reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień dobry Mamuśki:-)
Jak się czujecie w Nowym Roku?
My z M o północy już spaliśmy,tyle,że fajerwerki mnie zbudziły:dry:
Próbowałam troszkę po bujać brzuszkiem w rytm muzyki ale dostałam po tym najprawdziwszego skurczu...chyba to nie był dobry pomysł:-(

reklama
Witam w Nowym Roku:-)
Posiedzieliśmy wczoraj do 1 . Puściliśmy śliczne fajerwerki, wypiłam łyczka szampana i tak minął Sylwester:-)
Zapomnialam :)
wczoraj chcialam kupic pampersy bo byla promocja ale nie wiem ktore to maja byc na poczatek ?:/
Jest tego tyle ze szok a ja jestem burak i dlatego pytam
Czy to maja byc te od 4kg do 6 chyba tam byly ?
Kolezanka mi poradzila zeby na poczatek kupowac orginalne pampersa :) a potem te najtansze z ALDI lub LIDLA sa niby najlepsze :)
Napiszcie mi prosze co tam ma pisac :)
Dzieki

Ja kupię takie 2- 5 pampersa lub 3-6 huggiess..Wydaje mi się, że te od 4 mogą być troszkę luźne.Moja siostra mówiła że nie warto kupować tych bardzo tanich bo bardzo słabo chłoną nawet najmniejszą ilość płynu. Ale może jak się jakieś tam znajdzie co będą dobre dla skórki to może? chyba to wszystko zależy od dzidziusia jak reaguje na daną firmę.:-)
Z pampersów czy huggisów są tak często różne przeceny czy promocje że wcale tak drożej nie wychodzi.

Zapomnialam :)
wczoraj chcialam kupic pampersy bo byla promocja ale nie wiem ktore to maja byc na poczatek ?:/
Jest tego tyle ze szok a ja jestem burak i dlatego pytam
Czy to maja byc te od 4kg do 6 chyba tam byly ?
Kolezanka mi poradzila zeby na poczatek kupowac orginalne pampersa :) a potem te najtansze z ALDI lub LIDLA sa niby najlepsze :)
Napiszcie mi prosze co tam ma pisac :)
Dzieki

Kochana ja mam dla krystianka pampersy te normalne duze paczki po 92 sztuki rozmiar 2, pozatym licz sie z tym ze dzidzia ci szybko przybiera i potem moga byc za male te calkiem malenkie. No i na poczatek to ja tez polecam Pampersy a potem to juz kupowalam huggiesy i pampersy na zamine, te lepsze pieluszki lepiej chlona siku i kupcie i nawet jezeli przez godzine nie poczujesz kupki i nie zmienisz dzidzi pieluszki to sie nic nie stanie bo kupka nie bedzie bezposrednio przylegac do pupci tylko sie wchlonie. sa tez takie pampersy ze specjalna siatecza tam w srodku na lepsze wchlanianie kupek. Lepiej nie ryzykowac ( takie moje zdanie ) na jakichs tam najtanszych pieluszkach bo skora na pupci jest naprawde baardzo delikatna u takich malenkich noworodkow. Dopiero teraz kiedy Sebus jest juz duzy i tak od kad skonczyl pol roku zaczelam uzywac innych i polecam Dada z biedronki sa tanie i dobre. No i Happy tez nie polecam za bardzo moj mial straszne odparzenia na pupci od tych pieluszek no ale kazde dziecko jest inne. Mozna sporobowac. Ale na poczatek najlepsze pampersy.
Ufff ale sie napisałam hehe:-D

No własnie ja też mam zamiar próbować tańszych pieluszek, ale nie na takim maluchu.
I właśnie dlatego, ze tak szybko rośnie Maluch, a poza tym nie wiadomo jaki się urodzi, to na początek kupiłam tylko małą paczkę tych najmniejszych papmpersów :tak:

Jejku, Wy już pieluchy kupujecie?:-)
Ja nie mam dosłownie nic oprócz śpioszków itp, kocyka i fotelika samochodowego:-)
Planuję zacząć wielkie kupowanie początkiem lutego.
No, ale Wy już w bardziej zaawansowanej ciąży jesteście. Ja mam termin dopiero na 28 marca - chyba jedna z niewielu tak późno.
Zazdroszczę Wam, że mniej czasu Wam zostało. Mnie się ta ciąża strasznie dłuży:sorry2:

Tabasia, owszem:-) Będziemy mieć syneczka:-)

no wlasnie lepiej nie eksperymentowac, bo potem jak jest odparzona pupcia pediatrzy przewaznie zalecaja aby dawac dziecku tetrowe:baffled: a to dopiero problem hehe :)

czaje sie zeby kupic cos malemu na allegro ale niewiem co jeszcze :) chyba zaczne od komody bo mam tyle ciuchow dla malego ze mi sie nie mieszcz w komodzie:-D

Ja nie mam dosłownie nic oprócz śpioszków itp, kocyka i fotelika samochodowego:-)
No, ale Wy już w bardziej zaawansowanej ciąży jesteście. Ja mam termin dopiero na 28 marca - chyba jedna z niewielu tak późno.
Zazdroszczę Wam, że mniej czasu Wam zostało. Mnie się ta ciąża strasznie dłuży:sorry2:

ja mam na 26 / 27 i juz komletuje... lepiej dmuchac na zimne bo jak sie zdarzy przypadek ze urodze wczesniej to potem nikt za mnie nie upierze ciuszkow i nie zrobi porzadku z rzeczami malego....maz nie nalezy do porządnickich :-D;-) dlatego wole sama i potem juz tylko czekac....taksobie zaplanowalismy ze cala wyprawke kupujemy w styczniu a w lutym wozek no i w marcu tylko czekamy....wsumie ja bede miala drugiego i jest wieksze prawdopodobienstwo ze urodze wczesniej wiec wole byc przygotowana a nie obudzic sie potem z reka w nocniku :-D:tak:

reklama

No to ja mam miesiąc wcześniej termin :tak: Wolę się zabezpieczyć, bo to nigdy nic nie wiadomo, a w razie czego też nie będzie miał mi kto pomóc.
Zaczęłam kompletować ostatnio, po tym jak znajoma na innym forum urodziła w 35 tyg., choć nic nie zapowiedało wczesniejszego porodu. No, a mi się juz kończy 32 tydzień, więc lepiej dmuchac na zimne :-D

Do góry