reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie
ja wczoraj mialam fatalny dzien dzisiaj troszke lepiej ale rewelacyjnie to nie jest
bylam wczoraj u lekarz no i moja szyjka ma juz tylko 0,5 cm i pojawilo sie rozwarcie ok 1 cm
a wczoraj mnie tak strasznie wszystko bolalo i brzuch z dolu i plecy najgorzej w krzyzach zawsze mnie tak bolą w pierwszy dzien okresu ale to wczoraj to kilka razy gorzej bolalo dzis juz troche mniej boli
wczoraj pozno wieczorem tak gdzien przed 23 dostalam biegunki i kilka razy mnie tak porządnie przeczyscilo ale juz mi przeszlo o 5 rano sie obudzilam troche bolal mnie zolądek wiec wypilam sobie rumianku i tak pije ten rumianek i jest lepiej ale jakas taka slaba sie czuje, nie mam pojecia co mi moglo zaszkodzic moze surowka z kapusty kiszonej bo wczoraj sobie kupilam i moze byla jakas nie swieza
Patinka ja mam podobnie jak ty na prawym boku jak sie poloze to brzuch sie napina boli i fatalnie sie zaczynam czuc a na lewym jest ok, zastanawialam sie wlasnie od czego to zalezy, ale moj malusze wlasnie bardzi na prawą strone jest ulozony wiec moze mu wtedy za ciasno i sie probuje wydostac i stad te bole
ide dalej lezakowac
milego dnia
Ja też coś czuje że jak pójde do gina tego 3 marca to już jakies rozwarcie bedzie bo czuje sie "coś" się tak dzieje. Mój Franek też ułozony jest na prawej stronie głownie i też myślałam o tym że jest mu nie wygodnie i chce wyjść i dlatego te bóle.
A ja puchne...kurcze stopy mi puchną jak nigdy i dłonie też. Tzn mam jeszcze kostki widoczne bo nie jest tak strasznie że nic nie widać ale ahh jakos mi tak dziwniee...i stawy mnie bola..:-( chyba sie kimne pól godzinki a później jakas kawusie wypije.
Spokojnego dnia Kochane!

reklama
Cześć brzucholki:-)

Co tu się dzieje od rana??:szok:

koza zamierza rodzić? No to ładnie:-)

Co do rozwarcia na palec, to nam ostatnio położna mówiła, że to centymetr. I to nie jest zależne od grubości palca, tylko to taka umowna nazwa;-) Taki "slang":-D
Kiedyś przecież się używało "łokci" i "stóp";-)

I mi też w brzuchu nie raz bulgocze i to straszne. Ale to tak od początku ciąży. Jakby w kanalizacji;-):-D

Hejka,
U nas nocka ciezka, rwa kulszowa i bol bioder :zawstydzona/y: Ale chyba sama sobie jestem winna, bo za duzo sie wczoraj narobilam :eek:

Agniesiak daj znac co i jak :sorry:
Koza wytrzymaj do srody po obronie!!! :-D
No to ladnie jak Mcgosia przepowiada porody :-D Mi mowila, ze przenosze, a ja musze urodzic w terminie!!! :-p

Dzis popoludniu do gina, znow mam stresa :sorry:

A dzis zaczelismy 37tc :-):-):-)

Witam w ten piękny niedzielny dzionek.
Ja z rana już rzyganko zliczyłam - znowu mnie mdłości męczą...:-(

Nadrobiłam Was :)

Owlrene i Moniazuber
-gratuluję dzieciaczków:-)
Agniesiak85- trzymam kciuki za zdrówko!!! Oby nie dopadło cię to świństwo!

Koza -jak się trzymasz to się odezwij koniecznie!!

Chyba zaraz też się na spacerek wybiorę:))

Witam niedzielnie!
Ładna pogoda słoneczko świeci nic tylko wyruszyć na spacer:tak::tak::tak:
Nocka całkiem spokojna ale wstałam zapuchnięta nogi jak dwa kołki kostek brak a kolana ledwo widoczne:no::no::no:
Zmierzyłam sobie ciśnienie i ma 133 na 88 więc chyba dobre,we środę wizyta u gin zobaczymy czy pojawiło się rozwarcie?
Zazdroszczę dziewczynom co już mają dzieciaczki przy boku ja też chcę!!!!!!!!!!!

