reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

CZEŚĆ laseczki :)
w weekend produkcja postów nieco zmalała i dobrze!! bo przynajmniej mogę nadgonić ;-)
byliśmy dzis z Olą na 2tygodniowej wizycie lekarskiej. tak tak, mała miała na niej miec skończone 2 tygodnie, ale paniom w przychodni sie pomyliło i byliśmy dziś :eek:
a tłumaczyłam, że 2 tygodnie będą we wtorek dopiero, to nie, uczepiła się, że dziś :confused2:
nic to, mamy z głowy ;-) Olcia juz ma wagę urodzeniową- ufff i od poniedziałku urosła 1cm :-D teraz ma całe 48cm! :-D:rofl2:
lekarka kazała małą na brzuszku kłaść, no ale ja PANIKUJĘ na punkcie SIDS :no: więc polażała sobie 15 minut i spowrotem na plecki.
niby juz próbuje główkę podnosić, ale.................... :no:

no właśnie zważyłam sie u lekarza i do wagi sprzed ciąży zostały mi tylko 4kg!! :-D :rofl2: :happy:
czyli 11 kilo zleciało nie wiem jak i kiedy :-p
Kładź ja spokojnie na brzuszku tylkoją pilnuj. Moja mała nie znała innej pozycji jako noworodek.

reklama
Ccaroline wspolczuje nocnych przebojow! Ale moze cos sie zaczyna? ;-)

No kochana to brzmi jak moje pierwsze relacje z nocki przed porodem;-)!
Może pora i na ciebie kochana! trzymaj się i daj znać!!

Wiecie co z ccaroline???Pojechała rodzić czy nie??

Oj chyba się coś zaczyna, ale nigdzie nie pojechałam :-p

Wczorajsza biegunka była jednorazowa, ale wyczytałam, że jest tak ponieważ dzieciątko się pcha w dół i organizm się oczyszcza, po za tym doszły inne objawy, takie jak ból brzucha, boli mi strasznie :-( tak jak na miesiączkę, nie mam już siły, po za tym córeczka rusza się ale te ruchy są inne, coś czuję, że to tuż tuż, w końcu Dawida urodziłam w 39 tc, a dziś właśnie zaczęłam 39. Jakoś zaczynam dziwnie się bać :/

SylusiaSW dzień przed miałaś biegunke? Koleżanka mnie nastraszyła, że tego dnia co dostała biegunki urodziła :-p Po za tym mam mdłości i brak apetytu.

Gdybym trafiła do szpitala, na pewno nie będę miała tyle czasu aby uzupełniać listę, czy jest któraś chętna, na dopisywanie danych do naszej marcowej listy?? Później ewentualnie poprawiam aby tak samo wszystko wyglądało.

wypralam jednak recznie. i dobrze, ze to zrobilam, bo niby byl czysty.. ale.. woda po nim byla brazowa.:szok:

dziewczyny ale sama sobie go popsulam.. :eek:
na daszku byla taka nieduza czarna plamka i wzielam szczoteczka wydawalo mi sie niezbyt twardą i co ? zmechacilam troche materialu :eek::eek::eek::crazy:
sie wkurzylam strasznie...

zrobilam fotki z okazji ukonczenia 37 tygodnia. wkleje na odpowiedni watek. :-)
moniska może przejedź delikatnie maszynką do golenia po tym zmechaceniu??

ccaroline mam propozycję aby któraś z końca marca sie zgłosiła... bo różnie to bywa, jak teraz do szpitala pójdziesz to pewnie ze 4dni tam będziesz + kilka dni po wyjsciu ze szpitala na pewno nie bedziesz miała czasu na forum - tak jak te nasze lutówko-marcóweczki - urodziły i znaku nie dają ;-):laugh2::laugh2:

moniska może przejedź delikatnie maszynką do golenia po tym zmechaceniu??

ccaroline mam propozycję aby któraś z końca marca sie zgłosiła... bo różnie to bywa, jak teraz do szpitala pójdziesz to pewnie ze 4dni tam będziesz + kilka dni po wyjsciu ze szpitala na pewno nie bedziesz miała czasu na forum - tak jak te nasze lutówko-marcóweczki - urodziły i znaku nie dają ;-):laugh2::laugh2:

No tak na pewno czasu będzie mniej, dlatego, która marcówka jest chętna ?? :-p Albo dwie osoby chętne, w razie jedna by trafiła do szpitala :)

:eek::eek::eek: las rąk normalnie...
ja odpadam bo też już końcówka u mnie...skurcze delikatne, ból brzucha...biegunke to miałam kilka dni temu i brak apetytu też... a od wczoraj nadrabiam jedzeniem :sorry:
normalnie aż żaluje że tyle dzis zjadłam... na koniec dnia doprawię owocem...ale to około 19 bo dopiero co talerz zupy zjadłam :-D

Moze dlatego ze maly ruch na bb :) weekend w koncu
Ja moge sie tym zajac, jesli nie jest to zbyt trudne :happy:

Moze dlatego ze maly ruch na bb :) weekend w koncu
Ja moge sie tym zajac, jesli nie jest to zbyt trudne :happy:

Ok czyli chętne już są :) Czyli gdybym nie miała jak dopisać, wtedy któraś z was to zrobi :) Trudne nie jest :) zaraz wyślę prywatną wiadomość do was, gdzie podam html wpis i tam tylko dane będziemy zmieniać typu, nick, imię dziecka, itd.

Dzięki wielkie :)

Mam nadzieję, że mnie szybko nie chwyci, ale kiedyś to nastąpi na pewno :)

o super Mazia jest jeszcz dalej niz ja, :tak: to problem z glowy Ccaroline.

Ok ja zmykam do polskiego sklepu, bo nie mam pomyslu na prezent urodzinowy dla meza, wiec pomyslalam ze zrobie swoj pierwszy w zyciu tort. No i jakos mam okropna ochote na babke ziemiaczana, wiec polska kielbasa musi byc.

reklama
hehe ja się nie zgłaszam bo sama za tydzień napewno zniknę :tak:

i kurcze z tym macierzyńskim przed porodem to jednak prawda :-(
wg kodeksu pracy, "url.macierzyński może być wykorzystany 2 tyg. przed planowanym dniem porodu." Czyli od 38 do 40tyg. A ja już będę od przyszłego tygodnia ponad 40tydz. czyli moja "planowana data porodu" już mija.
Głupie to bo np. kobieta mająca dłużesze cykle miesiączkowe rodzi zazwyczaj po terminie (czyli traci urlop macierzyński przed porodem)... :sorry:

Do góry