reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja też miałam co miesiąc, w do lekarza idę w środę, sama chciałabym mieć częściej wizyty ale coś tego nie zapowiada. jeju mój maluszek jasiu ma czkawkę diabelną :)

reklama
Jestem juz po wizycie i za dobrych wiesci nie mam.Mały jak na ten tydz ma 1902g takze za duze nie jest.Otóż skróciła mi sie szyjka jest krótka nieiwem dokładnie ile,mały sie szybko pcha na świat mam lezec 2tyg czopu juz niemam wyleciał mi całkiem,wizyta za dwa tyg jak dalej szyjka bedzie sie skracac to do szpitala na kilka dni pod kroplówke tam dadzą małemu coś na rozwój płucek.Musze wytrzymac do 37tyg,a moze sie zdarzyc tak ze synek moze chciec wyjsc za dwa tyg.Na bóle dostałam scopolan 4razy dziennie po jednej.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze szyjka skracac sie nie bedzie.Jestem smutna,ale musze dac rade.Ide sie wykąpac i opocząc przed filmami.Buziaki na dobranoc:-)

madzia, jejku - dasz radę, wytrzymacie
oszczędzaj się i leż, leż, jeszcze raz leż - będzie dobrze, trzymam kciuki
hmm..czyli to jednak był czop u ciebie?

Tabasia - ja tez chciałam bardzo normalnie rodzić, a tez czeka mnie cesarka. Niestety na to nic nie poradzimy. Czasem trzeba zacisnąć zęby i się przemęczyć niz podjąć takie ryzyko. A ja te skurcze co mam już jakieś 2 tygodnie (dośc regularne i całkiem porządne), to jakoś one nie sa dla mnie bardzo bolesne, ani nic, i podobno jak mam takie skurcze to znaczy, ze dobrze by mi się rodziło naturalnie. Jednak nie podejmę takiego ryzyka.

Milkshake - to podobno hormony.

Dziewczyny, Wy dopiero zaczynacie pisac o tych bólach krocza, pachwin, spojenia... A jak ja pisałam o tym w połowie listopada, to nikt nie wiedział o co mi chodzi :-D
A mnie trzyma od tamtej pory :-D

Madzia84 odpoczywaj jak najwiecej...bedzie dobrze! I pamietaj ze nawet jak synuś postaanowi przyjsc na swiat wczesniej to i tak jest juz dużym bobaskiem i bedzie wszystko dobrze. Spakuj się, połóż i czekaj:tak:

Ja wlasnie z mezem kolyske skręciłam dla Malutkiej:-)

Mąż caly luty mi wyjeżdza wiec sie wlasnie umówiliśmy, ze w tym miesiącu jeszcze nie rodzę;-) Dopiero po 4 marca moge, zeby moc liczyc na to ze mąż nie bedzie w dalekiej podróży

Milej nocki i mam nadzieję, ze juz dzisiaj zadna z nas nie bedzie miala złych wiadomosci

Madzia trzymaj sie bidulko, z tym czopem to jestem w szoku, nie ma zartow! Ale musisz byc dobrej mysli!!!

Mag349 no Ty z tymi bolami i skurzami to juz troche chodzisz :szok:
A na ile dni przed terminem robi sie zazwyczaj cc? 10?

Patinka bedzie dobrze :blink:

madzia a jak dokładnie u ciebie wyglądało to wychodzenie czopa? miałaś tak odrazu? czy powoli? czy było to z krwią czy jak? jeśli będziesz miała ochotę napisz.

Patinka - kochanie trzymaj sie dzielnie!!!!!!!

nareszcie wieczor!!
K robi zapiekanki na kolacje ;-):tak::tak:

no nic....musze chyba jakies menu ulozyc jak tesciowej nie bedzie na jakies szybkie obiadki :-D :)

Kochane moje ja znikam
najwyzej pozniej wpadne zajrzec czy Patinka nic nie pisała :)
Do jutra i slodkich snow:-)

reklama
Madzia trzymaj sie bidulko, z tym czopem to jestem w szoku, nie ma zartow! Ale musisz byc dobrej mysli!!!

Mag349 no Ty z tymi bolami i skurzami to juz troche chodzisz :szok:
A na ile dni przed terminem robi sie zazwyczaj cc? 10?

Patinka bedzie dobrze :blink:

To zależy od szpitala i od lekarza. Niektórzy ustalają datę na 2 tyg. wcześniej, a inni każą czekać do normalnego porodu i dopiero rozwiązują.

Madzia
trzymaj się - bez czopa można pochodzić, tylko teraz musisz leżeć i dbać o to, zeby się szyjka już nie skracała.

Do góry