reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Patinka leżene jest najlepsze tak mowi mi położna. Ja też leżę od 2 tygodni i widzę poprawę. Mi takie bóle zwiastowały rozwarcie na palec. też biorę Relanium no-spe i magnez. Wstawaj tylko na siusiu i czekaj na wizytę. Jak się nie poprawi to na IP.

reklama
oj tak po naszych wpisach widać, że to już tuż tuż... :tak: same bóle, rozwarcia i inne objawy.

Ewcia dobrze, że wsio ok....
a ja nie umiem spać na lewym boku, tak mi serce kołacze, że nie daje rady. Wogóle czasem mam takie wrażenie jakbym nie umiała normlanie wziąć powietrza. Jakbym miała się udusić... ehh i do tego to kołatanie.... nie wiem co to jest :baffled:

wśrod moich znajomych to już kolej na mnie... kumpela co miała rodzić w połowie lutego właśnie urodziła... :shocked2:oj oj

effaa mam to samo tez mam straszne skurcze w nogach i mam wrażenie ze mi całe nogi puchną i zaraz je rozsadzi ale to tylko takie wrażenie...
do tego dzis strasznie mnie coś kłuje w brzuszku...
dziewczyny a mam pytanie co ile teraz chodzicie do lekarza? bo ja mam wizyty co 2 tyg...a podobno pod koniec powinno sie chodzic juz co tydzien...

polski lek to chyba Aspargin ale teraz nie wiem dokładnie, bo tam chyba jest potas.... :dry: mi lekarz właśnie to zalecił na kurcze nóg + magnez

Patinka leżene jest najlepsze tak mowi mi położna. Ja też leżę od 2 tygodni i widzę poprawę. Mi takie bóle zwiastowały rozwarcie na palec. też biorę Relanium no-spe i magnez. Wstawaj tylko na siusiu i czekaj na wizytę. Jak się nie poprawi to na IP.
no widze efekty. Pojde do niego rano. Niech mnie zbada czy na dole wsio ok. Jak sie nic nie skróciło ani nie rozwarło to bede lezec dalej i nic nie robic. kurcze jeszcze 3 tyg!!

jak ten czas szybko leci. Juz dobijamy do brzegu powoli:)) Tyle za nami a ile radochy przed ho ho :)) :))
Pod koniec marca wieszosc z nas bedzie sie chwaliła swoim dzieciaczkiem :)

effaa mam to samo tez mam straszne skurcze w nogach i mam wrażenie ze mi całe nogi puchną i zaraz je rozsadzi ale to tylko takie wrażenie...
do tego dzis strasznie mnie coś kłuje w brzuszku...
dziewczyny a mam pytanie co ile teraz chodzicie do lekarza? bo ja mam wizyty co 2 tyg...a podobno pod koniec powinno sie chodzic juz co tydzien...

ja poki co chodzilam co miesiac. w czwartek mam wizyte i sama jestem ciekawa kiedy bedzie nastepna.

jej dziewczyny przestańcie o tych bólach, bo ja właśnie miałam do was w tej sprawie pisać - tak strasznie mnie boli spojenie łonowe i wnętrze ud, ze łazić nie mogę
do tego dzisiaj Szymek nie daje mi żyć, jeszcze nigdy się tak nie rozpychał:dry:

no i brzuch jak na okres mnie boli

ja już sama nie wiem czy to normalne na tym etapie ciązy, czy dziecko sie już szykuje - a wizyta dopiero w poniedziałek:dry::dry::dry:

na pocieszenie zjadłam lody bakaliowe z bananem i sosem czekoladowm -stanowczo będę wielorybem:zawstydzona/y::baffled:

No i dziewczyny czeka mnie szpital. Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział ze tutaj już prawdopdobnie tylko kroplowka pomoze. Jestem załamana!! Mam jeszcze siebie poobserwować i jakby coś dzisiaj lub jutro stawić sie na IP. Dzisiaj jak M wróci z pracy to sie spakuje. Jestem juz tym zmęczona...:-:)-:)-:)-( W sobote mój tata ma 50 urodziny i w knajpie jest impreza itd...ahh jejku mam juz troche dość :-(

kochana trzymaj się mocno, przykro stracić taka imprezę, ale może akurat będzie lepiej...:tak:

reklama
Oszczedzajmy się w takim razie i będzie dobrze!! Ja sie tylko obawiam, ze to łożysko moze się odkleić....

A po tej cesarce ja też się boję, że będzie boleć długo....po pierwszym porodzie wstałam po 15 min od porodu i nic mi nie bylo(nie pękłam, nie cieli mnie, nie mialam żadnych szwów) No ale wiele kobiet by się z nami zamienilo bez wahania, zeby miec cesarkę a nie męczyć się naturalie;-)
Igi nie wkrecajmy sie i nie czytajmy za duzo, bo oszalejemy! :no: Ja juz mam dosc...
Mam dola i smutno mi, ze najprawdopodobniej nie bede mogla urodzic naturalnie.
Ale tak zle i tak niedobrze, te co by chcialy cc nie moga i na odwrot. Echhh zycie :sorry2: Ale Tobie sie nie dziwie, ze nie chcesz cc, bo masz porownanie z pierszym porodem, to chyba jeszcze gorzej niz ja, bo ja nie wiem co mnie czeka.
Mi ginka powiedziala, ze niskie ma mala sznse, zeby sie odkleic, wiec glowka do gory ;-)
Wiem, ze musze przystopowac ze wszystkim, ale mi ciezko, bo do tej pory naprawde sie nie oszczedzalam, chyba nie docieralo do mnie co mi grozi :zawstydzona/y:
Teraz juz robie mniej i dzis zaczelam macierzynski :tak:

Ewcia super, ze wszystko dobrze z Toba i Malutka :-)

Patinka bidulko, trzymaj tego Franka w brzuchu jeszcze troszke :blink:

Milkshake tez miewam takie kolatania, ale wszystko ok, cisnienie w normie. Moze juz dzieciaki nam na wszystko uciskaja i tak sie wlasnie robi...

Musze sie pochwalic, ze poprasowalam dzis pierwsza ture i mam dosc :shocked2:
A byly tam tylko pieluchy, posciel i kilka ubranek.
A mam jeszcze 10 pralek do puszczenia :szok:
Prasowalam oczywiscie na siedzaco :tak:
Nie wiem jak sie ze wszystkim wyrobie :zawstydzona/y:

A z cycuchow mi leci od jakiegos 20tc :-D Czasem wiecej, czasem tylko kropelka, czasem jeden, dwa dni nic...

Do góry