reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć kochane!!!
Ja właśnie wróciłam od fryzjera. Nareszcie mam jakiś porządny kolorek na głowie.
Jak już umalowałam włosy i moja fryzjerka miała mi je suszyć to wysiadły korki i nie było prądu, w związku z tym zamówiła mi taksówkę i jeszcze zapłaciła za nią, a oprócz tego jeszcze opatuliła mi głowę w ręcznik żebym się nie przeziębiła, wyglądałam jak jakiś talib z tym skręconym ręcznikiem i chustką na głowie:-D, śmiałyśmy się że taksówkarz mnie nie wpuści do samochodu bo będzie się bał że to napad terrorystyczny, bo mój brzuch pod kurtką wyglądał jak bym miała tam bombę no i to okrycie głowy mówiło samo za siebie:-D.
Dobra kochane spadam do sklepu. Później do was jeszcze zajrzę.

reklama
burza - dobre :-D
moniSkaBe - najważniejsze to karta ciąży i ewentualnie badania aktualne. Do szpitala cię na pewno przyjmą. A jak nie będą chcieli to niech ci napiszą ze odmawiaja przyjęcia kobiety w 7 miesiącu ciąży z powodu braku pieczątki w książeczce.. Tu to ironizuje, bo wiadomo - z nimi lepiej przed porodem zyc w zgodzie. Ale nam na szkole rodzenia i gin też powtarzali - o papierki sie nie martwcie. Na to jest czas żeby donieść (chyba nawet o miesiącu mówili)
A tak idąc za ciosem pytań - macie aktualne wyniki z grupą krwi? Bo mnie juz krzywo patrzyli jak przyniosłam swoje przy Filipku - na panieńskie nazwisko i trochę stare (chyba 10 lat miały). Nie robiły moze problemu, ale mówiły że powinny być aktualne. :confused:. Do tej pory nie zrobiłam, ale chyba sie zdecyduję i porobię od nowa

burza - dobre :-D
moniSkaBe - najważniejsze to karta ciąży i ewentualnie badania aktualne. Do szpitala cię na pewno przyjmą. A jak nie będą chcieli to niech ci napiszą ze odmawiaja przyjęcia kobiety w 7 miesiącu ciąży z powodu braku pieczątki w książeczce.. Tu to ironizuje, bo wiadomo - z nimi lepiej przed porodem zyc w zgodzie. Ale nam na szkole rodzenia i gin też powtarzali - o papierki sie nie martwcie. Na to jest czas żeby donieść (chyba nawet o miesiącu mówili)
A tak idąc za ciosem pytań - macie aktualne wyniki z grupą krwi? Bo mnie juz krzywo patrzyli jak przyniosłam swoje przy Filipku - na panieńskie nazwisko i trochę stare (chyba 10 lat miały). Nie robiły moze problemu, ale mówiły że powinny być aktualne. :confused:. Do tej pory nie zrobiłam, ale chyba sie zdecyduję i porobię od nowa
A wystarczy legitymacja wydawana w krwiodawstwie?

burza dobre hahaha

sylviontko oj niezle, dobrze ze pojechalas do szpitala, ale zapewne jezeli bedziesz lezec i brac leki do doczekasz do 40tc albo i jeszcze dluzej :-):sorry2:

Dziewczyny w styczniu zakaz rozpakowywania sie, od lutego mozemy zaczynac ale narazie kolej styczniowek i lutowek !!!:-)

Mnie ostatnio tez troche brzuch pobolewa i czasami mi twardnieje, ale z szyjka ok wiec takie uroki ciazy widocznie, oby styczen minal to juz bedzie luz.
Mialam jechac sobie pochodzic po sklepach i wyprzedazach ale chyba juz odpuszcze zeby sie przy okazji jakis skurczy nie nabawic :baffled:
mrozik_j ja mam wynik grupy krwi sprzed ponad dwoch lat , z pierwszej ciazy , ale gin mi sam powiedzial ze nie ma koniecznosci powtarzac bo przeciez grupa krwi sie nie zmienia

kurcze szukalam na zaknietym forum tel do niej ale nie ma:no: a chcialam sie zapytac co tam u niej czy ok wszystko... mniejmy nadzieje ze sie niedlugo odezwie i ze ez Stasiem wszystko ok i z mama takze:tak:

przywloklam sobie dzisiaj sukienke slubna do domu bo juz zaplacilam za wszystko dzisiaj :-) kurde wczoraj na badania poszlo 561 zl a dzisiaj za sukienke 1390:szok: cos czuje ze zacy tydzien bedzie z wylotem pieniedzy z portfela bbrrrr;-)

kurcze jakos nie moge od was sie uwolnic :-D tak sie przywiazalam do marcowek ze ach tylko jak wy zaczniecie rodzic to ja nie bede miala co tu szukac jak ja bede w ciazy a wy bedziecie pisac o karmieniu cycem albo czyms innym :-);-)
niech ta @ sie juz skonczy to zaczne te staranka i niech wyniki juz beda bo to najwazniejsze :tak:

milego dnia laseczki :tak:

reklama
Szczerz mówiąc to nie wiem, może lepiej mieć świerze żeby się nie trzepiali w ostatniej chwili.
Ja zrobiłam bo po Igorku to gdzieś mi się zawieruszyło.A bez tego ani rusz, tak mi powiedział mój lekarz.

Do góry