reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
znowu sie tak rozpisalyscie...
mag - ja bez ciazy nie dalabym rady wejsc na 4 pietro :-D wiec spokojnie - i tak jestes bohaterka jak dla mnie...

A wiec ja tez po wizycie jestem...
i co??????????????? I NIC!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
PRzeczucie mnie nie mylilo... Raczej nie ma szans zeby urodzic na dniach - termin mam na 13.03 i jest naprawde wielka szansa ze do terminu dotrwam. A jak nie to po okolo tygodniu mam sie zglosci do lekarza, ale tego to ja juz nie przyjmuej do wiaodmosci ze moze byc taka obsuwa....
Badanie (bolesne jak cholera) wykazalo ze szyjka jest jak budyn:szok:, no ale skurczy nie ma specjalnie, no i wbrew mojemu subiektynemu odczuciu Maly jest wciaz dosyc wysoko...

Adas niewielki sie zapowiada :-) wyszlo 3200 - oczywiscie powiedzial ,ze moze byc troche wiecej ,ale raczej nie bedzie wiecej niz 3500 na pewno. Jas wg ostatniego USG mial miec 3600 a urodzil sie 3200...

No i jak bede w szpitalu to koneicznie o tch wymairach miednicy mam powiedziec i problemach z Janciem i jego niedotlenieniem.

Dziewcyzny - co do zlobkow to mysle ze tak czy siak isc nie zaskzodzi i sie zapytac - a nuz traficie na kogos zyclziwego i bedziecie jzu mogly zapisac Maluzka a PESEL doniesc pozniej :-)

objadlam sie pierogami leniwymi i ide chyab legnac sobie na kanapie...

Tak wiec reasumujac ---> czekam do terminu :nerd:

Bardzo mi miło agama, że mamy ten sam termin. Zobaczymy jak to sie wszystko rozwinie.Ale u mnie spokój. Chociaż mój mąż dzwonił dzisiaj ze cztery razy z pracy jak tam i czy nic sie nie dzieje:-D

https://www.babyboom.pl/forum/members/e_kord-72356.htmlhttps://www.babyboom.pl/forum/members/e_kord-72356.htmlNo i pogoda się popsuła...

Właśnie się dowiedziałam, że jeśli nie mam lekarza ze szpitala to mam przyjść na KTG dopiero w dniu terminu. A mój gin kazał mi wcześniej (38-39tc) i teraz zgłupiałam. Pewnie tydzień w tą, czy w tamtą to nic się nie stanie , że nie pójdę, ale zmyła mnie spotkała.
Dziewczyny 2 tyg od terminu nie czekajcie z wizytą w szpitalu, bo chyba w niektórych to już 8 dni po terminie wywołują. Na ktg trzeba chodzić i sprawdzać jak już się jest po...

Miałam iść do sklepu po papciu, a tu spodnie mi jeszcze nie wyschły i jestem usadzona w domu...
Położyłam na kaloryferze może mi zaraz doschną- kurczaki....
e_kord- mamy ten sam termin. też mam na 8 marca.

Dziewczyny kopnijcie mnie bo inaczej nie wstanę z tego fotela...:no:
Idę prasować. Trzeba maluchowi trochę grawitacji zapewnić....

to moze zglos sie do innego szpitala i tam na ktg sie wybieraj? ja chodze na inflancka, po 37 tyg bez skierowania mozna przychodzic, tylko trzeba sie umowic telefonicznie wczesniej. w dniu porodu to lekka przesada, a jak cos z dzieckiem wczesniej bedzie nie tak? przeciez sprawdzaja jak sie serce przy skurczach zachowuje itp

znowu sie tak rozpisalyscie...
mag - ja bez ciazy nie dalabym rady wejsc na 4 pietro :-D wiec spokojnie - i tak jestes bohaterka jak dla mnie...

A wiec ja tez po wizycie jestem...
i co??????????????? I NIC!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
PRzeczucie mnie nie mylilo... Raczej nie ma szans zeby urodzic na dniach - termin mam na 13.03 i jest naprawde wielka szansa ze do terminu dotrwam.

objadlam sie pierogami leniwymi i ide chyab legnac sobie na kanapie...

to przybij piątkę, ja czuję , że mój Szymek też wyjdzie o terminie :-D(oby nie po, bo mnie chyba trafi)

jeku, ja tak dawno nie jadłam leniwych pierogów, nic...lecę na dół po ser biały i robię:-):-):-)

i znowu bedę się na schodach telepać:tak:;-)

Się rozpisałyście!!

Kingusia super ze z twoja małą wszytko ok :)
Peperka mi powiedzieli w rejstracji ze po 38tc robią KTG..a tez rodze na Inflandziej:) ty juz mialas ktg i bez problemu cie zapisali.....ja w sumie jeszcze tydzien do 37tygodnia :) ale juz sie nie moge doczekać!!

mcgosia - dzieki za post, skopiowałam sobie wnioski do becikowego :tak:

no i przy okazji skorzystałam z jakiejśc nowej opcji - dziękuj za posta:-D:-D:-D

reklama
W sumie dziwnie że patince dali feneterol, przecież on jest na powstrzymanie skurczy, a w którym ona dokładnie jest tygodniu?
A przypomniało mi się co do liczenia tygodni ciąży, ja teraz jestem w 39 tygodniu, ale w szpitalu patrzą na skończony tydzień i to biorą pod uwagę, czyli jestem w 38 tygodni cały ten tydzień

Do góry