Witam i ja!
Co tu zagladam to kolejna na porodówce;-) Może bedziemy obstawiac zakłady, która następna:-p:-D
A wogole to teraz sie zorientowałam, ze córeczka moja i Kozy bedzie miala tak samo na imię:tak::-)

Ja leze plackiem....jak wstaje to brzuch sie spina i brązowe gluty lecą ze mnie....a Hanka tak uciska na dół, że mam odruch zaciskania nóg i łapania główki:eek:

Piekna pogoda...ja tez chce na spacerek, ale co najwyżej to sobie okno moge otworzyc w sypialni:eek:

Mąż naleśniki zrobil na śniadanie, do łóżka podał, grochówkę na obiad gotuje....teraz pojechał z Ignasiem na basen....
wiec to lezenie ma dobre strony, ale niestety ja czuję sie jak więzień!!

Milej niedzieli Wam życzę!

hej

a mnie dzis od rana glowa boli

no i zaczelam 40-ty tydzien ciazy, jak to zlecialo :)
piszecie ze klucie oznacza skracajaca sie szyjke... tylko kurna dlaczego nie u mnie .... mnie kluje od polowy ciazy i nic mi sie nie skraca :crazy:
wiecie ja to sie tak naprawde zastanawiam czy ja nie zlapalam jakiejs blokady na ten porod, chcialabym juz urodzic bo to najwyzszy czas i chcialabym zeby dzidzia byla juz cala i zdrowa z nami ale jakos tak jak mam byc szczera to nie teskno mi specjalnie do nieprzespanych nocy, do uwiazania w domu, do karmienia piersia i do wszelkich dolegliwosci pologowych. Poza tym Bartosz tez taki absorbujacy ostatnio ze nie mam czasu myslec.
W czwartek jeszcze urodziny Bartka musze zrobic zreszta.

Ide sie chyba polozyc bo mnie naprawde ta glowa coraz bardziej boli, a Bartek z tata poszli na spacer wiec musze wykorzystac :)

Milej niedzieli.

Adelina .. przez zdjęcie Twojego syna mam mały problem w domu :-D:-D:-D

Moja Amelia , jak zobaczyła mówi ze to jej narzeczony, i codziennie każe mi pokazywac zdjecie jej wybranka hahaha:-D:-D:-D

O jaaa..:-D Powiedz Amelce ze ten świrus jest niegrzeczny czasami i nie słucha mamy ( wlasnie teraz);-)
No ale gust w końcu nie najgorszy:-D a Amelia to też sliczne imie:-) Tak to sie zaczyna własnie..ja sobie nie wyobrażam w przyszłości problemów sercowych moich dzieci:sorry:

Moj Syn wczoraj w sklepie podszedl do takiej jeszcze mniejszej od niego dziewczynki podal raczke i mowi " Jestem Bartus " :-):-)
A on ma dopiero 2 lata wiec co bedzie za pare lat... ;-)

A wychodzac z tego sklepu stwierdzil " fajnie bylo" :-)

reklama
Ma ktos wiesci od Agniesiak85????????? Kurcze - choleostaza to nie przelewki :no: ale moze to jednak nie to...

no a koza???? rodzi, czy nie rodzi???? :szok: PRzeciez miala z Hanka umowe i co??? Hanka juz lamie zasady??? :-p

Ja pochodzilam sama po centrum handlowym ale jzu mialam stracha jak sie schylalam ze mi nagle moga wody odejsc :eek::eek: to by dopiero bylo... :szok:
Ale nie mam zamairu sie poddawac tej psychozie - mcgosia - mi prosze nic nie wrozyc :-p:-p:-p:-p
Mam zamiar byc marcowka i juz :rofl2:

milego popoludnia zycze i zadnych naglych porodow :laugh2:

Do góry