reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kamikaa nie chcę CIę zamartwiać, ale mnie już boli tak podbrzusze i bóle jak na @ mam od 2 tygodni jakoś...
widzisz a co ja mam powiedzieć ;) w sobotę kończę niby 40 tydzień :D i to będzie już mój termin...
mam nadzieję, że mała wyjdzie ;)
jeszcze większość dziewczyn po terminie siedzi 2 tygodnie... to już w ogóle

reklama
Kamikaa oj widzę ze już nakręcona nerwowo jestes;-) Wyluzuj, uśmiechnij się....olej głupie gadanie:tak:

Ja wstałam, wykąpałam się...nastawiłam pralkę prania dzieciowych ubranek i trochę powkładałam ubranek do szafy....ale naprawde tylko troszkę!!
Jak za długo się kręce to wrażenie mam, że zaraz się zacznie....

A wiecie ile mam body dla dziecka???? 56 sztuk!!!!+ jeszcze z 10 sztuk mam w torbie do szpitala spakowane!!!:szok::szok:
No i ciekawe jeszcze ile jest ich w praniu i w 4 nie rozłożonych torbach z ubrankami.
Jak jeszcze ktoś mi przyniesie jakies ubranka, albo wpadnie na pomysł, żeby cos mi dokupić to zasztyletuje!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::-D

adelina dokladnie tak sobie to tez wyobrazam a ona jakies bzdety mi gada i lekarz tak :/chore ,chore i wez tu sie nie stresuj i nie mysl :(Zawsze cos nigdy nie moze byc normalnie jak u innych :/popier*** wszystko .Dobra ide bo juz "gosc " lezie a ja nie mam ochoty ogladac "goscia " bo za czesto :(

Dziewczyny myslicie tak na powaznie ze to co gin gada ze naprawde czuje dziecka wlosy to prawda ? miala moza ktoras z was cos podobnego ? czy to tylko jakies glupie gadtki mojej gin ? co wyo tym sadzicie ? co byscie zrobily na miom miejscu ?normalnie sama bym sie zbadala ale jakos nie mam odwagi bo cos narobie i potem bedzie :/ Co mam robiccccccccc noooooooooooooooooo???POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYY:/a tego mojego M to moze do ktorejs z was podesle tak zeby go wychowac :/

Nie wydaje mi się, aby ona czuła włoski, skoro nawet pęcherz płodowy nie został przebity :crazy: U mnie położne mówiły o włoskach na samym finiszu porodu, że główka już jest bardzo nisko i czuje włoski.

Hej kobitki:-D

Dziś miałam zabiegany dzień, ale jak nie ma śniegu i jest w miarę ciepło to mogę latać i załatwiać sprawy:biggrin2:
Byłam w przychodni po skierowanie na mam nadzieję ostatnie kłucie i analizy...tylko na przeciwciała anty D (to już 3 razy, jak mam je robić - wy też tyle razy???) mi nie dała skierowania, bo stwierdziła, że rodzinny chyba nie ma do tego uprawnień:angry::angry::angry:no to chyba za to będę musiała zapłacić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i wykorzystałam okazję, że w poniedziałek pójdę na badania to od razu na poniedziałek zapisałam się do fryzjera:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:, bo wyglądam tak, że wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(

a my się dziś też już wkurzyliśmy....telefon męża raz działa raz nie....rano udało mu się zadzwonić, a teraz już nie....jakaś blokada połączeń się pojawiła...ani smsa, ani rozmowy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry: sprzedawca twierdzi, że albo coś w ustawieniach operatora albo telefon do serwisu trzeba....ale najpierw trzeba przełożyć kartę, żeby ustalić przyczynę...a do tego potrzebny jest mój telefon:wściekła/y:, czyli dopiero coś się okaże jak mąż wróci z pracy:wściekła/y:....i jak tu w razie czego być w stałym kontakcie??:crazy::crazy:

A na dodatek w kolejce do kasy w sklepie, jakiś bezczelny dziadek na siłę się wepchnął tu przede mną...mimo, że praktycznie już wykładałam zakupy na taśmę....no co za ......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok:i jeszcze udaje, że nic nie widzi, że nic się nie dzieje...:angry::angry::angry::crazy::crazy::crazy::crazy:

Widzę, że nie ma nowo rozpakowanych:rofl2::laugh2:

Dziewczyny myslicie tak na powaznie ze to co gin gada ze naprawde czuje dziecka wlosy to prawda ? miala moza ktoras z was cos podobnego ? czy to tylko jakies glupie gadtki mojej gin ? co wyo tym sadzicie ? co byscie zrobily na miom miejscu ?normalnie sama bym sie zbadala ale jakos nie mam odwagi bo cos narobie i potem bedzie :/ Co mam robiccccccccc noooooooooooooooooo???POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYY:/a tego mojego M to moze do ktorejs z was podesle tak zeby go wychowac :/

Kamikaa, chyba jesteśmy w podobnej sytuacji, ja mam termin na 12.03. u mnie tez rozwarcie na 2,5 cm, brak szyjki, a 9 dni temu podczas badania lekarka mówiła, że dotyka główki dziecka palcem :szok: ( o włosach nic nie wspominała i chyba bym nawet nie uwierzyła, przecież- tak jak piszą dziewczyny-dziecko znajduje się w pęcherzu płodowym...)

Ja też czuję, że główka jest bardzo niziutko, nisko też czuję ruchy (dosłownie prawie w pachwinach), ale nikt nie chciał wywoływać porodu wcześniej, po prostu czekamy na rozwój sytuacji. Dziwna ta Twoja gin, że chciała Ci wywoływać poród jeszcze przed ukończeniem 37 tc (bo tak było ostatnio, prawda?), przecież nie wiadomo nawet, czy mała jest donoszona.

Twój M. ma chyba rację, że sprzeciwia się ingerencji lekarki i wcześniejszemu wywołaniu porodu. Bo przecież po co się tak spieszyć? Mamy jeszcze 2 tygodnie, może zrelaksuj się, wyluzuj i spokojnie poczekać, aż córcia sama zechce wyjść... ;-)

To mnie chyba też czeka takie wyzwanie. Ja też się urodziałam mierząc 60 cm a teraz gin prorokuje dużego dzieciaczka w 37 tc i 2 dn juz miał podobno 3605. Ale odrazu powiedział ż eon zaleca cc ale się jeszcze zobaczy....

Spróbuje pomóc ci z tym suwaczkiem. Wchodzisz tutaj na nasze suwaczki.com (albo gdzieś indziej jeśli wolisz) Wzbierasz z lewej rodzaj suwaczka np termin porodu i ciąża. Robisz wszystko wg kroków i na koniec klikaszw stwórz suwaczek. Wyświetlą ci się takie rózne adresy, skopiuj w całości pierwszy ( bodajże BB code) - jest opisany ze do używania na wszelkich forch. Następnie wchodzisz do siebie na profil. Klikasz w dostosuj profil. Z lewej strony wybierasz edytuj sygnaturę i w te wolne miejsce wklej to co poprzednio skopiowałaś. Na dole możesz wybrać opcje podglądu - zobaczysz czy dobrze wyświetla. Jeśli tak zapisz. Mam nadzieje ze tym razem ci się uda :tak:
Bardzo Ci dziekuję. Właśnie próbowałam to zrobić tak jak mówiłaś i wiesz co ja tak robiłam wcześniej. Zobaczymy co z tego wyjdzie. jak sie nie uda to trudno.
Pozdrawiam

Hej!
Nie przejmuj się , mój P jest 2 tygodnie na zwolnieniu na mnie ale złapał zapalenie górnych dróg oddechowych i siedzi tylko w salonie a ja z 2 dzieciaczków...:-( No mam kryzysy!!!
Moja niunia ma 2 rożki...sa super i kocyki sie nie umywają...jeszcze pewnie z miesiąc i będa przy małe ale teraz ich używam!!
Byłam na patronażu i pani nie raczyła nawet małej obejrzeć bo niby za zimno...porażka!

A co to jest patronaż? heh.. Wiecie co? Chyba zaczyna sie pokazywać mój brak doświadczenia..

reklama
Do góry