reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

:-D:-D:-D Ale sie zamotalam :-D
Dzieki.
Nigdy z tego nie korzystalam to dlatego :zawstydzona/y:

Tantum rosa jest naprawde super, ja polecam rowniez, za kazdym razem jak idziecie do kibelka na siusiu zabrac ze soba sloiczek z woda i polewac w trakcie...siuski pieka okropnie:-(przynajmniej na poczatku jak wszystko swieze i do tego po szyciu.

Izula wszystkiego najlepszeg na Nowej Drodze Zycia, ogromu milosci i duzej, szczesliwej rodzinki!

reklama
my wizyte mamy w środe
nie jest jakoś ekstra ale dajemy rade nie wiem czy nie trzeba będzie zwiększyć nam dawki fenoterolu zobaczymy póki co radość że jestem w doku bo bez odwiedzin masakra w szpitalu:no::no::no:

Rybka swietna wiadomosc :-):-):-)
Juz nieduzo zostalo, musi byc dobrze :tak:

Tantum rosa jest naprawde super, ja polecam rowniez, za kazdym razem jak idziecie do kibelka na siusiu zabrac ze soba sloiczek z woda i polewac w trakcie...siuski pieka okropnie:-(przynajmniej na poczatku jak wszystko swieze i do tego po szyciu.
Dzieki za rade :happy2: No trzeba powolutku sie zaczac przygotowywac do tego wszystkiego. Ja wole sie dowiedziec od Was wszystkiego, niz od siostry M :-D:-D:-D
Ja to chyba bede miec taka traume, ze nie bede do kibelka w ogole chodzic :szok:

A czemu masz Pessar ??

Już kiedyś pisalam.
Za szybko po zabiegu elektrokonizacji szyjki macicy zaszliśmy w ciąże i szyjka nie zdążyła się pożadanie zagoić wobec czego od początku było wiadomo, że będę miała albo szew, albo pessar i niestety teraz nadszedł czas, że trzeba było zakładać.
Mam miękką szyjkę i szybko mi się skraca (w ciągu 2 tyg z 34mm na 22mm).

ja juz powoli pranie robie codziennie jedno i moze w tydzien sie wyrobie z ciuszkami dla małego i potem poprasowac wszystko i juz sobie przyszykuje...czekam tylko na wizytke w poniedzialek i jak wszystko bedzie ok to zaczne...bo ...boje sie.,....ja to bym chciala do 34 wytrzymac chociaz...po tym ostatnim co mi powiedziala to mam staracha niezłego

Zdaje mi się, że lekarz zalecił Ci leżenie...
Ja tam leże i nie ryzykuję, że przed czasem wylądujemy na porodówce.
Byle do 34 tygodnia...

sylviontko - a co to znaczy za szybko? Bo ja też miałam, ale mnie nie mówili ze jest jakis minimalny termin żeby odczekac po zabiegu. Jedyne co powiedzieli to że nie wiadomo czy będzie się dało rodzić naturalnie, bo to zależy jak sie będzie szyjka zachowywać, ze nie wiadomo czy będzie odpowiednio elastyczna. Dowiem sie w trakcie jak rodzimy :dry:

sylviontko - a co to znaczy za szybko? Bo ja też miałam, ale mnie nie mówili ze jest jakis minimalny termin żeby odczekac po zabiegu. Jedyne co powiedzieli to że nie wiadomo czy będzie się dało rodzić naturalnie, bo to zależy jak sie będzie szyjka zachowywać, ze nie wiadomo czy będzie odpowiednio elastyczna. Dowiem sie w trakcie jak rodzimy :dry:

Po sześciu tygodniach przymusowej abstynencji, a miało być conajmniej pół roku.
Jeszcze do tego dochodzi to, że wycięcie było niedoszczętne. Ostatnio, jak byłam u lekarki od szyjki na kolposkopii(chyba w listopadzie) powiedziała,że moja szyjka jest rozpulchniona i już zalecenia do leżaenia.
Mi moja lekarka powiedziała, że po zabiegu nie ma przeciwwskazan do naturalnego porodu, inni ginekolodzy u których byłam mówili to samo.
Ale masz racje, wszystko okaże się w trakcie.
A Ty po jakim czasie po zabiegu zaszłaś w ciąże?

reklama
Rybko nareszcie w domku jesteś!Wytrzymajcie jeszcze troszke!! Ile razy dziennie biezesz i po ile Fenoterol? Mi dzisiaj zas serduszko wariuje troszke. We wtorek ide na kontrole powiem mu zeby może Isoptin mi przepisał bo jakoś trzeba chronić nasze serduszka. Ja biore 8 razy 1/2 tabl.

Do góry