reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hehe ja się nie zgłaszam bo sama za tydzień napewno zniknę :tak:

i kurcze z tym macierzyńskim przed porodem to jednak prawda :-(
wg kodeksu pracy, "url.macierzyński może być wykorzystany 2 tyg. przed planowanym dniem porodu." Czyli od 38 do 40tyg. A ja już będę od przyszłego tygodnia ponad 40tydz. czyli moja "planowana data porodu" już mija.
Głupie to bo np. kobieta mająca dłużesze cykle miesiączkowe rodzi zazwyczaj po terminie (czyli traci urlop macierzyński przed porodem)... :sorry:
Nie.Nic nie traci. Dlatego, że na L4 możesz być do samego dnia porodu. Nie do terminu porodu. Możesz ale nie musisz iść wcześniej na macieżyński. Nie ważne ze termin porodu minął. Nikt nie może ci narzucić tego że musisz iść już na macieżyński a jeśli jesteś po terminie w spzitalu to szpital ma obowiązek do dnia porodu wystawić L4

reklama
Serniczek ach....smaku narobiłaś:) Ale nie piekę nic, bo za kilka dni urodziny Miłoszka i muszę tort i coś jeszcze upiec.Do tego teściowa ma przyjechać blee...jakos przezyję...
Mleko zaczyna mi lecieć idę do córci zajrzec ,bo śpi i śpi dzisiaj...Ciekawe co w nocy będzie...

A ja jem 2 mango i nadal mi mało:tak: zdrzemnełam się 2 godzinki i jakoś sił nabrałam,ale już wszystko zrobione więc nawet niemam się za co zabrać:eek:... Mama do mnie dzwoniła...dostała jakiegoś szału zakupowego...kupiła dla małego 2 dresiki,kamizelkę,spodenki,adidaski,komplet butelek gerbera,smoczki,ręczniczki i całą masę innych rzeczy ( siostra ma córki więc zakupy dla chłopca jej się spodobały-zawsze to jakaś nowość)Kubka jeszcze niema a ona już szuka garniaka na chrzest-normalnie szaleństwo jakieś...mówiła że kompletuje paczkę i akurat na święta powinna dojść:tak:kurcze ale mi się nudzi:cool:

Witajcie w sobotnie popołudnie:-):-):-)
U was też tak szaro i pochmurno??
Spróbuję zaraz Was nadrobić, choć domyślam się, że łatwo nie będzie:-D:-D:-D, ale mam nadzieję, że poza 3 nowymi mamusiami pozostałe są w dobrej kondycji:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no no - ale dziś spokojnie :tak:, ja trochę posprzątałam i sił nie mam , nie wiem czy się położyć czy przemęczyc :-(, bo potem nocka z glowy .
cały dzień jakiś do niczego- pochmurno, pada i spac się chce ;-).

no na forum pustawo,

w domu tez mam pustawo bo moj m jeszcze nie wrocil

kawke sobie zrobilam bo tez senna nieco a rzeczywiscie po drzemce to jest jeszcze gorzej

no ciekawe co z agniesiak?

reklama
a no ciekawe co u niej :tak:
ja nie przepadam za grami więc to nie rozrywka dla mnie :tak:, ale może coś wymyślicie co mnie trochę wyrwie z tej nudy ;) :-);-)

Do góry