reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Molly Anna a macie juz imie? :happy2:

Ja jeszcze miesiac i zaczynam macierzynski! :-) Bede wtedy sprzatac, prac, prasowac, ukladac i kuuuupowac resztki, ktore beda potrzebne. Ale nie bedzie tego wiele na szczescie :-D
Na poczatek pewnie zaopatrzymy sie w pampersy, kupie 1-2 paczek newborn, a pozniej najwyzej M dokupi wieksze. Znajomi mi mowili, ze jak dzidzius byl juz starszy uzywali tanszych pieluch z Aldiego i byli zadowoleni. Pewnie tez sprobujemy. Ale to tak po pol roku raczej.
Dobra, ide pogadac z depilatorem :nerd:

Mloda Mamuska wszystkiego najlepszego na nowej drodze!!! :-)
Mag349 ja jak patrze na Twoj suwaczek, to mi krew mrozi w zylach :szok: 58 dni :szok: Ale leci :-D

Dzięki Tabasia ;-):tak:

Już na szczęście po wszystkim :-) A ja się tak stresowałam:-p Z małego przyjęcia dla najbliższych zrobiło się weselicho, z tego co wiem każdemu się podobało... hehe. I mimo, że 8my miesiąc to całą imprezę hulałam na parkiecie.. I nic mnie nie bolało, najlepsze :tak: A kościelny robimy na wielkanoc od razu z chrztem dzidźki :tak: Jak chcecie zobaczyc fotki to zapraszam na naszą-klasę:-p

No to ja mam miesiąc wcześniej termin :tak: Wolę się zabezpieczyć, bo to nigdy nic nie wiadomo, a w razie czego też nie będzie miał mi kto pomóc.
Zaczęłam kompletować ostatnio, po tym jak znajoma na innym forum urodziła w 35 tyg., choć nic nie zapowiedało wczesniejszego porodu. No, a mi się juz kończy 32 tydzień, więc lepiej dmuchac na zimne :-D
No właśnie, miesiąc to bardzo dużo! Szczerze, to chciałabym być na Twoim miejscu:-)
Co do urodzenia wcześniej, to wiadomo że wszystko się może zdarzyć, ale wolę nie dopuszczać do siebie myśli, że urodzę np miesiąc wcześniej. I tak cały czas drżę o tego bobasa...
A głównym powodem mojego wstrzymywania się z kupowaniem jest to, że pokój, w którym ma być dzidziuś jest na razie naszą sypialnią i musimy zrobić przemeblowanie:no:

Tabasia - będzie najprawdopodobniej Kubuś :-)

witam w 2010 :-)
teraz to juz zupełnie z górki :-)

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!! Życzy Młoda para :-p

Kochana, to tak 3 dni balowaliscie? ;-)
jeszcze raz gratulacje! :-)

słuchajcie, rano myślałam, że rodzę :szok: dostałam skurczy, nie były baaaardzo bolesne, no ale całkiem bezbolesne też nie :confused:
leżałam i czekałam co będzie dalej, ale po 5 takich odpuściło i teraz spokój :blink:
teraz też ok :zawstydzona/y: ale się zestresowałam :szok:

wczoraj było milutko, wypiłam 7upa z kroplą szampana ;-) tez bąbelki ;-)

co do pieluch, to mi kazali do szpitala 2 paczki wziąć, więc trzeba kupić ze 3 ;-) te najmniejsze pampersy :tak: albo może 2 paczki najmniejszych i potem juz te ciutke większe? :confused:
no i na razie tylko pampersy ew. huggiesy, na te tańsze sztywne przyjdzie pora ;-)

Mag349 ja jak patrze na Twoj suwaczek, to mi krew mrozi w zylach :szok: 58 dni :szok: Ale leci :-D

Kochana, a wiesz jak mi mrozi? :-D

Młoda Mamuśka - ja równiez wszystkiego najlepszego życzę. Super, ze zadowoleni jesteście :tak:

