyjki brak , rozwarcie na dnaich pewnie sie rozpakujesz:)) pozazdrościć ;)

Do góry