reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam

Ja jestem dzis po kolejnej wizycie u lekarza maluszek ma 5,3 mm i bije mu serduszko :) dostałam skierowanie na badania za tydzien w poniedzialek idę i mnie pewno pokłują tego nie lubie :(

reklama
No prosze jak nas ładnie przybywa:-DWitam nowe mamy:tak::-)
Ja się troszkę nadziębiłam niestety.. ale szybko sie wykuruję i będzie dobrze. Mdłości mnie męczą nad ranem i koło wieczora.
Jutro już ide do pracy... tak mi sie nie chce... ale byle do piątku;-)potem pare dni wolnego:-)
Zmykam do łóżeczka bo się nie wyśpię;-) DObranoc marcóweczki:-D

Mamy bliźniakowych fasolinek, czy lekarz też zalecił Wam usg genetyczne wcześniej, a nie 11-13 tydzień?

ja nie bliźniakowa mama (tzn. oby nie :-p) ale wydaje mi się, że taka podwójna ciąża traktowana jest na specjalnych zasadach :tak: pewnie dlatego wcześniej.

dostałam list ze szpitala i mam się stawić na PIERWSZE USG w połowie września!! :szok: toż to już 14 tydzień będzie!! :szok:

Witam marcóweczki :) Jak nocka minęła ? :) u mnie nie najlepiej, zanim się położyłam męczyły mnie mdłości, nie mogłam spać, więc wstałam o godzinie 23 i zjadłam kanapeczkę, później przyszedł mąż i zjadłam loda :zawstydzona/y: o godzinie 23 :angry: co zrobić takie uroki ciąży, najgorsze jest to, że później jeszcze gorzej się czułam, ale jak już usnęłam było dobrze :) Dawidek zbudził mnie o 7 i łobuzuje :) Miłego dnia życzę!

Dzieńdoberek!
U mnie nocka też nie zafajnie:-( Wczoraj wzięłam dwie nospy i nadal pobolewał mnie brzuch więc nie mogłam zasnąć, bo nie dość że to dyskomfort to jeszcze ciągle się tym stresuję. No i od rana tak samo. A sen miałam z tego wszystkiego okropny, że byłam na wizycie u gin i mi powiedział, że właśnie ronię:-(
Chciałabym pójść do lekarza, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok. ale nie chcę wyjść na jakąś przewrażliwioną histeryczkę. Zresztą dostać się do mojego gin to też przynajmniej ze 2 tyg się czeka masakra..

AsiaKC masz taki sam termin jak ja :) :-)

co do spodni to wczoraj bylam z mama w sklepie odziezowym i byla wyprzedaz. kupilam sobie 2 pary jeansow i jedne materialowe spodenki w kancik i dresiki. Wszystko z guma. naprawde wygodne. :-) i zaplacilam... sluchajcie 180 złotych :) :-)

Karolcia to tak jak ja. wieczorem bylo mi niedobrze, musialam cos zjesc o 23, a dzisiaj rano powtorka.. tylko ze juz po jedzeniu. ojjj.. jak ja tego nie lubie... :baffled:

witam!
Ja termin pierwszej wizyty mam dopiero w piatek, troche sie wkurzam bo tu wiekszość już coś nieco wie o swoich dzieciaczkach :| , wczoraj była masakra, leżałam cały dzień w łóżku, zebrałam siły ok 16 żeby odebrać córke z przedszkola, mam nadzieje że historia sie nie powtórzy i nie bede pierwsze 4 miesiące leżeć nieprzytomna w łóżku. Na szczęście nadzieja jest, dziś jest o niebo lepiej :)

reklama
Dzięki za miłe powitanie mam nadzieję że Groszek da szansę mi się tu zadomowić...
MoniSkaBe - widziałam że na liście z naszym terminem to kilka mam jest.
Ja mam za sobą już usg (2 tyg temu) na którym był 13mm pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Dziś idę do przychodni szpitalnej do mojego gina po skierowanie na badania - przynajmniej te mam bezpłatnie dzięki temu.
Może mi się uda namówić go na usg?
Bo głównym uczuciem od testowania jest u mnie stres i lęk o utrzymanie ciąży. Mam za sobą niestety poronienie i zagrożoną ciążę więc teraz różne myśli mi po głowie krążą :-(
Chwilowo robię co mogę - staram się nie przemęczać i biorę duphaston i folik oczywiście.
W tej chwili siedzę na głodniaka i czekam do 10 na wizytę, bo chcę badania z krwi zrobić dzisiaj a tylko mocz jutro.

Do góry