Molly_anna - możemy się zamienić, bo dla mnie to jakoś za szybko leci. Choć muszę przyznać, że jest mi już coraz ciężej: i oddychać i wykonywać niektóre czynności... A wdrapanie się na moje 4 piętro to dopiero wyczyn :-D Po tym to dopiero sapię jak parowóz :-D

Witam sie i ja w Nowym Roku,
u kolżanki ni siedziałam za długo, mało mi wbijała coś między żebra, a poza ttm muzyka chyba taka głośna jej się nie podobała:baffled:
a ja od rana jestem zestresowana, zawsze na sylwestra dajemy psu taki lek, bo on się bardzo bali petard, no i w tym roku zmniejszyłam mu dawkę, z racji z tego że już staruszek, no i co sie stało....nie może się bidulek podnieść do tej pory, na spacer nie ma jak z nim wyjść, jeju tak mi go szkoda strasznie, aż się popłakałam:-(

Młoda mamusia-gratulacje~!!! Wszytskiego słodkiego na nowej drodze!!!

ionka-nie zazdroszczę przeżyć porannych:shocked2:O kurcze, ty lwepiej sobie spokojnie poleż i nie prowokuj dzidziolka:tak:

molly_anna- witamy! Zaglądaj do nas i pisz tak często jak sie da:-)

mag349-ty faktycznie chyba najwczesniejszy z nas termin masz. Nie dziwiee się, że już pakujesz się na całego.

Ja w połowie stycznia albo pod koniec zamierzam zacząć prać ubranka i wszytsko układac w komodach. Może przez cały luty tak mocno sie nie zakurzą:dry: No i jeszcze zakup wózka nas czeka. Wczesniejszy poród nie wchodzi u mnie w grę, musze doczekać co najmn. 37 tyg. bo w tej klinice przyjmują dopiero w 37tc:szok:.Więc jeśli akcja zaczęłaby się np. w 36 tc to prewnie musiałabym wojowac zeby mnie przyjęli, zresztą jeszcze zapytam ichniego lekarza. Tak czy siak finalnie nie chciałabym trafic do państwowego szpitala bo chcę cc a tam mi nie zrobia na bank. Teraz jakis dziwny nacisk na porody SN a ja się na to nie piszę:wściekła/y:. Dlatego też do 37 tc nie ma prawa nic się wydarzyć! Oby!

reklama
Młoda mamusia-gratulacje~!!! Wszytskiego słodkiego na nowej drodze!!!
No to kupie 3 paczki tych najmniejszych moze jutro jeszcze bedzie promocja :)
Wlasnie skonczylam sprzatac gore :) i posciel z kolyski juz sie suszy :)
A w pralce juz sie bodziaki i koszulki piora :) cos mnie wzielo ale jak tak przemysle to zanim wyschnie zanim poprasuje to styczen zleci :-D a ze nie uzywamy suszarki bo duzo pradu ciagnie i szybko rzeczy sie niszcza i nie pachna to schnie na takim pajaku :)

Ach nie moge sie doczekac prasowania :)a ze uwielbiam prasowac to bede miec zajecie :)

Tak liczylam te wszystkie rzeczy to wcale tak duzo tego nie ma :/
50-56 z 15 bodziakow mam na krotki rekaw
50-56 z 10 bodziakow na dlugi rekaw
50-56 z 10 bluzeczek
50-56 z 10 kaftanikow
50-56 14 pajacykow
50-56 z 10 roznych spodenek
50-56 pare sweterkow ,dresy .bluzy i spiwor :)
ale jak pomysle ze dziecko trzeba tak 2-3 razy do dnia przebrac (tak mi znajome mowia ) to hmmmmm nie wiem czy bedzie wystarczajaco nie wiem czy nadaze prac :/
Rozmiarow 62-68 mam tez tak mniej wiecej tyle samo moze bluzeczek i spodni wiecej :) nie liczac tych wszystkich sukienek :) ale przecierz to nie na codzien .

ach zwariowac idzie jak czlowiek nie ma pojecia czego i ile .

Dobra wypije cappucino i sprzatam dol :)

Do góry