reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
piszecie o dodatkowych kilo ja mam juz 7 na plus.I poszlo mi tylko w cyce i brzuch.Cyce to mam Matko takie wielkie ,że szoook.

A co do majtek to ja nosze przewaznie bokserki,tak jak przed ciążą:)

W ogole straasznie nienazarta dzis jestem zjadlam mega sniadanie!
Platki czekoladowe z mlekiem,rogalika z dzemem,i 2 kanapki z szynką i ogorkiem ktore podkradlam męzowi.Masakra!

Witajcie,
u mnie nocka ok. Co wstawałam na siku, to coraz więcej śnegu za oknem. Kurzyło całą noc. Mąż właśnie wtargał do domu choinkę, wieczorem będę ubierać.

witajcie

u nas nocka ciężka

czarnuszka oddaj mi trochę ciśnienia ja mam 70/38 i tętno110!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok:

czuje jakbym miała umrzeć a serduchu mi wyskoczyć
to po lekach ale koło 10 umówiłam się z ginem na tel bo nie wiem czy to normalne:no:
spokojnego dnia

Kurcze Rybka to ciśnienie , to bardzo niskie, dobrze że przerwa w lekach, to może się unormuje. Ja mam zwykle 90/60 i generalnie śnięta chodzę, a co dopiero takie niskie.

Miom romantycznie, ważne ze nie odrzuciła zaręczyn:-)

Pytanie do dziewczyn gotujących więcej niż ja dań z kapustą kawaszoną :-) Nigdy nic nie robilam z kapustą a chcialbym zrobić farsz do pasztecików z kapustą i grzybami...JAK DOPROWAIĆ KAPUSTĘ:sorry: na wszytkich przepisach jest przyprawić przyprawami ale jakimi i ile gotować kapustę:sorry: Nigdy nie robilam bigosu, kapuśnika nic co jest związne z kapustą więc ktoś mi pomoże:-)
Mam ciasto francuskie i chcialabym cos nowego zrobić na kolacje ale farsz chce zrobić juz teraz ale nie wiem jak :-D
Sorki ze na tym forum ale wiem ze tu tętni życiem a nie na forum kulinarnym:-D

Ja doprawiam solą i pieprze, dodaje tego wywaru z grzybków suszonych i w tym podduszam kapustę. Ciężko powiedzieć jak długo gotować, bo np bigos to najlepszy podgotowywany po trochu przez kilka dni. Musisz wyczuć, żeby kapusta nie była zbyt twarda. Jeszcze co do przypraw, to niektórzy dają kminek, bo chyba lepiej się trawi, ja akurat nie znoszę kminu chyba od urodzenia hihi. Są też takie przyprawy specjalne mieszanki do dań z kapusty tzn. do bigosu są na 100 %, ale zdaje mi się, że do kapusty też widziałam.

Ja wczoraj zrobiłam roladę szpinakową z łososiem i wsunęłam trochę na kolację, dzisiaj już też jadłam, dobra.

A zaraz wybywamy do teściowej i obu dziadków. Mamy ok 80km w jedną stronę, to pewnie późno wrócimy przy takiej pogodzie. Jedziemy trochę tam ogarnąć, bo babunia zmarła rok temu i wiadomo jak to sam dziadek sobie radzi. Przy okazji spacerek na cmentarz sobie zrobimy co by powdychać świeżego powietrza.
Miłego dzionka i do potem.

Miom romantycznie, ważne ze nie odrzuciła zaręczyn:-)

Pytanie do dziewczyn gotujących więcej niż ja dań z kapustą kawaszoną :-) Nigdy nic nie robilam z kapustą a chcialbym zrobić farsz do pasztecików z kapustą i grzybami...JAK DOPROWAIĆ KAPUSTĘ:sorry: na wszytkich przepisach jest przyprawić przyprawami ale jakimi i ile gotować kapustę:sorry: Nigdy nie robilam bigosu, kapuśnika nic co jest związne z kapustą więc ktoś mi pomoże:-)
Mam ciasto francuskie i chcialabym cos nowego zrobić na kolacje ale farsz chce zrobić juz teraz ale nie wiem jak :-D
Sorki ze na tym forum ale wiem ze tu tętni życiem a nie na forum kulinarnym:-D

do farszu do pasztecików ja dodaje zawsze sól pieprz i kminek (wszystkiego po trochu) czasami ziele angielskie, ale potem je wybieram, bo glupio trafic na taka kulke potem zebem, chyba ze masz zmielone,albo rozbijesz czyms:) a do bigosu to pieprz, zioła, liść laurowy, kilka sliwek, suszone grzybki (jakie znajde w sklepie:p) kilka sliwek, przecier pomidorowy of course. i winko czerwone wytrawne. ale daja tez jałowiec ludziska..a niektorzy nie daja przecieru ani wina ( mozna to albo to). ja wole jak jest bardziej pomarańczowy, ładniej pachnie:happy:

ale Paula jest w domu, nie pojechala do szpitala, wiec nie widzial jej zaden lekarz.

Dziewczyny a ja mam pytanie z calkiem innej beczki.
Jaka bielizne nosicie?
Ja nosze figi, tylko chodzi o to, ze strasznie mi sie w pachwinach wpijaja. Nie wazne czy zaloze L czy XL, to nadal sie wpijaja, a to cholernie boli :eek:

Ja cały czas w stringach śmigam , innych nie lubię. Mam też dwie pary bokserek na mrozy, ale musi być minus 20!:-) A wczoraj kupiłam takie ciążowe pod brzuszek i tył zabudowany, stwierdziłam że może do spódnicy jedne się przydadzą , co by mnie nie wywiało. Ale cena też z kosmosu 26zł, chyba Rybka pisała też o cenie. A rajstopy 29zł - złodziejstwo jak nas kroją.

Ja wczoraj zrobiłam roladę szpinakową z łososiem i wsunęłam trochę na kolację, dzisiaj już też jadłam, dobra.

A zaraz wybywamy do teściowej i obu dziadków. Mamy ok 80km w jedną stronę, to pewnie późno wrócimy przy takiej pogodzie. Jedziemy trochę tam ogarnąć, bo babunia zmarła rok temu i wiadomo jak to sam dziadek sobie radzi. Przy okazji spacerek na cmentarz sobie zrobimy co by powdychać świeżego powietrza.
Miłego dzionka i do potem.

to dobrze ze smakowała:tak: lezy u was snieg w gdyni? bo u nas rano w gdańsku byl i sie zmył://

Adelina, Marry76 dziękuję za podpowiedz..już sie gotuje farsik:-)

A mi najlepiej nosi się szorty bezszwowe i zwykłe figi. Nie kupowałam żadnej specjalnej bielizny ciążowej wszytko mam sprzed ciąży, zrezygnowałam tylko ze stringów bo potem dziewnie mi się odciskały na podbrzusiu:-)

reklama
No posprzatalam, byłam w sklepie, teraz kawusia i prysznic :) kurcze jak na dworze jest slicznie :))) bielutko i przytulnie, nawet ten mrozik mnie nie odstrasza:szok:co jest bardzo dziwne bo nienawidze marznąć :-) wogole powiem Wam ze odkąd spadł śnieg to jakies nowe siły we mnie wstąpiły :tak:mam tyle pozytywnej energii ze w szoku jestem :-)dzieki temu mieszkanko juz lsni na swieta heheh:-)

Do góry