reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Noie wyspałam się, ot co!Wczoraj po ginie poechjaliśmy do mamy i jak wracaliśmy po 20.00 Jula usnęła w samochodzie. Efekt: poranna pobudka o 4.20:szok:Myślałam ze oszaleję, tym bardziej ze sama położyłam się o 00.30 więc była niewyspana totalnie. A julka sszczebiocąca, sświatło u siebie w pokoiku zapaliła , rolety zaczęła podnosić, normalnie środek dnia:-DJakos udało mi się zagnac ja jeszcze do łózka ale to juz nie było spanie bo ta co chwilę zaczynała mnie o cos pytać, opowiadac, chcieć pić z 5 razy itd. Potem zasnęła na chwilę i tak przebujałysmy sie do 7.30. Jestem padnięta:shocked2:. Teraz pije kawkę i mam nadzieję ze chociaz ona postawi mnie na nogi bo nie idzie nawet myślec.

Wczoraj u gina ekspresowo-chyba z 10 minut tylko wizyta trwała. Bach, bach, zmierzenie tętna dzidziolka, brzuszka, główki, serducha( znowu termin wychodzi 2 tyg. do przodu z pomiarów czyli na koniec lutego) i po ptakach. Jakas taka rozstrojona wyszłam. Niby wszystko zrobił co trzeba le jakos za szybko dla mnie. Ja to chyba mogłabym w gabinecie z godzine siedzieć:-D

Witam

Co do porządków świątecznych to u nas tylko chyba standardowe sobotnie będa. Odkurzanie, umycie podłóg i starcie kurzu. Kupię jakies ładne dekoracje świąteczne i będzie na pewno ładnie. Firanek nie mam, więc prac nie musze :sorry:, jeszcze sie nie dorobiliśmy :-p

Mrozik-u mnie tak samo:) ŻĄdnego wielkiego sprzątania. Wczoraj tylko dokładnie kurze pościerałam ( drzwi i inne sobotnio z reguły nie dotykane ścierą miejsca) i pościel zmieniłam. Dzisiaj musze Julki pokój wreszcie sprzątnąc bo zabic się można o wszytskie zabawki, chociaz patrząc na poranne samopoczucie nie wykluczam nic nierobienia w tym temacie:zawstydzona/y:A firanek tez nie mam, wszędzie rolety zwykłe bądź rzymskie:-pPozbyłam sie firan 2 lata temu i jestem mega zadowolona:-)

Witam się z rana oczywiście nie wyspana;-)
U nas piekna pierzynka ze sniegu, pięknie to wygląda przez okno, gorzej jak trzeba będzie wyjść na dwór:eek:
Jutro mam być -10.:szok:
Zrobić zapasy muszę, żeby nie wychodzić jutro z domu,tymbardziej że coś pokasłuje i katar jakiś się pojawił.

Widzę że WY poobrabiane z porządkami, a u mnie oczywiście na odwrót, im bliżej świąt tym więcej haosu, jakieś pudła, jakieś ubrania, papiery po prostu :szok::szok:

Jadę dziś kupić Ł prezenty, może do lumpka wstąpie:-)

Trzymajcie się cieplutko:-):-)

Uuuu. kchana, do łóżka się kładz i dużo cytryny i miodu wcinaj. U mnie też katar jakiś od wczoraj więc wypijam hektolitry herby z cytryna i miodkiem. Ale na razie żadnej poprawy.

Wpadlam sie tylko przywitac :) sniegu nasypalo :))
Lece do gina :)
Do potem brzuszki :)
Daj znać po powrocie od gina::tak:

Aha, zapomniałabym... Wczoraj licytowałam zestaw ciuszków dla chłopca a że aukcja kończyła się o. 20.00, a ja w tym vczasie byłam u mamy, nie mogłam jej dopilnować. I oczywiście ktoś mnie przebił:wściekła/y:Po 23.00 przychodzi mail od sprzedającego ze ten, który wygrał aukcje bardzo chce zrezygnowac i w związku z tym czy ja chce kupic zestaw za kwotę którą zaoferowałam na aukcji:-) No pewnie że chciałam. Odpisałam babeczce ze chętnie, teraz czekam na info zwrotne. Fajne te ciuszki bo w większości same pajacyki, bodziaki i mięciutkie kompleciki, a nie jak u reszty dżinsy, wymyślne bluzki i kurteczki, które są dla takiej małej dzidzi po prostu niewygodne. Taki zestawik akurat na pierwsze 3 miesiące. Zreszta same zobaczcie: 40 sztuk za 105 zł to chyba niezła oferta, wychodzi po niecałe 3 zł za sztukę:cool2:PACZKA FIRMÓWEK H&M, CUBUS, DISNEY, KAPPAHL (848110548) - Aukcje internetowe Allegro

U nas też fajnie napadało i dziś już wytargałam sanki i małego targałam do przedszkola, ale miał frajdę!:-D

A dziś idę do dentysty (zaś) i będę robić dwa ząbki...ehh chyba tam nie wysiedze, ale chce zrobić co mam zrobić przed porodem, bo później nie będzie czasu.

O zaraz w Dzień dobry tvn będzie o przepuszczaniu w kolejkach :-D tak apropos

Kurcze a ja się pożarłam z M. i mam normalnie zaś doła.... :-( wkurza mnie że on jak jest wściekły to gada takie rzeczy, że wstyd powtórzyć.... i co najgorsza to przy dziecku...ehh atmosfera świąt mi umknęła chyba na dobre.

dziewczynki włączcie TVN w Dzień DobryTVN będzie o kobietach ciężarnych i kolejkach w sklepach (czy nam się należy przywilej pierwszeństwa):-D

reklama
No mam nadzieje ze te wszystkie wredne staruchy to obejrzały i choc troche zmienia podejscie;-)jade włąsnie do reala to sie przekonam heheh do potem kochane :*

Do góry